Darts

Cross nótáját elhúzza a "Rockstar"? - napi tippek az Eb-re

  • Cesc18
megosztom

Vasárnap már kora délután megkezdődnek a küzdelmek Dortmundban, íme a tippjeink a darts Eb utolsó játéknapjára.

Vasárnap bajnokot avatnak Dortmundban, a leendő Eb-győztesre pedig "melós" nap vár, hiszen délután a negyeddöntőkre kerül sor, míg az esti szakaszban az elődöntőkre és a döntőre. Miután pénteken sorra potyogtak ki a nagyágyúk, így az utolsó játéknapnak úgy megyünk neki, hogy gyakorlatilag nyolcesélyes a harc a trófeáért. Ha a fogadóirodák oddsaira pillantunk, akkor jelenleg a regnáló világbajnok Rob Cross a favorit 2.75-tel, míg a legesélytelenebbnek 15.00-ös értékkel Max Hoppot hozták ki.

Európa-bajnokság, 4. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
13:45 Steve West-Simon Whitlock 2.20 1.66
15:00 Joe Cullen-Rob Cross 2.75 1.44
16:15 Darren Webster-Max Hopp 1.66 2.20
17:30 James Wade-Gerwyn Price 1.66 2.20

A negyeddöntők sorát Steve West és Simon Whitlock ütközete nyitja, vagyis az a két játékos néz farkasszemet egymással, akik a világelső és a ranglista második elbúcsúztatásáért felelősek. West 10-7-re verte Michael van Gerwent, míg Whitlock 10-6 arányban múlta felül Peter Wrightot. Ami közös a két meccsben, hogy sem MVG, sem pedig "Snakebite" nem játszott igazán jól, sőt, kifejezetten csalódás volt a teljesítményük.

Whitlocktól például elegendőnek bizonyult a továbbjutáshoz egy 89.83 pontos körátlag - ezzel egyébként ő az egyedüli, aki az idei Eb-n 90 alatti értékkel meccset tudott nyerni.

De benne van a jobb darts is az ausztrál kezében, hiszen Seve Beatont 100+ körátlaggal ütötte ki az első körben. Nem egy könnyen tippelhető meccs, amiben itt fantáziát látunk, hogy 180-akban nem lesz hiány, ugyanis West emberes mennyiséget termelt eddig és Whitlockot sem nagyon kell félteni. 

Crossra veszélyes ellenfél vár a nyolc között. - Fotó: PDC

Az angol-ausztrál csata győztese biztosan angollal találkozik majd, ugyanis a felső ág másik negyeddöntőjében Joe Cullen és Rob Cross méri össze a tudását. Papíron a világbajnoknak lehetne adni a győzelmet, ám az utóbbi időben meglehetősen döcögött a szekere, Dortmundban pedig egyelőre igazán komolyan még nem volt tesztelve. Cullen olyan kaliberű játékos, aki nagyszínpadon, underdogként rettentően veszélyes, ráadásul most úgy tűnik, hogy össze is állt a játéka. Ez az 1.44-es odds inkább Cross nevének szól és nem pedig a teljesítményének, így mi pluszos hendivel örömmel szavazunk bizalmat a "Rockstar"-nak.

Tudtad? Az Unibeten minimális befizetés után ingyen nézheted a darts Eb mérkőzéseit! Sőt, az iroda 20.000 HUF értékű üdvözlő bónusszal várja az új ügyfeleket. Részletekért kattints ide!

Az egyik legérdekesebb negyeddöntőnek a hazai kedvenc Max Hopp és Darren Webster meccse ígérkezik. Ahogyan arról tegnap is írtunk, Hopp ellen az egyik legnehezebb játszani Dortmundban, hiszen a közönség egy emberként támogatja. A német tehetség ezt egyelőre ki is használta, de azért elmondta, hogy bár nagy bónusz a hazai "pálya", ám egyben plusz nyomást is jelent, hiszen a szurkolók elvárják a jó dartsot és győzelmet. Tegnap James Wilsont verettük Hoppal, Webstert viszont nem merjük, mert az angol nagyon elemében van és komoly önbizalommal dartsozik. Könnyen lehet, hogy ellene a közönséggel együtt is kevés lesz Hopp. Amire jó esélyt látunk, hogy nem lesz egyoldalú meccs és legalább 17 leg dönt majd a továbbjutó sorsáról. 

A negyeddöntők sorát James Wade és Gerwyn Price meccse zárja, ami igazi ki-ki csatának ígérkezik. Egyelőre egyikük sem varázsolt el minket a tornán, és fogadás szempontjából ez abszolút egy olyan meccs, amibe nem éri meg belenyúlni.


Tippek a vasárnapi játéknapra:
 

  • Cullen+2.5 @ 1.80    
     
  • Hopp-Webster 16.5 leg felett @ 1.72    
unibet

Még több darts-tippért látogass el partneroldalunkra, a LOGIBET.COM-ra vagy a fórumunk darts Eb-topikjába!

megosztom