Championship

Tőzsérék és a Kanárik is a favoritok között - oddsok, esélyek

megosztom

Négy csapat is 66 ponttal áll az élen, így még óriási izgalmak várhatóak a világ legerősebb másodosztályában.

A végéhez közeledik a világ legerősebbnek tartott másodosztályú bajnoksága, az angol Championship, melynek hétvégi fordulójára nekünk is van egy tuti tippünk. Tíz fordulóval a zárás előtt azonban még nyolc csapat küzd a feljutó helyek egyikéért, az élmezőny pedig soha nem látott izgalmakat ígér az utolsó körökre. A Bournemouth, a Derby County, a Watford és a Middlesbrough is egyaránt 66 ponttal áll az élen, de egyenes ágon csak két csapat juthat fel a Premier League-be, míg a 3-6. csapatok rájátszást játszanak az utolsó helyért. Ezek a mérkőzések mindig óriási csatákat hoznak, a Wembley-ben lejátszott döntőt pedig az egyik legfontosabb mérkőzésnek tartják a futballvilágban, hiába "csak egy másodosztályú mérkőzés". Az előző szezonban a QPR egy óriási meccsen, fantasztikus izgalmak közepette győzte le a Derby Countyt, így mi bátran javasoljuk, hogy semmiképpen ne hagyjátok ki a play-offot. De még tíz mérkőzés hátravan, így nem árt kielemezni, mely csapatok is juthatnak fel az első két helyről a Premier League-be és kiknek kell még három mérkőzés a sikerhez.

Tavaly Joey Bartonék örülhettek

Bournemouth - 66 pont

A szezon előtt biztos középcsapatnak tűnt Eddie Howe gárdája, és mi is úgy gondoltuk, hogy sem a kieséssel nem lesz gondjuk, sem pedig a feljutással nem kell bajlódniuk. Azonban a szezon közben volt egy fantasztikus szériájuk (14 meccsen 37 pont), ennek köszönhetően pedig jelenleg az élen állnak jobb gólkülönbséggel. Habár idegenben nem valami meggyőzőek - az első tíz helyezett csapat ellen 1-3-4 a mérlegük -, csupán egy rangadó vár rájuk otthonuktól távol, Ipswichben. Tíz meccsükből nyolc olyan gárda ellen lesz, amely nincs benne az első tízben. A semleges szurkolók bizonyára szorítanak nekik, hiszen látványos, gólgazdag meccseket játszanak, és bizony jelenleg nagy meglepetés is lenne, ha ilyen sorsolás mellett nem jutnának fel.

Derby County - 66 pont

A tavalyi nagy vesztes Derby volt a szezont megelőzően a Cardiff City mellett a favorit, nyolcszoros szorzóval. Azonban míg a walesi gárdából gyenge középcsapat vált, addig a Kosok feljutó pozícióban állnak. Formájuk azonban aggasztó, utolsó hét meccsükből kettőt nyertek meg, ráadásul ezeken a találkozókon tizenöt gólt is bekaptak. Vízválasztó lesz a következő négy forduló, hiszen játszanak a Norwich-csal, a Boróval, a Wolverhamptonnal és a Watforddal is. Az ő feljutásukra semmiképpen sem mernénk fogadni, ha nem kapják össze magukat nagyon hamar, még a rájátszás is bajos lesz.

Watford - 66 pont

Tőzsér Dániel csapata nagyon kicserélődött a nyáron, ezért nem számoltak velük komolyan az esélyesek között. Az idény második felére azonban összekapták magukat, legutóbbi 11 találkozójukból nyolcat megnyertek. Négy könnyen nyerhető meccsük is lesz a 17. helytől lefelé található csapatok ellen, míg a két top ellenfelüket is (Ipswich, Boro) hazai pályán fogadják. Minket meglepne, ha legalább a Derbyt nem előzné meg Slavisa Jokanovics csapata, de akár a második helyre is odaérhetnek.

Middlesbrough - 66 pont

Ha néhány fordulóval ezelőtt vizsgáltuk volna meg az esélyeket, egyértelmű bajnokcsapatnak kiáltottuk volna ki Jonathan Woodgate-éket. De a rossz forma itt is felütötte fejét, hat meccsen hét pont február közepe óta. Aitor Karankának ráadásul nagyon hamar össze kell kapnia csapatát, mert a sorsolásuk talán nekik a legnehezebb a nyolcasból. Hogy mást ne mondjunk, az előttük álló három csapattal és a mögöttük található Norwich-csal is idegenben kell megküzdeniük, emellett fogadják az Ipswichet. Szinte biztosra vehető, hogy egyenes ágon nem fognak feljutni.

