Magyar válogatott

Rossi két győzelemmel kezdené a Nemzetek Ligáját

megosztom

A magyar válogatott szövetségi kapitánya bizakodó a közelgő tétmeccsekkel kapcsolatban. Szombaton rajtolunk a finnekkel.

Már csak kettőt kell aludniuk a válogatott futball szerelmeseinek, hiszen csütörtökön elrajtol az UEFA legújabb kiírása, amely a Nemzetek Ligája fantázianevet kapta. A magyar válogatott pénteken utazik el Tamperébe, ahol szeptember 8-án, szombaton este lép pályára a házigazda finnek ellen a liga első játéknapján, majd három nappal később, szeptember 11-én zártkapus mérkőzésen fogadja a görög válogatottat.

Marco Rossi a finnek és a görögök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzések előtt megtartotta első sajtótájékoztatóját a magyar válogatott szövetségi kapitányaként.

Telkiben beszélt a sajtóval a kapitány. Fotó: mlsz.hu

A szövetségi kapitányként első mérkőzéseire készülő Marco Rossi sajtótájékoztatóján elmondta: a kerettagok nagy része a hétfői első edzést megelőzően megérkezett Telkibe, Kádár Tamás és Gulácsi Péter este csatlakozik a társakhoz, az Egyesült Államokban légióskodó Stieber Zoltán pedig kedden ér haza Magyarországra.

"Számomra is új a jelenlegi helyzet, hiszen korábban klubcsapatokat edzettem, ahol jóval több idő állt rendelkezésre a játékosok felkészítésére, könnyebben beleláttam a fejükbe, megismertem a gondolkodásukat. Jelenleg az idő az egyik legnagyobb ellenfelünk, hiszen mindössze néhány napunk van a csapat felkészítésére, de a válogatott játékosai vannak annyira profik, hogy az idő rövidsége ellenére sikerrel járjunk - fogalmazott Marco Rossi. 

Az ellenfelektől függetlenül két győzelemmel szeretnénk kezdeni a Nemzetek Ligáját

mert legyenek bármilyenek a körülmények, aki nem győzelemre készül, az már a kezdés előtt elveszítette a mérkőzést. Szeretnék olyan környezetet kialakítani a válogatottnál, hogy szívesen jöjjenek haza a futballisták a nemzeti csapatba, de természetesen a pályán töltött idő vonatkozásában szigorú szabályok szerint dolgoznak majd a játékosok." - zárta mondandóját az 53 éves olasz taktikus.

A férfi A-válogatott keretének tagjai:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)

Védők:

Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Vinícius Paulo (Mol Vidi FC)
Lang Ádám (CFR Cluj)
Bese Barnabás (Le Havre)
Lovrencsics Gergő (Ferencváros)
Fiola Attila (Mol Vidi FC)
Litauszki Róbert (Újpest FC)
Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)

Középpályások:

Kleinheisler László (FK Asztana)
Kalmár Zsolt (DAC)
Kovács István (Mol Vidi FC)
Pátkai Máté (Mol Vidi FC)
Nagy Ádám (Bologna FC 1909)
Nagy Gergő (Budapest Honvéd FC)

Támadók:

Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim)
Sallai Roland (APOEL Nicosia)
Sallói Dániel (Sporting Kansas City)
Stieber Zoltán (D.C. United)
Varga Roland (Ferencváros)
Eppel Márton (Kajrat Almati)

1x2     
Finnország Döntetlen MAGYARORSZÁG
2.37 3.00 3.25

Az első összecsapás tehát szombaton vár címeres mezes fiainkra és Rossi nem csak a levegőbe beszélt, valóban van reális sansz a győzelemre. A bukik is óvatosan bántak az oddsokkal - igaz, hogy enyhén a finneket favorizálják, de alapvetően háromesélyesnek gondolják a párharcot. Ha hiszünk a számoknak, gólzáporra viszont aligha lesz kilátás - ha legalább három találat esne 2.50-es, ha kevesebb, akkor pedig 1.50-es megtérülésre számíthatunk.

Szerintetek milyen eredmény érünk el Finnországban?
[2710733] 2018-09-08 18:00:00 Finnország - Magyarországx;
mlsz.hu
megosztom