Kézilabda BL

Ilyen oddson ezt a tippet nem lehet otthagyni!

  • Tomihmv
megosztom

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a Kielce-Löwen meccsből húznánk hasznot.

A Löwenre fogadunk a Kielce ellenében. - Fotó: Facebook

Rangadóra készül a Kielce és a Löwen, a felek ugyanis egymás ellen csatáznak szombaton Lengyelországban. A bukik szerint a hazai csapat az esélyesebb, azonban szerintem ez nem így van, én a vendégsikerben vélek értéket felfedezni.

1x2     
VIVE Kielce Döntetlen Rhein-Neckar Löwen
1.72 9.00 2.70

Noha még jó pár nap hátra van a kezdősípszóig, úgy vélem, hogy érdemes lehet már most lecsapni a német csapat sikerére. Hogy miért? Nos a lengyel sztárcsapatot a nyáron a csődtől kellett megmenteni, a főszponzor ugyanis nem tud már annyit beletenni a közösbe, mint korábban, így a helyi önkormányzat gyorssegélye mentette meg a gárdát a szégyentől.

Azonban ez vezéráldozatokkal járt, hiszen Szmal, Zorman és Bielicki inkább visszavonult, míg Strlek, Kus, Djukics és Bombac pedig távozott a csapattól, mivel nem mentek bele a 25 százalékos fizetés csökkentésbe. Az újak (Cindric, Cupara, Fernández, Moryto, Karalek, Kulesh és a legkisebb Dujsebajev) közül egyedül Cindric üti meg a világklasszis szintet, azonban ő még sérült. Veszprémben sem tudott pályára lépni, s hétvégén sem valószínű, hogy megkockáztatják játékát, nehogy komolyabban megsérüljön, s a folytatásban ne lehessen rá számítani.

Cindric mellett egyébként Bisa, Mariusz Jurkiewicz, Kulseh és Mamic is maródi, így a lengyel csapat mindössze 12 játékossal szerepelt Veszprémben, s nagy valószínűséggel így lesz kénytelen kiállni a Löwen ellen is. A magyar csapat, ha nehézségek árán is, de legyőzte a Kielcét, amely együttesben a nagyobbik Dujsebajev fivér vitte a prímet a maga 10 góljával. Ha őt sikerül kikapcsolnia a Löwennek, akkor voltaképp nyert ügye van.

Ám egyébként is illene behúznia a német csapatnak a szombati találkozót, hiszen perpillanat minőségibb csapatot alkot, ráadásul magasabb sebességen kézilabdázik, mint hétvégi ellenfele. A Löwen rohan, amihez megvannak a játékosai, amit jól példáz a Barcelona elleni siker, hiszen ugyan "csak" 35-34-re nyert a német együttes, de a második félidő közepén volt 7 (!) gól is a felek között.

Már pedig, ha tud rohanni a Löwen szombaton, akkor minden esélye megvan a sikerre, köszönhetően annak, hogy a Kielcében kevés a bevethető minőségi játékos, aminek hatására Dujsebajev mester már Veszprémben is lassította a játékot. Az első támadást például 2 perc 9 másodpercig odázhatta el a Kielce a bíróknak is köszönhetően, avagy gyakorlatilag támadásban pihentette játékosait a kirgiz származású mester a múlt heti meccsen, amiben sajnos a Veszprém partner volt, ám a Löwen vélhetően nem lesz az.

Egyébként is, a vendégeknél minden kulcsjátékos harcra kész lesz, s szinte tényleg minden poszton jobbak, mint a hazaiak. Ez főleg a kapuban jöhet ki, hiszen az Appelgren-Palicka páros lényegesen minőségibb a Cupara-Ivic kettősnél.

Összességében szerintem a - Löwen hétvégi Bundesliga botlása ellenére is - a vendégekben van az érték szombaton, és úgy vélem, hogy már most érdemes megkockáztatni a németek sikerét, mivel vélhetően csökken majd a csapatra kínált szorzó a hétvégéig.

VIVE Kielce-Rehin-Neckar Löwen
hatharom.com
Rhein-Neckar Löwen
2.70 @    
Tét: 4/10
Fogadási határidő: szombat 18:00
megosztom