Serie A

Ez a line csak a névnek szól - hány gólig juthat CR7?

megosztom

Nem jött össze Cristiano Ronaldónak a gól első olasz bajnokiján, de a Juventus így is nyerni tudott. Vajon hány találatig juthat az idényben CR7?

Túl van élete első olasz bajnoki mérkőzésén Cristiano Ronaldo, aki természetesen kezdő volt a Juventus Chievo elleni találkozóján. Bár a portugál igen aktív volt a 90 perc során, nem sikerült góllal debütálnia, azonban a torinóiak ezt is elbírták, hiszen egy fordulatos meccsen végül egy hajrágóllal behúzták a három pontot.

Bár egy meccsből messzemenő következtetéseket nem volna szerencsés levonni, de azért talán nem lövünk nagyon mellé azzal, ha azt mondjuk, hogy Ronaldónak Torinóban nem kell minden mérkőzésen szétszakadnia és vezérbikának lennie. A Juventus kerete egyrészt egyértelműen kimagaslik a Serie A mezőnyéből, másrészt a portugál szupersztár már túl van a 33. életévén is, így Allegriék aligha a kizsigerelésére, sokkal inkább a nagy meccsek megnyerésére használnák tehetségét.

Fotó: Juventus - Facebook

Már a szombati meccs előtt cikkeztünk arról, hogy a bukmékerek mennyire túlpörgik ezt a Ronaldo-sztorit és a Chievo ellen is alaposan beárazták a portugált, hiszen élete első olasz bajnoki mérkőzésén 1.50-es szorzóval adták, hogy a támadó a kapuba talál.

Most megnéztük, egészen pontosan hány találatot is várnak a portugáltól az egész idényt figyelembe véve és hát bizony elsőre azért meglepődtünk.

A Bet365 bajnokság speciális fogadási lehetőségei között ugyanis Cristiano Ronaldo 29.5 gólra lett belőve.

 

Ronaldo pályafutását nyilván senkinek nem kell bemutatni, de azért 30 gólt szerezni 33 évesen az olasz bajnokságban nem egy egyszerű feladat. Még talán neki sem.

Cristiano Ronaldo góljai - Serie A 2018/19
29.5 felett 2.10@bet365 29.5 alatt 1.66@bet365

Ezt a számot a Serie A utolsó 20 (!) kiírásában mindössze kétszer sikerült átlépni, 2006-ban Luca Toni 31, 2016-ban pedig Gonzalo Higuaín 36 góllal lett gólkirály.

Nem csak ezek miatt tűnik magasnak ez a line, hiszen CR7 éppenséggel van akkora klasszis, hogy megcsinálja a 30 gólt, csakhogy az utolsó két madridi szezonjában sem rúgott ennyit.

Az igaz, hogy a meccs/gól átlaga még mindig 1/1 volt a Realban, de a kisebb sérülések vagy a rotáció miatt jóval kevesebbet játszott, mint a korábbi éveiben, amikor nem volt hajlandó még egy futottak még kategóriájú meccset sem kihagyni. Tavaly 29, tavaly előtt 27 találatot írtak fel a nevéhez.

Cristiano Ronaldo utolsó két szezonja Madridban *
Idény Meccs Gól
2017/18 29 29
2016/17 27 27
*csak a bajnokságban

Az olasz bajnokság papíron fizikálisan nehezebb, mint a spanyol, és a csapatok között sincs akkora különbség, mint mondjuk a Barca-Real duó és a La Liga kiscsapatai között. Ebben a bajnokságban azért ritkábbak a 5-6-7 rúgott találatok, így értelemszerűen Ronaldo sem fogja hármasával rugdosni a gólokat.

Azt se feledjük, hogy miért igazolta le Ronaldót a Juventus. Nem a bajnoki cím miatt az biztos, hiszen abból zsinórban éppen hét megnyert aranyéremnél jár az Öreg Hölgy, sokkal inkább a Bajnokok Ligája-siker a fő cél. A 30-as éveiben járó CR7 igazi BL-specialista lett, tavaly 15, azelőtt 12, azt megelőzően pedig 16 gólt hintett az elitligában.

Összességében tehát elég erősnek tűnik ez a 30 gólos line, véleményünk szerint inkább az underre, mintsem az overre éri meg itt fogadni.

 

Ti mit gondoltok, meglövi Ronaldo a 30 bajnoki gólt?

 

 

 

[2846856] 2018-08-25 18:00:00 Juventus - Laziox;
270192
megosztom