Férfi kézi BL

Duplázhatunk a Szeged BL-bemutatkozásán

  • ivan
megosztom

A horvát bajnok ellen kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged. Az előjelek alapján Juan Carlos Pastor csapatának jó esélye van a győzelemre.

Kezdjük is talán a legfontosabb infóval, ami szerint a mérkőzést nem a hatalmas és az ellenfelek számára félelmetes zágrábi arénában, hanem a magyar határtól mindössze 50 km-re fekvő Eszéken rendezik.  A magyar bajnok MOL-Pick Szeged azért Eszéken játszik a PPD Zagreb együttesével vasárnap 20 órától, mert a horvát fővárosban minden sportcsarnok foglalt.

A két csapat eddig 12 alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a legutóbbi öt meccsüket kivétel nélkül a szegediek nyerték, vagyis remek sorozatban vannak.

A vasárnapi ütközet előtt is a magyar bajnoknak áll a zászló, hiszen amíg a horvát alakulat inkább gyengült, addig a magyar együttes inkább erősödött a tavalyi évadhoz képest, amikor a Szeged oda-vissza verte ellenfelét. A bukiknál most is a Szeged a favorit, átlagosan 1.40-es szorzón kínálják a kettest.

H2H
24.02.18 BL Szeged PPD Zagreb 30 - 28
23.09.17 BL PPD Zagreb Szeged 23 - 28

"A jövőnk szempontjából nagyon fontos mérkőzést játszunk majd Eszéken. Általánosságban nézve jó formában vagyunk, de javulnunk kell még támadásban és védekezésben is. Idegenben nehéz dolgunk lesz, mert a horvátok előszeretettel variálják a védekezésüket. Kiválóan fel kell készülnünk minden eshetőségre" - nyilatkozta a Jonas Kallman, a szegediek svéd balszélsője.

Hozzátette, fiatal és gyors a zágrábi csapat, ezért nehéz találkozóra számít, amelyen az eddigi három NB I-es meccsünkön mutatottnál magasabb szinten kell kézilabdázniuk.

A nyár folyamán a PPD Zagrebnél is komoly változások történtek: Igor Vori, Tonci Valcic és Josip Valcic visszavonult, a vezetőedző pedig ismét Lino Cervar lett.

A szegediek remekül erősítettek, hiszen Dean Bombac, Mirko Alilovic, Joan Canellas, Jorge Maqueda, Stanislav Kaspárek és Nik Henigman is náluk folytatja, közülük a szlovén Henigmannak és a cseh Kaspáreknek a vasárnapi lesz az első Bajnokok Ligája-mérkőzése.

Tekintve a nyári erősítéseket valamint a mérkőzés helyszínét, semmi okát nem látjuk annak, hogy ne bízzunk meg a Szegedben. A Pastor-csapatot sokan a FinalFour-ba kerülésre is esélyesnek tartják, míg a Zagreb ismételten a fiatalokra helyezte a hangsúlyt. Kiütésre azért nem számítunk.

 

  • MOL-Pick Szeged nyer@1.35    
     
  • MOL-Pick Szeged 1-5 góllal nyer@ 2.20    

 

megosztom