Tipp

A másodosztályból érkezik a hétvége egyik legerősebb tippje

  • varin
megosztom

A listavezető Middlesbrough és a kiesőjelölt Birmingham randevúján akár még kiütés is lehet.

Noha még csak a második fordulóját rendezik a Championship idei küzdelmeinek hétvégén, a Middlesbrough egy előre hozott találkozó miatt már harmadik meccsére készül. A Pullis-legénység azt a Birminghamet fogadja, amelyet mi a beharangozónkban egyértelműen a kiesőjelöltek között emlegettünk, és bár a bajnokságot nem indították rosszul, most szerintem csak az a kérdés, mennyit kapnak a Riverside-on.

[2791342] 2018-08-11 16:00:00 Middlesbrough - Birmingham Cityx;10

A kék-fehéreknél ugyanis nem sok minden változott az elmúlt napokban, Garry Monk lehetőségei igencsak szűkösek a transzferembargó miatt, igazolni maximum lejárt szerződésű játékosokat tudnak, illetve kölcsön vehetnek futballistákat. Ennek köszönhetően kapusposzton például nem sikerült pótolniuk a kieső David Stockdale-t, így ismételten az a Connal Trueman kezdhet, aki a Norwich City ellen játszotta élete első profi mérkőzését, korábban csak a Birmingham U23-as gárdájában szerepelt, illetve az angol ötödik ligában védett, ott is igen gyatrán.

Monk mester elmondta, hogy a helyzet továbbra is igencsak aggasztó, augusztus végéig tudnak még az említett két piacról játékosokat "kukázni", ám többségében a tavalyi játékosok, illetve fiatal tehetségek állnak rendelkezésre.

Fotó: Sky Sports

Ehhez képest a City egyébként nem is kezdte rosszul az évet, leikszeltek a Norwich ellen úgy, hogy kétszer is vezetni tudtak. Ám most idegenben kényszerülnek játszani, márpedig az tavaly is látszott, hogy amint elhagyták a városhatárt, jöttek a problémák.

Tavaly ugyanis 23 meccsen mindössze 13 pontot szerzett a Birmingham úgy, hogy a legtöbb vereségük (16) és a legtöbb kapott góljuk (44) is nekik volt a teljes ligában.

Ezekkel a nem túl kedvező előjelekkel érkeznek most Jutkiewiczék a Middlesbrough-hoz, amely előbb 0-2-ről tudott ikszelni a Millwall ellen, majd 25 perc alatt pontot tett a Sheffield United elleni mérkőzésre.

Habár elemzők szerint a Boro támadójátéka nyögheti majd Adama Traoré eladását, azért a spanyol-mali kettős állampolgár nem nyújtott tavaly lélegzetelállító teljesítményt, 40 meccsen csupán 5 gólt szerzett. Pullis 4-3-3-as felállása így is nagyon erős, a Downing-Assambalonga-Braithwaite trió a Sheffield ellen is remekelt, így aligha jelent majd hatalmas érvágást Traoré eladása.

A Boro kitűnően szerepelt tavaly hazai pályán, meccseik 61%-át megnyerték, amelynél csak a két automatikusan feljutó csapat produkált jobb számot. A Riverside-ra ráadásul többnyire a pofonért jár a Birmingham, hiszen az utolsó 11 meccsükből 9-et a házigazdák nyertek, az utolsó három alkalommal pedig gólt sem kaptak.

Jelenleg szerintem közel osztálykülönbség van a csapatok között, nem lennék meglepve, ha a 19/20-as szezont már két liga különbséggel kezdenék majd meg. Ha a Boro képes lesz hasonló teljesítményt nyújtani, mint a Sheffield ellen, akkor a hendi is simán beeshet, de tippünk akkor is nyerő, ha csupán egy gólt tesznek közé Downingék.

hatharom.com
Middlesbrough -0.75
bet365 @1.96
[2791342] 2018-08-11 16:00:00 Middlesbrough - Birmingham Cityx;
megosztom