Spanyol foci

Messi szerint nagyon meggyengült a Real CR7 távozásával

  • gb1
megosztom

Az argentin sztár csapata nagy riválisáról és Ronaldóról is beszélt legfrissebb, Radio Catalunyának adott interjújában.

Lionel Messi a Barcelona kiválósága hosszabb csend után megszólalt ősi riválisának, Cristiano Ronaldónak átigazolási ügyében. Az argentin meggyőződése, hogy CR7 távozása legyengítette a Real Madridot, a Juventust pedig a Bajnokok Ligája egyik top favoritjává léptette elő.

fotó: Sportsnet

Mint azt mindenki - aki nem egy barlangban él – tudja, Ronaldo sokkolta a futballvilágot júliusban és Torinóba szerződött 112 millió eurós transzfer díjért cserébe. Ezáltal kilenc éves madridi pályafutását hagyta a háta mögött, amely alatt több BL- és Aranylabda-trófeát is bezsebelt.

Excsapata igaz, hogy három győzelemmel kezdte a La Liga szezonját, de Messi - akit mellesleg nagyon is meglepett CR7 döntése - állítja, hogy a Real Madrid már nem az a csapat, amelyik Ronaldóval volt. A helyi rádiónak, a Radio Catalunyának adott interjúban az alábbiakat mondta Leo. "A Real Madrid a világ egyik legjobb csapata és remek kerete van, de ami tény, az tény, Ronaldo hiányában kevésbé ütősek.

Engem nagyon meglepett, hogy elhagyta a Realt, az meg főleg, hogy a Juventushoz csatlakozott.

Több gigászi klub is akarta őt, bár végül is a torinói alakulat is nagyon egyben van.” - mondta. A továbbiakban kisebb kritikával élve azt mondta, hogy a Real esetleges kudarcának oka az lehet, hogy a nyáron nem sikerült erősíteni a keretet, ellenben velük, hiszen a Barca elég bitang kvartettet igazolt Clement Lenglet, Malcom, Arturo Vidal és Arthur személyeiben.

Az, hogy Messinek mennyire van igaza talán az ősz első El Clásicóján derül majd ki igazán – a várva várt párharc október 28.-án lesz a Nou Camp gyepén. Bárhogyan is van, a bajnoki címre a bukik szerint a gránátvörös-kékek a top favoritok - a    1.61-et fizet rá, a Blancókéra pedig 2.62-őt.

270042
megosztom