Bundesliga

Szalai ennél többet érdemelne a bukiktól

  • ivan
megosztom

Kiváló formában kezdte a Bundesliga idei szezonját Szalai Ádám, aki két forduló után három góllal vezeti a góllövőlistát.

Fotó: bundesliga.de

Az első fordulóban a Bayern Münchennek is betaláló magyar támadó 191 Bundesliga-mérkőzés után 48 találatnál jár, így már csak kétgólnyira van az 50-es mérföldkőtől. A 31 éves Szalai a tavalyi szezonban 18 meccsen 5 gólig jutott a Bundesligában, de a mostani villámrajt után akár a karriercsúcsát is megdöntheti, ami a 2012/13-as idényben szerzett 13 gólja a Mainz színeiben.

Szalai a tavalyi idényben jobbára csereként - vagy olykor úgy sem - lépett pályára a Hoffenheimben, azonban a nyáron a klub elvesztette Serge Gnabry-t, aki 22 meccsen 10 gólt is szerzett. A fiatal támadó távozása miatt a TGS leigazolta Ishak Belfodilt, aki a Werderben 26/4-es mutatót produkált a tavalyi idényben, valamint Felipe Pirest (31/7) az Austria Wientől, de Julian Niegelsmann egyelőre inkább a "régi bútordarabban", azaz Szalai Ádámban bízik.

A magyar támadó mindkét bajnokin kezdőként kapott szerepet és mindkét meccset végig is játszotta, a három rúgott gólja pedig önmagáért beszél, érthető, ha elégedettek vele, amit Nagelsmann már a szezon elején is igyekezett nyomatékosítani.

A jó teljesítmény ellenére Szalai nem biztos, hogy meg tudja őrizni az első számú csatár szerepét, hiszen a vb-döntős horvát válogatott Andrej Kramaric felépült sérüléséből és kezdi utolérni magát, a hétvégén csereként beállva már gólt is szerzett. A két támadó játéka igen hasonló, márpedig tavaly Kramaric volt az első számú választás, nagy kérdés, hogy idén Szalainak sikerül-e ezen változtatnia.

12876#00

Az biztos, hogy jó ránézni a góllövőlistára, az viszont meglepő, hogy a fogadóirodáknál egyáltalán nem veszik komolyan a válogatott támadónkat.

Az egy dolog, hogy a gólkirályi címre valóban nincs reális esélye, de ha a sérült és 0 gólos klubtársára tudtak oddsot fabrikálni (@151.00), akkor Szalaira is illett volna. Ám ez egyelőre elmaradt, Szalaira nem lehet fogadásokat kötni - legalábbis egyelőre.

A legtöbb gólt szerző játékos - Bundesliga 2018/19    
Lewandowski 1.40
Alcacer 17.00
Werner 21.00
Bailey 34.00
Kramaric 34.00
269137

 

megosztom