Darts

Vajon elkerüli "Prime Time" a nagy verést Van Gerwen ellen?

  • Cesc18
megosztom

Péntek délután Mineheadben elrajtol a Players Championship Finals, amely a 2019-es PDC-világbajnokság előtti utolsó rangos verseny.

Nézd élőben a torna mérkőzéseit az Unibet TV-ben. A fogadóiroda most 20.000 HUF kezdő bónusszal várja az új játékosokat. Részletekért kattints ide.

A főtáblát 64 dartsos alkotja, méghozzá az a 64, akik a szezon során a 22 Players Championship állomáson a legjobban szerepeltek. A mai nap rögtön meg is feleződik a mezőny, két színpadon összesen 32 mérkőzés kerül lebonyolításra.

Az esti felvonásban láthatjuk majd a világelső Michael van Gerwent, a világbajnoki címvédő Rob Crosst, a kétszeres világbajnok Gary Andersont és a Premier League-döntős Michael Smith-t. Az érdekesség, hogy ők mind az alsó ágon kaptak helyet, miután ezen a tornán nem a ranglistás helyezések alapján történik a kiemelés. 

Van Gerwen az elmúlt három kiírás bajnoka. - Fotó: PDC

A fogadóirodáknál a legnagyobb favorit Van Gerwen, azonban a megszokottnál valamivel magasabb, 2.10-es oddsot kínálnak arra, hogy a holland zseni sorozatban negyedszer sem talál legyőzőre Mineheadben. Nem véletlen, hogy ezúttal kicsit emeltek MVG oddsán, ugyanis a tavaszi Premier League-győzelme óta mindössze egy major tornán tudott diadalmaskodni. Múlt héten a Grand Slamen nem tudta megvédeni a címét, miután az elődöntőben Gary Andersonba beletört a bicskája. 

"Nem játszottam jól az utolsó meccsemen, de ennek már nem tudok mit tenni. Soha nem hagyom azonban, hogy az előző torna befolyásolja a soron következőt, ha nyertem, ha veszítettem." 

Ezen a versenyen nagyon jól szeretnék játszani, mert az utolsó nagy TV-s esemény a világbajnokság előtt és jó lenne félelmet kelteni a riválisaimban. 

- nyilatkozta Van Gerwen, aki péntek este a 62. helyen kvalifikált Matthew Edgar ellen kezdi meg a szereplést. 

Hendikep fogadás    
Michael van Gerwen -4.5 Matthew Edgar +4.5
2.50 1.50
Fogadási határidő: 22:30

Mint látható, a bukik nagyjából két leget szavaznak Edgarnak. Könnyű dolga nem lesz ezt a két leget sem összekaparni egy olyan Van Gerwen ellen, aki sikerre éhesen érkezett erre a tornára. 

Edgar egyébként soha nem tartozott a PDC mezőny krémjéhez, ám nem ez lesz az első nagyszínpados fellépése, a "Prime Time", vagyis Főműsoridő becenév pedig jelzi, hogy nem az a típus, aki megijedne a kameráktól.

Az első találkozásuk még 2011-ből nem sült el jól Edgarnak, hiszen az akkor még szárnyait bontogató Van Gerwentől kapott egy 6-0-s zakót. Utána gyorsan vissza tudott vágni, azóta viszont semmilyen versenyen nem találkoztak. 

Azzal nem mondunk túl nagy okosságot, hogy a mérkőzés szorossága nagyjából a hollandon múlik majd. Szerintünk 1-2 legnél többet nem fog engedni az angol ellenfelének. A bet365-nél lehetőségünk van arra, hogy alternatív hendikepre fogadjunk, és a -3.5 1.57-ért nem tűnik rossz befektetésnek. 

Szerinted milyen eredménnyel kezd Van Gerwen?

 

megosztom