VB 2014

A vb-trófea bánta a németek dáridóját

megosztom

A világbajnoki trófea nem úszta meg sértetlenül a németek ünneplését.

Nem tudni, ki volt a bűnös - Fotó: AFP

A trófea a keddi, berlini ünneplésen sérült meg, az nem derült ki, melyik játékos volt a bűnös. "Az ünneplés egy pontján egy kis darabka letört a trófeából. De aggodalomra semmi ok, vannak specialistáink, akik meg tudják javítani" - nyilatkozta Wolfgang Niersbach, a Német Labdarúgó Szövetség elnöke. "Részletes vizsgálatot indítottunk, hogy kiderüljön, ki sértette meg a trófeát, de a vizsgálat eredmény nélkül zárult" - fűzte hozzá a sportvezető.

A németek "szerencsére" csak a trófea másolatát kapták meg a FIFA-tól a dínomdánomra, az eredeti több mint tízmillió eurót ért. Nagy lenne a riadalom, ha abban esett volna kár...

Németország 1-0-ra legyőzte Argentínát a július 13-i fináléban, a győztes gólt Mario Götze szerezte a hosszabbítás utolsó perceiben. A Nationalelf negyedszer ért a csúcsra, 1954, 1974 és 1990 után.

A Nationalelf fő esélyese a 2016-os Európa-bajnokságnak (4.00 @ bet365), Joachim Löw együttese a spanyolok eddigi hegemóniájához hasonlóan uralhatja a következő éveket.

A német válogatott legközelebb szeptember 3-án lép pályára, a vb-döntő visszavágóján az Argentína elleni barátságos meccsen.

[1687031] 2014-09-03 12:00:00 Németország - Argentínax;
megosztom