Foci-vb 2018

Triplázós szorzónk van a franciákra - beharangozó és tippek a C-csoportra

megosztom

A C-csoportból Franciaország továbbjutása nem lehet kérdés, de hogy a gallok mögött ki lehet a másik befutó, azt szinte lehetetlen megjósolni.

Egy gall kakas meg a három sötét ló - ha egy film- vagy mesecímmel kellene jellemeznünk a vb C jelű négyesét, valami hasonló jutna eszünkbe, hiszen a franciák mellé három olyan válogatott került, amelyből - kis túlzással - bármi kitelik. A gallok továbbjutása papíron nem lehet kérdés, de hogy mögöttük ki csípheti el a másik pozíciót, azt jelenleg pokolian nehéz megtippelni.

bet365
  Megnyeri a csoportot Továbbjut Nem jut tovább
Franciaország* 1.28 1.05 12.00
Dánia* 5.50 1.66 2.15
Peru* 11.00 2.75 1.40
Ausztrália * 21.00 4.50 1.18

Franciaország

Kezdjük a sort a topfavorit franciákkal, akiket sok szakértő a világbajnokság egyik potenciális győzteseként lát. Didier Deschamps gyakorlatilag olyan bő keretből válogathat, hogy a kimaradók névsorából is lehetne egy esélyes csapatot összerakni, ez a minőségi felhozatal pedig önmagában garancia lehet a sikerre.

A franciák tükörsimán vették a selejtező jelentette akadályokat, az A-csoportot négy ponttal nyerték a svédek előtt, a vb-felkészülés pedig talán még ennél is biztatóbb lehet a számukra. A selejtezők lezárultával hat barátságos meccsen vívtak meg Pogbáék, ezek közül pedig négyet megnyertek és csak egyet veszítettek el. A legyőzött gárdák között van az Eb-elődöntős Wales, a vb-házigazda Oroszország, Írország és Olaszország is, de összejött egy döntetlen német földön a címvédő Nationalelf ellen is.

A négy évvel ezelőtti vb nem sikerült túl jól Franciaország számára, bár a későbbi győztes Németország elleni vereség azért nem nevezhető kudarcnak. A két évvel ezelőtti Eb-n viszont már jól jött ki a lépés, hiszen döntőt játszottak a gallok, ahol végül hosszabbításban alulmaradtak a portugálokkal szemben.

Oroszországban akár fel is érhetnek a csúcsra, hiszen minden csapatrészben kiváló játékosokkal számolhat a kapitány. A védelemben Umtiti, Varane és Mendy, a középpályán Pogba és Tolisso, a támadósorban pedig Griezmann és Mbappé lehet a kulcsfigura - csakhogy a legnagyobb sztárokat emeljük ki.

A mezőnyjátékosok közül mindössze hárman vannak túl a 30. életévükön, számos sztárjátékos élete legjobb formájában futballozott az idényben, így semmi nem utal arra, hogy ez a csoport bármi problémát is okozhatna Deschampséknak.

Az oddsok is ezt mutatják, a TJ-re kínált 1.05-ös szorzó semmi, a csoportgyőztesre adott 1.28 pedig nem éri meg. 

 

Dánia

A fogadóirodák számai alapján a C-csoport második számú együttese a dán. A skandinávok a selejtezőcsoportban a lengyelek mögé szorultak, de a pótselejtezőben lelépték az íreket, így 2010 után ismét szerepelhetnek világbajnokságon.

Ez a mostani dán válogatott egy igazi melós társaság, világsztárjuk talán egy van csupán, de a csapategység kiváló, az idősebb és a fiatal játékosok jó egyveleget alkotnak, a csapat játéka pedig karakán karakterrel rendelkezik.

Biztos védekezésre és a kemény mezőnymunkára építő dán válogatottól nem nagyon várhatunk majd szemet gyönyörködtető mérkőzést, de a célfutball egy ilyen tornán kifizetődő lehet.

A kulcsfigura Christian Erikesen lehet, akinek váratlan megmozdulásai és forintos labdái aranyat érhetnek, ugyanakkor ha kiveszik őt a játékból, abban az esetben bajba kerülhetnek a dánok, elsősorban a támadójátékot illetően.

