Sportfogadás

Hosszú Katinka a favorit, de egy lyukas garast sem tennénk rá - napi tippek az úszó Eb-re

  • Cesc18
megosztom

Parádés szorzón fogadhatunk arra, hogy megszakad a magyar klasszis egyeduralma 200 vegyesen.

Szerdán egyedül a női 200 vegyes döntőjében lesz magyar érdekeltség, méghozzá Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna révén. Ez az a szám, ahol az elmúlt években fixen számolhattunk az aranyéremmel, hiszen Katinka más dimenzióban úszta, mint a mezőny. Csak a rend kedvéért, az elmúlt három világbajnokságon, az elmúlt négy Európa-bajnokságon és a legutóbbi olimpián sem talált legyőzőre 200 vegyesen, illetve nem mellesleg a szám világrekordere.

Ennek megfelelően a korábbi világversenyeken szinte semmit nem fizetett Hosszú győzelme, most viszont 2.20-ért fogadható, ami beszédes a formájáról. 

Megszakad Katinka egyeduralma 200 vegyesen? - Fotó: MÚSZ

Hosszú tegnap a 100 hát döntőjében a csalódást keltő negyedik helyet szerezte meg, az ideje pedig jóval gyengébb volt, mint amit tőle megszokhattunk. Persze tudtuk, hogy nem lesz csúcsformában.

Negyediknek lenni mindig rossz, három századdal lemaradni a dobogóról pedig talán még rosszabb. Nagyon örültem volna a bronznak, de lehet, hogy ez most kellett: ha nem úgy készültem, akkor ez jár.

 - értékelt a háromszoros olimpiai bajnok, illetve hozzátette, hogy jó látni, hogy nem úgy működnek a dolgok, hogy eljutsz egy bizonyos szintre, utána pedig már adják az érmeket.

Nagyjából 40 perccel a 100 hát döntőjét követően állt a rajtkőre 200 vegyesen, ahol a futamát megnyerve jutott be a döntőbe. A 2:10.49-es idő az ő szintjén nem számít erősnek, ennél egyébként általában jobbat szokott úszni az elődöntőben. 

A magyar klasszisnak egy kihívója lesz, méghozzá az a Siobhan-Marie O'Connor, aki Rióban majdnem megviccelte, és Hosszútól olimpiai rekord kellett az aranyéremhez. Jól ismerik egymást, hiszen több vb-n és Eb-n is megmérkőztek egymással. 

Ez egy nagyon jó lehetőség O'Connornak, hogy visszavágjon a sok-sok elszenvedett vereségért, hiszen korábban soha nem volt ennyire sebezhető Hosszú ebben a számban, mint most. 

Az elmúlt napok alapján látható, hogy a britek nagyon kiélezték a formájukat a hazai Eb-re, és O'Connor is meggyőzően mozgott az elődöntőben. Egyedüliként ment be 2:10 alá, és nem biztos, hogy sokat kell faragnia ezen az aranyhoz, hiszen most nem egy topformában lévő Katinka ellen megy majd. 

Ha nem nyomja agyon a teher O'Connort és nem görcsöli el, akkor úgy véljük megszakadhat Hosszú egyeduralma 200 vegyesen. 

Amíg az állami iroda egész magasra (2.20) lőtte be a magyar szorzóját, addig a    1.66-ra, ami nyilván Katinka múltjának szól. 2.50-ért fogadhatunk O'Connorra, ami parádés odds.  

megosztom