Bajnokok Ligája

Fellaini tragikus, Courtois parádés volt, avagy a játéknap legjei

megosztom

A Manchester United 1-1-re zárt a Bayern Münchennel, míg a Barcelona szintén döntetlenre végzett az Atlético Madriddal a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Túl vagyunk az első két negyeddöntőn, az egyik legtekintélyesebb nemzetközi internetes futballoldal, a goal.com értékelte a résztvevőket. A szerkesztők 1-5-ig osztályozzák a játékosok teljesítményét, csapatonként kiemelik a legjobb és a leggyengébb produkciókat.

Hiába kerestük, nem találtunk értékelhető megmozdulást Fellainitől - fotó: AFP

Manchester United
A csapat átlagosztályzata: 3.04

A legjobb játékos: A goal.com szerkesztői szerint a Manchester United legjobbja Nemanja Vidics volt a Bayern München ellen, négyes osztályzattal értékelték a védőt. A szerb hátvéd távozik a szezon végén és a goal.com úgy vélte, ízelítőt adott abból, ami a következő idényben hiányozni fog Manchesterben. Tekintélyes és megkerülhetetlen tornyot jelentett kedden este, szinte mindennel találkozott, ami a manchesteri 16-os légterébe érkezett, majd "kitekert" helyzetből, szinte háttal a kapunak gólt fejelt Manuel Neuernek. Ő volt a házigazdák hősies szimbóluma.

A leggyengébb játékos: Nem lepődtünk meg, amikor a goal.com kettessel értékelte Marouane Fellaini produkcióját, mindkét meccset tekintve ő kapta a legrosszabb jegyet. A manchesteri játékosnak nem volt értékelhető megmozdulása, magassága ellenére elvesztette a fejpárbajokat, úgy tűnt, nem találja a helyét a pályán, amikor pedig labdát szerzett, gyorsan eladta, vagy lehetetlen helyzetbe passzolta. A Bayern egyenlítő gólja után csapattársai szemrehányóan néztek rá, mert csúnyán lemaradt Schweinsteigerről. 

Bayern München
A csapat átlagosztályzata: 3.08

A legjobb játékos: az egyenlítő gól szerzője, Bastian Schweinsteiger kapott egyedül négyes osztályzatot a goal.com-tól a Bayernből. Megállíthatatlannak bizonyult a középpályán, szinte minden rajta ment keresztül és ha kellett, felpörgette a Bayern támadójátékát. Rászolgált a gólra, pontos és kíméletlen bombával egyenlített. A 90. percben a saját 16-osának előterében buktatta a kitörő Wayne Rooneyt és miután volt már sárga lapja, kiállították. Az Old Traffordon már nem volt jelentősége, a visszavágón viszont annál inkább lesz, mert nem játszhat Münchenben.

A leggyengébb játékos: kevés szót fecséreltek Thomas Müllerre, kettest kapott az oldaltól. A Bayern csatára frusztráltnak tűnt Manchesterben, nem igazán tudott szabadulni a fegyelmezetten védekező Vidicséktől. Nem volt hatással a müncheni támadásokra, cseréje, Mario Mandzukic már annál inkább, hiszen gólpasszt adott Schweinsteigernek.

Fogadás a továbbjutóra
a Betclic oddsszai alapján
Bayern München Manchester United
1.12 5.25
[1679353] 2014-04-09 20:45:00 Bayern München - Manchester Unitedx;

FC Barcelona
A csapat átlagosztályzata: 3.09

A legjobb játékos: a goal.com szerint Andrés Iniesta legszebb napjait idézte, könnyedén suhant a pályán, a Barcelona legkreatívabb játékosa volt ezen az estén. Olyan gólpasszt adott Neymarnak, amire csak ő képes, és kis szerencsével maga is feliratkozhatott volna az eredményjelzőre.

A leggyengébb játékos: ez nem Cesc Fabregas estéje volt. Habár rendesen kivette a részét a Barcelona összjátékából, semmiféle pluszt nem vállalt, hiányoztak a cselek, csak alapjáraton működött. Természetesen időnként megmutatta, hogy mire képes, működtek az átadásai, ám ezekkel nem okozott zavart az Atlético hátsó sorában.

Csak Neymar lövése fogott ki Courtois-án - fotó: AFP

Atlético Madrid
a csapat átlagosztályzata: 3.13

A legjobb játékos: a játéknap legjobb osztályzatát a madridiak kapusa, Thibaut Courtois kapta, aki 4.5-ös érdemjeggyel zárt. Mindent elmond egy csapat teljesítményéről, ha a kapus a legjobb és bizony társai köszönetet rebeghetnek a belga hálóőrnek, amiért 1-1-es döntetlennel távoztak a Camp Nouból. Számos bravúrt bemutatott, különösen Busquets és Iniesta távoli lövésénél parádézott és Messi szabadrúgását is hárította.

A leggyengébb játékosok: az Atlético Madridból ketten kaptak 2.5-ös osztályzatot, Koke és Arda Turan volt a leggyengébb láncszem. Előbbi az "Ütközetben eltűnt" szerepére kárhoztatott, ráadásul néhány durva belépővel súlyosbította helyzetét, míg utóbbi szinte semmit sem tudott megmutatni kivételes technikai tudásából, főképp a jobb oldalon próbálkozott, de ha pár év múlva szóba kerül ez a meccs, senki sem fogja említeni a nevét.

Fogadás a továbbjutóra
a Betclic oddsszai alapján
Atlético Madrid Barcelona
2.10 1.65
[1679339] 2014-04-09 20:45:00 Atlético Madrid - Barcelonax;
megosztom