Ligue 1

Meglepő duplázó tippünk van a PSG bajnokijára

  • gb1
megosztom

A párizsiaknál több kulcsember hiányzik, így a masszív keretű St. Etienne akár meglepetést is okozhat.

A válogatott szünet után pénteken folytatódik a klubfutball és akcióba lendülnek a topligák csapatai is. A Ligue 1 ötödik fordulóját két meccs nyitja, beharangozónkban a 20:45-kor kezdődő PSG-St. Etienne találkozóval foglalkozunk.

1x2    
PSG Döntetlen St. Etienne
1.20 7.00 13.00

A párosítás toronymagas esélye természetesen a címvédő Paris Saint-Germain, amely 17 meccse veretlen pénteki ellenfelével szemben. A vendégek ettől függetlenül viszonylag jól kezdték az új kiírást és egyelőre nem találtak legyőzőre 360 perc alatt.

Ami szembetűnő, hogy eddig ők kapták a legkevesebb gólt, szám szerint kettőt

és a sztárjait nélkülöző Tuchel-legénységnek is meggyűlhet a baja a szervezettségükkel. Másrészről a támadásban van hova fejlődniük, főleg miután tavalyi gólvágójuk, Jonathan Bamba a Lille-be távozott. Bár májusban majdnem kiharcolták az Európa Liga-indulást, az új szezonban ez ismét meglehetősen esélytelennek tűnik.

A PSG erényeit aligha kell bemutatni a ligát illetve topfutballt követőknek, azonban az edzőváltás után még nem került helyére a kirakós összes darabja. Legnagyobb erényük továbbra is a csatársorban rejlik, ahonnét azonban pénteken Mbappé biztosan hiányozni fog eltiltás miatt, de Neymar játéka is kérdéses.

A német taktikus 4/4 győzelemmel kezdet a kispadon. Fotó: archív

Fiatalt fiatallal helyettesíthet Tuchel, a predikciók alapján a felkészülési meccseken már bizonyított 2000-es születésű amerikai Timothy Weah kaphat lehetőséget, a két csatár mögött pedig Draxler játékára van kilátás. Eddig szépen termelték a gólokat a fiúk, most azonban nem számítunk parádéra, sőt akár még meg is éghet a társulat, főleg ha a mester folytatja a háromvédős kísérletezést. 

Ráadásul a tömörült, játékölő filozófiára építő Etienne vendégszereplései között egészen tavaly novemberig kell visszamennünk a ligában, hogy minimum négy találatot hozó meccset találjunk. Igaz tehát, hogy némi sansz mutatkozik a meglepetésre, mi a 3.5 alatt + PSG opciónak szavazunk bizalmat, amire korrekt oddsot is kapunk a bukiktól.
 

  • PSG és 3.5 alatt @2.10    
     
[2773947] 2018-09-14 20:45:00 Paris Saint Germain - Saint-Etiennex;
megosztom