Európa Liga

Olvasóink nagyon ráugrottak erre a négyszeres oddsra - igazuk lesz?

  • varin
megosztom

A Hathárom olvasói szerint megéri kiejteni a Videotont a fehérorosz BATE-val szemben.

Úgy tűnik, nagyon megihlették olvasóinkat az     szorzói az Európa Liga L-csoportjának továbbjutóit illetően. Mint arról korábban beszámoltunk, a bukmékerek szerint toronymagas favoritja a továbbjutásnak - a már kvalifikált Chelsea mellett - a MOL Vidi FC, míg a magyar bajnok mellett jócskán lemaradva találjuk a fehérorosz BATE és a görög PAOK csapatát.

Olvasóink közül többen is jelezték, látnak értéket a BATE továbbjutásában, Balu Kapitány például így nyilatkozott az esélyekről:

"Akkor nem csak én láttam meg benne a lehetőséget. Ha megnézzük két könnyűnek ígérkező meccset fog játszani. A vidi pedig két legnehezebb meccsét fogja játszani. Sajnos én a BATE továbbjutást látom reálisnak."

Ha a BATE szemszögéből vizsgáljuk az esélyeket, amennyiben a fehéroroszok megverik a Vidit és a Chelsea is hozza a "kötelezőt" a PAOK ellen, elég valószínűnek tekinthető a boriszoviak sikere. Ebben az esetben ugyanis csak akkor eshet ki a BATE, ha gyengébb eredményt érnek el az utolsó körben a tét nélkül játszó PAOK ellen, mint a Vidi a Chelsea ellen.

Ki végez a második helyen? - Európa Liga L csoport -    
Csapat Odds
Vidi 1.40
BATE Boriszov 4.00
PAOK 5.00

Amennyiben döntetlennel ér vége a Vidi-BATE és a PAOK sem szerez pontot, a görögök ugyan kiesnek, de a fehéroroszoknak nyerniük kell Szalonikiben, míg a Chelsea-nek szintén 3 ponttal kell gazdagodnia Budapesten.

A fenti forgatókönyvek közül az elsőnek van lényegesen nagyobb esélye, az odds pedig a BATE és a Chelsea győzelmére az ötödik fordulóban 2.43. Ha így alakulnak az eredmények, akkor a PAOK mindenképpen kiesik és vélhetően nem kapunk majd túl nagy oddsot a PAOK-BATE X2-re sem. Ha ragaszkodunk a matematikához, akkor kiszámolhatjuk, hogy a 4-szeres odds azt jelenti, hogy amennyiben az 5. körben nyer a BATE és a Chelsea, 1.64-es lenne a szorzója annak, hogy a Vidi nem ér el jobb eredményt az utolsó fordulóban, mint a BATE.

Véleményünk szerint ez azonban irreálisan magas, így még úgy is tartogathat magában értéket ez a 4-szeres odds, hogy akár másképpen is zöldülhet a fogadásunk, nem csak a fent leírtak által.

Mindent összegezve tehát jogosnak tartjuk olvasóink észrevételét, és bár nagyon sok tényezős és sok ismeretlenes az egyenlet az L-csoportban, végső soron value tippnek gondoljuk a BATE továbbjutását a Vidi kárára.

272682
unibet

 

megosztom