Dánia továbbjutását elég biztosra veszik a bukmékerek, de véleményünk szerint sokkal szorosabb lehet a befutó, mint a szorzók sejtetik.

 

Peru

A dél-amerikai kontinenst ebben a csoportban Peru képviselő majd. Az 'inkák' az ötödik helyen végeztek a selejtezőcsoportban, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzték be a kontinensbajnok chilei alakulatot. A pótselejtezőben Új-Zéland ellen nem volt kérdés a továbbjutás, a felkészülési mérkőzések eredményei alapján pedig kifejezetten bizakodva várhatja a világbajnokságot.

Peru a vb-felkészülés jegyében ugyanis három európai válogatottal is összemérte erejét, és a skótok (2-0), az izlandiak (3-1) és a horvátok (2-0) is fejet hajtott előttük, a szintén vb-résztvevő szaúdi válogatott elleni 3-0 pedig papírforma volt.

A keret nagy részét az amerikai kontinensen játszó futballisták alkotják, kiegészülve néhány Európában profiskodó légióssal, mint Farfán vagy Tapia. Jó pár öreg harcost találunk a keretben, de akad néhány új arc is, de azért sokat mondó, hogy mindössze 5 olyan futballista van a keretben, akinek nincs legalább 10 válogatottsága.

Az összeszokottság sokat érhet Perunak, amely utoljára 2016 novemberében szenvedett vereséget - akkor a selejtezőben a brazilok lépték le őket - a 14 meccses veretlenségi széria pedig hatalmas önbizalmat adhat a gárdának.

Peru szereplését nagyban befolyásolhatja a dánok elleni nyitómeccsen elért eredmény, ha ott sikerül győznie, akkor egyértelműen meglehet a továbbjutás. A dél-amerikai csapatról lévén szó fegyelmezett és taktikus játékot várhatunk Perutól és abban biztosak lehetünk, hogy az utolsó pillanatig küzdenek majd a minél jobb eredményért.

 

Ausztrália

Ausztrália zsinórban a negyedik világbajnokságára készülhet, miután a pótselejtezőn keresztül sikerült kivívnia a szereplés jogát Oroszországban is. A holland Bert van Marwijk irányította együttes számít az underdognak ebben a csoportban, és bár benne van a gárdában a meglepetés lehetősége, a másik három válogatottat perpillanat erősebbnek érezzük.

A holland mester főleg Európában játszó légiósokra támaszkodik, a legnagyobb sztárnak pedig Mathew Leckie számít, de Mile Jedinak, Robbie Kruse és az örökifjú Tim Cahill neve is sokunknak ismerős lehet.

Ausztrália a csehek elleni 4-0-s győzelemmel picit elbizonytalaníthatja a fogadókat, de ezzel együtt nehéz lesz akár egyetlen sikert is aratnia ebben a csoportban, éppen ezért a 4. helyezésükre kínált 1.80-as szorzóban látunk némi fantáziát.

hatharom.com

 

  • Tippek a csoportkörre

Ahogy fentebb írtuk, Franciaország kiesését nem nagyon tudjuk elképzelni, de az 1.28-as szorzó egy ilyen piacon nem ér sokat. A gallok az ausztrálok és a peruiak ellen játsszák az első két meccsüket, így akár az is előfordulhat, hogy a dánok elleni utolsó meccsre már nyeregben lesznek.

Hosszú torna révén ebben az esetben spórolhatnak az energiával, míg valószínű a dánoknak jól jönnek majd a pontok. Picit gambling-jellegű ez a tipp, de szerintünk a franciák két győzelme és egy remije 3.20-ért megérhet egy próbát.

  • Franciaország pontos pontszám - 7 pont - bet365@3.20

A másik tippünk a dánokra vonatkozik. A bukik ugyan továbbjutást várnak az északiaktól, mi viszont úgy véljük, hogy kemény dió lesz Eriksenéknek a továbblépés. Ebből kiindulva fogadunk a csapat gólok számára, hiszen az 4,5 gólos határ elég erősnek tűnik, ha nem lesz meg a továbbjutás, abban az esetben 5 rúgott gól sem nagyon esik le.

  • Csapat összesített gólok - Dánia 4,5 alatt - bet365@1.72
186708

 

Az eddigi csoportbeharangozók:

A-csoport

B-csoport

megosztom