Norwich - 65 pont

Rendesen szidják magukat jelenleg a Kanáriknál, hiszen ha nincsen a Wigan elleni érthetetlen hazai vereség március elején, akkor most úgy állnának a Championship élén 68 ponttal, hogy zsinórban nyolc mérkőzést nyertek volna. Aggodalomra azonban nincs ok, hiszen viszonylag könnyű a sorsolásuk. Idegenben a 13-17-18-19-20. helyezett csapatokkal játszanak, ráadásul a City az egyik legjobb idegenbeli mérleggel büszkélkedhet. Nagy lépés lenne a Kanárik számára az is, ha hétvégén legyőznék a második helyen álló Derbyt. Kétarcú nagyon a csapat, de remek formában vannak a támadók. Jerome, Grabban és Hooper ontják a gólokat, és ha kitart a Norwich jó formája, még a play-offtól is megszabadíthatják magukat.

Brentford - 62 pont

Bárhogyan is végezzen a kiscsapat, ők már hősök lesznek. Amolyan másodosztályú Southamptonként képesek egész szezonban beleszólni a nagyok dolgába, ami dicséretes egy frissen feljutott együttestől. A szezon végéhez közeledve természetesen nincs már sok könnyű mérkőzés, de játszanak a 21-22-23. csapatokkal is, és ha meg akarják csípni az első hat hely egyikét, ez egy kötelező kilenc pont kéne legyen.

Ipswich - 61 pont

Ahogyan a Derby és a Boro, ők is igen rossz időpontra időzítették a rossz formájukat. Az idei esztendőben mindössze 14 pontot gyűjtöttek 12 meccsen, ráadásul nyerhető találkozókat buktak el idegenben. Sorsolásuk igen nehéz, így nem lenne meglepő, ha nem tudnának bejutni a rájátszásba sem, az első két hely valamelyike pedig gyakorlatilag elérhetetlen.

Wolverhampton - 58 pont

A nyolcas utolsó tagja magabiztosan nyerte tavaly a League 1-t, de náluk azért nem olyan óriási meglepetés a jó szereplés, mint a Brentfordnál. Négy ponttal vannak lemaradva a hatodik helytől, de a sorsolásuk nem nevezhető igazán nehéznek. Ennek ellenére valószínűleg ők maradnak a 7-8. helyen.

Oddsok a feljutásra és a bajnoki címre
   
  1-6. helyen végez Feljutás Bajnoki cím oddsa most Bajnoki cím oddsa a szezon előtt
Bournemouth 1.03 1.51 3.50 26.00
Derby County 1.05 1.72 4.33 8.00
Watford 1.08 2.25 7.00 15.00
Middlesbrough 1.07 2.00 5.50 13.00
Norwich 1.04 1.61 4.00 11.00
Brentford 1.61 6.00 41.00 41.00
Ipswich 2.00 8.50 67.00 26.00
Wolverhampton 4.33 17.00 151.00 21.00

hatharom.com-tipp:

A Watfordnak és a Norwichnak is igen jó sorsolása van, ráadásul a formájuk is remek. Minket egyáltalán nem lepne meg, ha valamelyikük egyenes ágon jutna fel, azonban szerintünk sem a Derby, sem a Middlesbrough nem lesz benne az első kettőben. A Watford hétszeres oddsa kifejezetten value, főleg ha a következő két meccsen hat pontot gyűjtenek - ekkor ugyanis már biztosan pluszban szállhatunk ki a fogadásból. Valószínűleg a Bournemouth sem marad le az első két helyről, 1.51-es oddsért nem tűnik rossz fogadásnak.

Négy -öt forduló múlva érdemes lesz még néhány pillantást vetni az esélyekre, ugyanis a     ekkor szokta kirakni a "To reach playoff" fogadásokat, vagyis hogy egy csapat a 3-6. helyen végez. Ekkor természetesen újra jelentkezünk majd tippjeinkkel és gondolatainkkal.

2015-03-14;48
163931
megosztom