Nemzetek Ligája

Miniállamok meccsén vadásznánk le a napi profitot

  • varin
megosztom

A két csapat között alig van tudásbeli különbség, ám az oddsok nem ezt mutatják.

A világ 195. legjobb válogatottja látogat a 180. helyezetthez. Alapesetben egy ilyen Liechtenstein-Gibraltár "derbi" talán nem tűnik túlságosan izgalmasnak, a bukmékerek azonban igen egyoldalúan hozták ki a Nemzetek Ligája-rangadó szorzóit. Tényleg ennyire egyértelmű a piros-kékek sikere vagy érdemes bízni az UEFA-hoz mindössze 2015-ben csatlakozó államban?

Fotó: The Gibraltar Football Association

Olyan nagyon nem érdemes összehasonlítgatni a csapatokat, hiszen mindkét nemzet a pofozógép szerepét töltötte be az elmúlt években. Liechtenstein 1-39-es, Gibraltár pedig 3-47-es gólkülönbséggel abszolválta a vb-selejtezőket, így természetesen szemernyi esélyük sem volt elkerülni az utolsó helyet. Ám mi szól mégis amellett, hogy fogadjunk erre a mérkőzésre?

Az a tényező, hogy Liechtenstein egyszerűen nem jobb ennyivel Gibraltárnál.

A keretek közt nincs lényegi különbség, szinte kizárólag otthon játszó játékosok alkotják a csapatokat. Gibraltár azonban a pocsék eredmények tengerében képes volt egy-egy szebb eredményt elérni, míg ugyanez a riválisról alig mondható el. A Team 54 becenévre hallgató alakulat ugyanis márciusban legyőzte Lettországot hazai pályán, de a selejtezők alatt szerzett három góljuk is mutatja, nem félnek felvállalni a támadó futballt sem, ha arról van szó.

Liechtenstein ugyan decemberben megverte Katart 2-1-re, de ezt leszámítva 2015 óta nem nyertek meccset, akkor is csak egy góllal múlták felül San Marinót.

Hazai pályán esélyesebbek talán a liechtensteiniek (Gibraltáron két éve 0-0-ra végeztek a csapatok), de semmiképpen sem annyival, hogy a hendikepet is hozzák, hiszen két gólt hihetetlenül ritkán szereznek, hendikepes győzelmük pedig 2007 óta egyetlen alkalommal volt.

Mindezek fényében nálunk ez a mérkőzés inkább x2-re áll, de ha nyernek is a hazaiak, az is egy szoros 1-0 lehet csak, hendikepes kiütés aligha.

hatharom.com
Gibraltár +1.25 AHC
bet365 @1.68
[2710812] 2018-09-09 20:45:00 Liechtenstein - Gibraltárx;
megosztom