Tipp

Bautista-Agut két vállra fektetheti a hazaiak kedvencét

  • Cesc18
megosztom

Nem állnak jól férfi fronton az amerikaiak Indian Wellsben, kedden három játékosuk is búcsúzhat, köztük Jack Sock is.

Roberto Bautista-Agut – Jack Sock
Hatharom-tipp: Bautista-Agut -3,5 (game hendikep)
Pinnacle @ 1.77
Eddig éri meg: 1.70
Tipperősség: 4/10

Kedden a férfiaknál is kialakul a legjobb 16 mezőnye, a hazaiak egy játékosukat, John Isnert már a nyolcaddöntőben tudhatják, a maradék három versenyben lévő teniszezőjüknek viszont nem túl sok esélyük van a továbbjutásra. Steve Johnson a kilencedik kiemelt Tomás Berdychhel meccsel, Donald Young a korábbi bajnok Rafael Nadallal, míg Jack Sock a spanyol Roberto Bautista-Agut ellen lép pályára. Az első kettő egyértelműnek tűnik, de számításaink szerint a harmadikon sem lesz túl nagy izgalom. 

Sock az idei szezon első három hónapjában nem lépett pályára, ugyanis egy csípőműtéten esett át. A februári memphis-i tornán tervezte a visszatérést, de végül elhúzódott a rehabilitációja, és csak most Indian Wellsben érezte magát készen a játékra. Nem jókor jött neki ez a sérülés, hiszen tavaly jó szezonja volt, és kellett volna megvédenie pontokat. Így most ismét kikerült a top 50-ből, igaz, a napokban aratott két győzelmével újra megindul majd felfelé a világranglistán. Nehéz mérkőzéseken van túl, Yen-hsun Lu és Gilles Müller ellen is döntő szettre kényszerült, utóbbi ellen ráadásul még meccslabdát is kellett hárítania. Szép visszatérés, sokat segített neki a hazai publikum is, viszont Bautista-Agut már túl nagy falat lesz számára. 

A 15. kiemelt spanyol teniszező eddig felemás szezont fut, voltak kifejezetten jó meccsei, viszont csupán egyetlen marseille-i elődöntőt tud felmutatni. Kicsit megtorpant a top 10 kapujában, illetve még januárban neki is volt egy kisebb sérülése. Indian Wellsbe viszont nagy reményekkel érkezett, hiszen a körülmények abszolút kedvezőek számára, a tavalyi kiírásban is nagyszerűen szerepelt. Magabiztosan vette most is az első akadályt az üzbég Gyenisz Isztomin ellen. 

Az amerikai a jó adogatásaira és a pontos tenyereseire építi a teniszét, viszont a szervája még nem az igazi. Lu és Müller ellen is szenvedett, Bautista-Agut pedig kategóriákkal jobb fogadójátékos, mint az említett két teniszező. Nagy nyomás lesz Sock szervagémjein, várhatóan nem fogja tudni sokáig tartani magát ezen a lassabb borításon, így majd fogadóként kellene brillíroznia, de az meg nagyon nem az ő erőssége, ráadásul a spanyol elég jól adogatott Isztomin ellen. Labdamenetekben is egyértelműen Bautista-Agutnak áll a zászló, aki elég jól tudja mozgatni az ellenfeleit, jól variálja a játékát, tud támadni és védekezni is, míg az amerikai inkább csak a tenyeresével operál, fonákoldalon nem nehéz megverni. 

Bautista-Agut és Sock egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2014 Auckland Kemény Bautista-Agut 6:1, 6:3
2013 Peking Kemény Sock 4:6, 6:2, 6:1

A körülmények is a spanyolnak kedveznek, jól bírja a nagy hőséget és a borítás is fekszik neki. Talán egy szoros szettre jó lehet Sock, bár legutóbbi meccsükön, tavaly Aucklandben könnyed 6-1, 6-3-as sikert aratott Bautista-Agut...Ha ennyire most nem is lesz sima, de négy játék azért lesz kettejük között.

A két játékos utolsó öt meccse
Bautista-Agut ellenfelei Helyszín Eredmény Sock ellenfelei Helyszín Eredmény
Isztomin Indian Wells 6:4, 6:3 Müller Indian Wells 3:6, 6:3, 7:6
Gasquet Dubaj 46, 6:3, 6:7 Lu Indian Wells 6:7, 6:2, 7:5
Thiem Dubaj 6:3, 6:2 Raonic Párizs 3:6, 7:5, 6:7
Monfils Marseille 4:6, 2:6 Andujar Párizs 6:1, 6:1
Thiem Marseille 7:6, 6:3 Tomic Párizs, selejtező 6:2, 6:4
megosztom