Darts

Csak papíron rangadó a Suljovic-Wade? - napi tippek a World Grand Prix-ra

megosztom

Vaskos pénz ütheti a markunkat, ha az osztrák nem sokat bíbelődik a korábbi bajnokkal.

Hétfőn az alsó ág első körös összecsapásaival folytatódik a küzdelem Dublinban, a 21. World Grand Prix-n. Vasárnap nem hibáztak a topfavoritok, a mai napon viszont nem vennénk mérget arra, hogy mind a négy kiemelt játékosnak sikerül a 16 közé jutnia. Mensur Suljovicra és Michael Smith-re egyaránt rangadó vár, de Peter Wright és Rob Cross sem lehet nyugodt. 

World Grand Prix, 2. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 Jermaine Wattimena-Mervyn King 2.00 1.80
20:30 Josh Payne-Ian White 3.00 1.40
21:00 Danny Noppert-Gerwyn Price 2.50 1.53
21:30 Peter Wright-Steve West 1.36 3.20
22:00 Rob Cross-Steve Beaton 1.30 3.50
22:30 Mensur Suljovic-James Wade 1.57 2.37
23:00 Simon Whitlock-James Wilson 1.53 2.50
23:30 Michael Smith-Adrian Lewis 1.80 2.00

Wrightnak ez a torna soha nem tartozott a kedvencei közé, a tavalyi negyeddöntő a legjobb eredménye, előtte öt nekifutásból négyszer az első körben elvérzett. Ettől függetlenül természetesen számolni kell vele, hiszen egy klasszis játékosról beszélünk, aki ráadásul jó formában várja ezt a tornát, miután a múlt héten a Bajnokok Ligájában döntőzni tudott. A skótnak nem csak a formája, hanem az önbizalma és a hite is rendbe van, hiszen még a BL előtt arról beszélt, hogy jobb játékosnak érzi magát, mint egy éve ilyenkor az epeköves betegsége előtt.

Nehéz lesz Westnek fogást találni Wrighton, ugyanakkor az angol ezen a tornán tavaly James Wade ellen tudott nyerni, előtte pedig Phil Taylort verte.

Szóval nyugodt nem lehet a skót, mert West veszélyes játékosnak számít ezen a tornán. 

Cross elsősorban a formája miatt aggódhat, ugyanis a BL-ben sem tudta azt a játékot nyújtani, amivel világbajnok lett. A tűz közelébe sem tudott kerülni, miután már a csoportküzdelmek alatt elvérzett. A tornaátlaga (92.11) neki volt a leggyengébb és ha ezen nem tud javítani, akkor komoly bajba kerülhet Steve Beaton ellen, akiről egyébként sincsenek szép emlékei, hiszen tavaly ugyanígy az első körben randevúztak és akkor a rutinos angol 2-0-val borította a papírformát. Azóta ugyan két ET-n visszavágott Cross, de mindkettő döntő legben ért véget. 

  • Szett hendikep - Beaton +1.5 @ 1.72 bet365
bet365

A nap egyik legnagyobb meccsének ígérkezik a Suljovic-Wade, hiszen előbbi a torna kétszeres elődöntőse, míg utóbbi 2007-ből és 2010-ből a kétszeres bajnoka. Az elmúlt néhány szezonban egyértelműen az osztrák nyújt erősebb játékot és gyakorlatilag folyamatosan ível felfelé a karrierje. Dublinba is nagyszerű formában és tele önbizalommal érkezhetett, miután a Bajnokok Ligájában kiválóan ment neki a darts. Ugyan nem tudta megvédeni a címét, de a csoportból makulátlan teljesítménnyel jutott tovább. 

Suljovicnak mindig is nagyon feküdt a dupla be- és kiszállós formula, míg Wade karrierje csúcsán volt ebben igazán nagy spíler, az elmúlt három évben meccset sem tudott nyerni a WGP-n. 

2015-ben már megmérkőztek egyszer Dublinban, akkor az osztrák underdogként 2-1-re nyert. Azóta kinyílt az olló köztük, jelenleg csak papíron számít ez komoly rangadónak, valójában könnyen lehet, hogy Suljovic ezt 2-0-lal abszolválja - erre az opcióra egyébként 2.60 körüli oddson lehet fogadni. 
 

TOVÁBBI DARTS-TIPPEKÉRT LÁTOGASS EL A PARTNEROLDALUNKRA, A LOGIBET.COM-RA!


Sokkal nehezebben jósolható a nap másik rangadója, Michael Smith és Adrian Lewis ütközete. Előbbi kiválóan játszott az év első felében, augusztusban és szeptemberben viszont nem sokat láthattuk, így nagy kérdőjel, hogy milyen formát mutat majd Dublinban. Amit tudhatunk, hogy nem ez a legerősebb tornája Smith-nek, hiszen öt nekifutásból egy győzelme van csak. Igazi ki-ki meccs lesz ez Lewis ellen, aki minden erejével azon van, hogy visszakapaszkodjon a krémbe. 

unibet

Kattints ide, tippelj a WGP-re és nyerj VIP jegyet az Eb-re.

megosztom