Bajnokok Ligája

Kemény meccsen vágna vissza az Atléti, de mi másra fogadunk

megosztom

Sokan várják, de lehet, hogy nem jön össze a revans a sérültekkel sújtott madridi csapatnak.

A Bajnokok Ligája 'A' jelű kvartettjében a továbbjutók sorsa szinte biztosan eldőlt, a csoportelső kilétére viszont könnyen lehet, hogy kedden kapunk választ. Erre a négyest domináló Dortmund és a hazai pályán szereplő Atlético Madrid pályázik.

1x2     
Atlético Madrid Döntetlen Borussia Dortmund
1.95 3.40 4.50

A Wanda Metropolitanóban 21 órakor kezdődő meccsen Simeone fiainak egy cél lebeg majd a szeme előtt, mégpedig, hogy bosszút álljanak az odavágón elszenvedett, kínos 4-0-s vereségért. A csoport másik két tagja, a Monaco és a Brugge már aligha tud beleköpni a nagyok levesébe, hiszen egyaránt hat pontot hoztak rajtuk.

Az első meccsen KO-zták az Atlétit. fotó: UCL Official

A német csapat Lucien Favre irányítása alatt szárnyra kapott a 18/19-es szezonban. A Darazsak eddigi mindhárom BL-párharcukat behúzták, és idén még nem veszítettek tétmeccset vendégként. A hétvégén egy visszafogott 1-0-s győzelmet hoztak a Wolfsburg pályáján, de a fejekben minden bizonnyal már a keddi meccs motoszkált.

A bajnokságot jelenleg négy ponttal vezető fekete-sárgákra komoly teszt vár a héten, hiszen pár nappal az Atléti elleni meccs után a Bayern Münchent látják vendégül. Ezen tény ellenére az előzetesek alapján úgy tűnik, hogy Favre nem fog tartalékolni, és a legjobb kezdőjét küldi ki Madridban.

[2876480] 2018-11-06 21:00:00 Atlético Madrid - Borussia Dortmundx

A Matracosok holtversenyben a harmadikok a La Ligában és szokásukoz híven inkább otthon alkotnak maradandót. Hat tétmeccsen (5 bajnoki, 1 BL) eddig 11-et lőttek, ellenben csupán kettőt kaptak a Metropolitanóban, ám Godín kiesése a védelemből lehet gondokat okoz majd ezúttal. Diego Simeonénak amúgy is több fontos játékosát is mellőzni kell a kör egyik legígéretesebb párharcán - úgy néz ki, hogy Costa, Koke, Savic és Lemar sem bevethető, Giménez játéka pedig erősen kérdéses.

Az argentin taktikus az alábbiakat mondta a sajtónak. "A Dortmund remek formában van - jelenleg kétség kívül Európa egyik legjobb csapata, amely lenyűgöző focit játszik." - kezdte Simeone, aki azért nem aggódik túlzottan.

Szerintem mi is kiválón haladunk előre. A kitűzött célokra fókuszálunk, és meccsről meccsre haladunk feléjük.
Az Atléti otthoni statja német ellenfelek ellen adhat okot a bizalomra, hiszen nyolc meccs óta veretlenek ezeken az összecsapásokon (6 győzelem, 2 döntetlen). Egészen a 96/97-es szezonig kell visszamennünk, hogy zakóra leljünk - akkor ki más verte volna őket, mint a Dortmund (0-1).
Ha fordítva nézzük a dolgokat, még érdekesebb mutatót találunk, hiszen a Dortmund számára az imént említett meccs volt az utolsó diadal spanyol földön, azóta 13 alkalommal nem tudtak nyerni (8 vereség, 5 döntetlen).

Bár láthattuk, hogy a madridiak hálóját piszok nehéz bevenni otthon, a BVB-t annyira még sem féltjük, hiszen hihetetlen ütemben szállítják a találatokat. Kimenetelre nem mernénk jó szívvel tippelni, viszont a korábban említettek fényében a 'mindkét csapat lő gólt' opció ilyen oddson jó befektetés lehet.

 

Mindkét csapat szerez gólt @1.80    

 

[2876480] 2018-11-06 21:00:00 Atlético Madrid - Borussia Dortmundx;
megosztom