Német foci

Innentől 50-50, hogy ki nyeri a Bundesligát

megosztom

A Dortmund a hétvégi győzelmével kiegyenlítette az esélyeket a bukmékernél a bajnoki címre.

Szombat délután egy szenzációs meccsen 3-2-es győzelmet aratott a Bayern München felett a Borussia Dortmund. A győzelem nem csak azért csalhatott mosolyt a futballszurkolók arcára, mert a Hathárom szerkesztői és tippmesterei négy nyertes tippel ajándékozták meg a felhasználókat, de hosszú-hosszú év után úgy tűnik, végre lesz egy igen szoros Bundesliga-idény.

Hiába produkált kiváló 45 percet a bajor csapat és hiába játszottak sokkal-sokkal jobban Lewandowskiék a hazai csapatnál, a második félidőre mintha kicserélték volna a feleket. Marco Reus akár egymaga lőhetett volna 6-7 gólt, amely mindent elmond a müncheniek védekezéséről és a csapatnál jelenleg uralkodó viszonyokról. A fekete-sárgák győzelmükkel hét egységre elléptek a Bayern együttesétől, ez pedig a bukmékerek szerint azt jelenti, innentől 50/50, hogy melyik sztárcsapatnál landol a Salátástál.

A    -nél még egy hangyányival esélyesebb ugyan a Bayern bajnoki elsősége, de látva a csapatok jelenlegi formáját, ne vegyünk rá mérget, hogy a Bayern le tudja dolgozni hátrányát a látszólag szinte sebezhetetlen Dortmunddal szemben.

Fotó: Reuters

Nagy kérdés persze, hogy hogyan is döntenek az edző, Niko Kovac sorsáról a fejesek, hiszen azt már korábban lehetett hallani, hogy az öltözőben sincs minden rendben és Uli Hoeness sportvezető is adott már ellentmondásos nyilatkozatokat a trénerrel kapcsolatban.

Annyi bizonyos, hogy ha a Bayern edzőt akar váltani, akkor a válogatott szünet erre a legalkalmasabb időpont, noha a bajorok előtt könnyen nyerhető mérkőzések állnak. A következő fordulókban ugyanis a Düsseldorf, a Bremen, a Nürnberg és a Hannover jön szemben Ribéryéknek, amely igencsak kötelező 12 pontnak tűnik.

Szerintetek le tudja dolgozni a hátrányát a Bayern vagy 2012 után ismét révbe érnek a dortmundiak?

Melyik csapat nyeri a Bundesligát?
   
Bayern München 1.90
Borussia Dortmund 2.00
RB Leipzig 51.00
Borussia Mönchengladbach 76.00
Hoffenheim 151.00
268479
megosztom