Európa Liga

Így dupláznánk a sztárjait nélkülöző Lipcsével

megosztom

Már most sorsdöntő meccset rendeznek az Európa Liga B-csoportjában, de szerintünk nem lesznek szégyenlősek a felek.

1x2      
Celtic Döntetlen RB Leipzig
3.90 3.70 2.00

Skót-német klubpárbajnak lehetünk szemtanúi este kilenctől, amikor is Glasgowban a Celtic az RB Leipziggel csap össze. Az előzetesek alapján a Bikák az esélyesebbek, de vajon legnagyobb sztárjaik nélkül is elhozzák a három pontot?

272602

A harmadik fordulóban a találkozó odavágóját 2-0-ra nyerték Gulácsiék és a skótok ha még egyszer belefutnak a késbe, akkor szinte biztosan búcsút inthetnek a nemzetközi hadszíntérnek. A Red Bull Arenában Ralf Rangnick fiai esélyt sem hagytak a Brendan Rodgers legénységnek, amely örülhetett, hogy végül csak ilyen kis arányban kapott ki.

A Lipcse azóta sem lassított, a Német Kupában a Hoffenheimet verte ki, majd a bajnokságban Dárdai otthon még veretlen Hertháját páholta el 3-0-ra a berlini Olimpiai Stadionban.

"Rendesen elcsíptük a fonalat.” – mondta a Lipcse magyar válogatott védője, Willi Orban. Az elsőkörös Salzburg elleni zakót már mindenki elfelejtette és ha összejön a kettős siker a Celtic felett, valamint a Rosenborg nem tudja megverni kisebbik Red Bullt, akkor biztosan továbbjutnának az egyenes kieséses szakaszba.

Forsberg, Poulsen, Werner és Gulácsi sem lesz a pályán csütörtökön! fotó: RB Twitter

A Celtic tehát nincs könnyű helyzetben, hiszen ha kikapnak, a Salzburg pedig elkerüli a vereséget, akkor idő előtt távoznának a sorozatból. Ha a két héttel ezelőtti teljesítményükből indulunk ki, akkor ez lehet a reális forgatókönyv, azóta azonban összekapták magukat a skótok.

Ha úgy vesszük, a lipcsei zakó ébresztőként hathatott Rodgers csapatára, amely azóta három meccsen három sikert, és 13-0-ás gólarányt jegyzett. Persze sem a Dundee-t, sem a Hearts-ot nem lehet a német sztárcsapathoz hasonlítani, de az önbizalom mégis szépen nőtt ebben az időszakban.

Tudjuk, hogy nehéz meccs vár ránk, de imádunk a Celtic Parkban játszani. Van még esélyünk a továbbjutásra és nyerni szeretnénk. 

"A nyomás nem csak negatívan hathat, most kell megmutatnunk, hogy minőségi csapat vagyunk." - mondta Rodgers a meccs előtti sajtótájékoztatón.

A sorsdöntő összecsapást viszonylag nehéz megtippelni, hiszen a Celtic például az utóbbi hét hazai meccséből hat alkalommal nem kapott gólt, de nagyrészt Orbánnak valamint Gulácsinak köszönhetően a Lipcse kapuja is nehezen bevehető. Ezúttal azonban nem tehetik meg a felek, hogy a babérjaikon üljenek, így mi nyíltsisakos támadó focit várunk és a megkavart RB-kezdő is az alábbi forgatókönyv malmára hajthatja a vizet.

 

  • Mindkét csapat szerez gólt + 2.5 felett @2.05    

 

[2877296] 2018-11-08 21:00:00 Celtic - RB Leipzigx;
megosztom