NFL

Két szuperrangadó képernyőn - íme a legjobb fogadások

megosztom

Nagelb és LuckyLuck górcső alá vette a Saints-Rams és Patriots-Packers meccseket.

Minden NFL-fanatikus tűkön ülve várja a vasárnapi meccsdömping rajtját, hiszen két fantasztikus ütközet is szerepel a 9. játékhét programjában. Ezeknek mi is külön cikket szentelünk, avagy Nagelb és LuckyLuck veszi górcső alá a Saints-Rams és a Pats-Packers rangadókat. 

A Jared Goff vezette Rams idén még veretlen. - Fotó: NFL

New Orleans Saints-Los Angeles Rams 

  • Sport TV, 22:30
  • Favorit: Rams -2 @ 1.90 bet365

 

Nagelb: A liga három legjobb formában lévő csapatából kettő játszik egymás ellen ezen a meccsen.

Mindkét támadósor brutálisan hatékony, a passz elleni védekezés pedig mind a Rams, mind a Saints oldalán komoly kihívásokkal küzd.

Emiatt levegőben szerintem egyik csapat sem fogja tudni fékezni a másikat, így pedig nagyon gyorsan óriási adok-kapok alakulhat ki. Emellett a Todd Gurley, illetve Mark Ingram és Alvin Kamara által fémjelzett futószekciókról sem szabad megfeledkezni, és bizony az ő megállításuk is komoly problémákat fog okozni a védelmeknek. Összességében simán el tudom képzelni, hogy a Rams és a Saints is 30 pont felett fog zárni, sőt inkább az lepne meg, ha nem így történne.

LuckyLuck: Mindkét offense parádés számokat tud felmutatni a szezonban, olyan játékot hoznak, amit tényleg élmény nézni. Talán a vendégek védelmében van több potenciál, ám hiába a masszív támadófal, lyukak bőven akadnak, amit egy Drew Brees klasszisú irányító könnyedén ki tud használni. Mindkét irányítótól nagyon komoly számokat várok, különösen Jared Gofftól, akinek célpontjai között újra ott lesz Cooper Kupp. Egyébként is a Saints védelme a jobb a futások ellen, így Goff lesz jobban rákényszerítve arra, hogy sokat passzoljon. Persze ez aligha esik majd nehezére a liga egyik legsebezhetőbb secondaryje ellen...

A fogadóirodák nem húzták űrmagasságba Goff határát, főleg nem az Unibet, ahol 290.5-re pakolhatjuk az overt - a bet365 320.5-re lőtte be. 

Legendák egymás ellen. - Fotó: NFL

New England Patriots-Green Bay Packers

  • Sport TV, 2:30
  • Favorit: Patriots -5.5 @ 1.90 bet365

 

Nagelb: Brady vs. Rodgers. A két QB-ról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, egyértelműen ők ketten a legjobbak ma a posztjukon a ligában, de a további méltatásuktól most tekintsünk el.

Ezen meccsen az lesz a kulcs, hogy melyik védelem lesz képes többször vagy akár csak egyszer is megállítani a másik klasszist.

A Packers védelméből hiányozni fog Ha Ha Clinton-Dix, aki a passzvédekezésben nagyon fontos elem volt, így ezt a rést Brady kihasználhatja, ezen kívül azonban nem áll túl jól a Pats offense szénája, hiszen Jaire Alexander le fogja radírozni a pályáról Josh Gordont, Gronkowski sérült és a Packers eleve jól védekezik a TE-k ellen, Michel hiányában (egyelőre kérdéses a játéka), pedig nincs konzisztens futójáték. Nem állnak tehát egyszerű feladat előtt.

A másik oldalon Rodgers kedvenc célpontja DeVante Adams, akit Gilmore fog őrizni, így sok jóra ő sem számíthat. A Chiefs ellen sokáig meg tudta oldani a Pats a pálya közepének és ezzel Travis Kelce semlegesítését, aminek megismétlésére most is képesek lehetnek. Az Aaron Jones vezette futójáték az amire nem igazán látok választ a Patriots oldalán, így itt előnyben van a Packers. Nehéz a fentiek alapján ítéletet mondani, de én egy szoros meccset várok, ahol nagyon nehéz lesz a Packers-t leszakítani, ha egyáltalán sikerül.

LuckyLuck: Azt gondolom, hogy a két csúcsrangadó közül ezt a nehezebb olvasni, mert bár Tom Brady és Aaron Rodgers személyében két irányítózsenit láthatunk majd, ám egyikük támadószekciója sem tűnik megállíthatatlannak. Persze nem a védelmeknek áll ez a csata, de itt érzem azt jobban, hogy időnként döcöghetnek az offense-ek. 

A meccsre kínált piacokat böngészve, amin megakadt a szemem, az az Aaron Jones-ra adott 69.5-ös line, méghozzá úgy, hogy az elkapott yardok is számítanak. Ty Montgomery elpasszolásával még több szerep juthat Jones-nak, és bizony a Pats védelme ellen a futók tudnak termelni elkapások után. 

Szerintetek milyen eredménnyel zárul a két csúcsrangadó? 
megosztom