NBA

Közelít az új NBA-szezon - bitang szorzón adják LeBron negyedik gyűrűjét

megosztom

Bő egy hónap múlva rajtol az alapszakasz. Az erőviszonyok a bukik alapján nem sokat változtak, bár a Lakers feljött.

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga a sport szerelmeseinek kitörő örömére hamarosan, október 16-án kezdetén veszi, ennek apropóján vizsgáljuk most meg a végső győztesre kiszabott oddsokat.

Új vezért kapott nyugat legsikeresebb csapata. Fotó: Twitter

A nyár legnagyobb szenzációja egyértelműen az volt, hogy LeBron James újfent elhagyta Clevelandet és a liga talán leghíresebb csapatába, a Los Angeles Lakersbe igazolt. Az angyalok városának csapata 16 alkalommal nyerte meg eddig az NBA-t (a Boston vezeti az örökranglistát 17-tel), ám 2010 óta ínséges időket élnek meg a franchise támogatói.

James átigazolása hasonlóan nagy port kavart, mint Cristiano Ronaldo Juventusba szerződése, a bajnokság esélyeit azonban már nem sikerült olyan szinten befolyásolnia, mint a portugál  futballistának. A Király annak ellenére hagyta el a Cavst, hogy tavaly a nagydöntőig vezette őket, igaz ott csúnyán leradírozta a teamet a dinasztiát építő szupercsapat, a Golden State Warriors.

A Lakers szépen erősített és jó jel a jövőre nézve, hogy a csapat magját az ifjoncokból összeállt brigád adja - a hozzájuk csatlakozott veteránok rutinjára viszont mindenképp szükségük lesz a rájátszás során. Bron mellett a 2008-ban Bostonnal bajnoki címet ünneplő Rajon Rondo, az NBA fenegyereke, Lance Stephenson és GSW-vel kétszeres győztes, JaVale McGee érkezett - a Spurs sztárjáért, Kawhi Leonardért is komoly hadjáratot folytattak, ám ő végül a Torontóban kötött ki.

Ezen signingok sem győzték meg a szakértőket, így az előzetesek alapján a Lakers szurkolóknak még várnia kell a hőn áhított újabb Larry O'Brian-trófeára. Bron a következőket mondta az esélyekkel kapcsolatban.

Sok csapat van versenyben a bajnoki címért, de mindenki tudja, hogy csak egy igazi esélyes van, a Golden State Warriors. Mindenki őket akarja elcsípni, de mellettük a Rockets, Celtics, 76ers és a Raptors is nagyon erős.

- mondta James, aki szavai ellenére természetesen biztosak lehetünk abban, hogy 200 százalékon fog pörögni, hogy sikerre vigye az LA-t.

Az oddsok jól le is írják a GSW vetélytársait - ennek ellenére úgy gondolom, hogy egy kis befektetést megérhet 12-szeresért a Lakersre való fogadás. Láthattuk, hogy LeBron a Cavalierst is egymaga vitte be a hátán a fináléba és amennyiben sokáig tud menetelni új csapatával, biztos haszonnal szállhatunk ki a fogadásunkból. Ráadásul Hollywood mellett lehetne-e jobb forgatókönyvet írni, minthogy a lila-arany mezesekkel első szezonjában behúzza negyedik gyűrűjét?

NBA 2018/19 - Végső győztes    
Golden State Warriors 1.57
Boston Celtics 6.50
Houston Rockets 10.00
LA Lakers 12.00
Piladelphia 76ers 16.00
Toronto Raptors 16.00
OKC Thunder 29.00
megosztom