Bayern München

Götze jobb volt Dortmundban - Kohler

  • Javi Moreno
megosztom

Mario Götze szombaton ismét egykori csapata, a Dortmund ellen lép pályára. A világbajnokságot eldöntő támadó jó teljesítményt nyújt ugyan Münchenben, de van, aki szerint mégsem elég meggyőző.

Hétvégén pikáns rangadóra kerül sor a Bundesligában, a Bayern München ugyanis Dortmundba látogat. A találkozó különösen fontos lehet a volt BVB-s duónak, Mario Götzének és Robert Lewandowskinak. A lengyel támadó először lép pályára ellenfélként Dortmundban, míg Götze már átérezhette az ellenséges hangulatot a Signal Iduna Parkban.

bundesliga-2014-2015

Arról már korábban írtunk, hogy Lewandowski klubváltása mennyire nem tűnt jó döntésnek, azonban most Jürgen Kohler, korábbi német válogatott játékos Götze esetében is megkérdőjelezte a Münchenbe szerződés hasznát. "Őszinte leszek, egyáltalán nem tetszik Götze teljesítménye a Bayernnél. Valóban elég sok gólt lő, de mintha már nem ugyanaz a kreatív és sokoldalú játékos lenne, mint Dortmundban volt, jobban kedveltem a játékát az átigazolás előtt. Habár természetes, hogy egy akkora klubnál, mint a Bayern München, teljesítménykényszer van a játékosokon, ez pedig visszafoghatja őt valamelyest" - nyilatkozta a világ- és Európa-bajnok hátvéd, aki jelenleg edzőként dolgozik egy alacsonyabb osztályú csapatnál.

A 22 éves játékos számait egyébként valóban nem érheti kritika, maximum a gólpasszok tekintetében.

Mario Götze statisztikái
Klub Pályára lépések Gólok Gólpasszok
Bayern München 79 30 19
Borussia Dortmund 116 31 45

A bajorokra messze az idei bajnokság legmagasabb szorzóját kaphatjuk az irodáknál, hiszen Pep Guardiola csapatára még 1.80-szoros pénzt sem fizetett egyik Bundesliga-meccsen sem a bukmékerek többsége. A szombati esti találkozón ezúttal 2.06-ot érne Götzéék sikere, melyet a     kínál.

[1732955] 2015-04-04 18:30:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;
164136
megosztom