Tipp

Hirscher harmadik aranyérmét nyerheti

  • Cesc18
megosztom

A sógorok világklasszisa két aranyérmet már bezsebelt és pénteken óriás-műlesiklásban is ő lehet a legjobb.

Alpesi sí, világbajnokság – férfi óriás-műlesiklás
Hatharom-tipp: Marcel Hirscher nyeri a versenyt
 Pinnacle @ 1.89
Eddig éri meg: 1.70
Tipperősség: 5/10

Bátor dolog Beaver Creekben az amerikai Ted Ligety ellen fogadni, hiszen óriás-műlesiklásban ötször bizonyult már ezen a lejtőn a legjobbnak, ami fantasztikusan nagy teljesítmény. Az idei szezonja viszont nem az igazi, csupán egy Világkupát tudott nyerni, természetesen hol máshol, mint itt Coloradóban. De pont ezért hatalmas lesz rajta a nyomás, ilyen múlttal mindenki győzelmet vár tőle, főleg, hogy hazai pályán versenyez, és az amerikaiaknak még nincs aranyérmük.

Ha nem Ligety, akkor Marcel Hirscher lehet a befutó, aki ebben a szezonban uralja ezt a számot. Az öt óriás-műlesikló Világkupából négyet (!) megnyert, de ami igazán megdöbbentő, hogy rendre egy másodpercnél többet vert a komplett mezőnyre. Elképesztően magabiztosan síel, duzzad az erőtől és az önbizalomtól. Eddig két számban állt rajthoz a világbajnokságon, kombinációban és a csapatversenyben is begyűjtötte a legfényesebb érmet. A két kedvenc száma pedig még csak most következik. Egyébként neki is kedvelt helyszíne Beaver Creek, hiszen 2010 óta az összes Vk-versenyen a dobogón végzett, négy éve a legfelső fokán. 

Nehéz elképzelni, hogy rajtuk kívül más kaparintsa meg az aranyat, hiszen az elmúlt jó néhány évben ebben a szakágban szinte minden versenyt ők nyertek. Talán még a francia Alexis Pinturault nevét érdemes megemlíteni, akit a harmadik számú favoritnak tartanak. A gall síző a Világkupában sok jó futamot produkált már, a nagy világversenyeken viszont eddig nem tudta hozni magát. Aranyesélyesként várta a kombinációt, de csak ötödik lett, és Szocsiban is három számban "csupán" egy bronzérmet tudott összesíelni. 

Az nem kérdés, hogyha Hirscher hozza a legjobbját - így, hogy Ligety nincs élete formájában -, akkor megnyeri a versenyt. És miért ne hozná? Nyomja az esélyesség terhe, de így volt ez két éve Schaldmingban is, és akkor megszerezte az aranyérmet szlalomban. Abban a szezonban egyébként éppen az amerikai riválisa uralta ezt a szakágat, hasonlóan négy Vk-győzelemmel érkezett a sógorokhoz és végül megnyerte a vb-címet is. Ezt várjuk most a bombaformában lévő osztráktól is.

megosztom