Adria Liga

Búcsúmeccsére készül a Szolnok

  • Tomihmv
megosztom

Miután az elmúlt héten a szolnoki csapat vezetősége meghozta döntését, miszerint a gárda jövőre nem szerepel az Adria Ligában, így a szombati, Krka elleni találkozó lesz egy darabig az utolsó AL-meccse a magyar kirakatcsapatnak. Reméljük, hogy a bordó-feketék játékosai szépen búcsúznak a délszláv bajnokságtól.

Szombaton egy darabig az utolsó csatára indul a Szolnoki Olaj az Adria Ligában...

Szombat

Egy jó darabig az utolsó fellépésre készül az Szolnoki Olaj az Adria Ligában, a magyar kirakatcsapat a Krka otthonában vendégeskedik. A felek jól ismerik egymást, hiszen idén már háromszor is találkoztak, kétszer a szlovén, míg egyszer a magyar gárda tudott nyerni. A csapatok nem várják túl jó formában a mérkőzést, már ha a két együttes utóbbi hetekben elért AL-eredményeit vesszük alapul, hiszen legutóbbi öt meccsükből háromszor kikaptak.

A saját nemzeti bajnokságaikban viszont menetelnek, hiszen hétközben mind a Krka, mind a Szolnok győzelmet aratott. A találkozónak különösebb tétje nem lesz, hiszen az Olaj győzelmével szerencsés esetben a 11. helyen zárhat, de 12-nél rosszabb már nem lehet – tavaly a 13. pozícióban zárta a bajnokságot a bordó-fekete alakulat -, míg a Krka a hatodik és a tizedik hely között végezhet majd az szombati meccs. és a forduló többi eredményétől függően. A vendégeknél Lóránt Péter biztosan nem játszik, míg vélhetően többen is pihenőt kapnak, hiszen az Olajnak a magyar bajnokság és az Eurochallenge sorozat élvez prioritást. Reméljük ettől függetlenül a szolnoki kosárcsapat szépen, győzelemmel búcsúzik a bajnokságtól.

Egy félig-meddig tét nélküli találkozóra kerül sor Szkopjéban, ahova a Radnicski együttese látogat. A hazai csapat sikerével a hatodik helyen fejezhetné be a bajnokságot, ami igen csak előkelő pozíció lenne a macedónoknak, míg a vendégeknek a 11. pozíció megtartása a céljuk. Egyértelműen a szkopjeiek vannak jobb formában, ráadásul erősebb keretük is van, hazai pályán játszhatnak, továbbá már az odavágón is magabiztosan nyertek a szerbek ellen. Mindezek után egyet kell értenünk a bukmékerekkel, akik szinte biztosra veszik, hogy az MZT nyer majd és megkaparintja a hatodik helyet a bajnokságban.

Vasárnap

Vasárnap délután pont kerül az egyetlen kieső kilétére, hiszen a két érdekelt – Siroki Brijeg és Zadar – ekkor vív élet-halál harcot. Persze kérdés, hogy az éppen aktuális ellenfeleik mennyire veszik komolyan az utolsó fordulót…

Az Igokea-Siroki Brijeg találkozó lesz az érdekesebb mérkőzés, ebben biztosak vagyunk. Ugye két bosnyák csapat meccsel egymással, így nagy kérdés, hogy az Igokea segíteni akarja-e a Sirokit azzal, hogy leadja a meccset neki, vagy pedig komolyan veszi, és meg akarja szerezni a hatodik helyet, amivel kiejtené ősi riválisát. Persze, elméletben nem kellene ahhoz folyamodnia a két bosnyák alakulatnak, hogy összejátsszon, hiszen mind az Adria Ligában, mind a Bosnyák Kupában a Siroki könnyedén gázolt át az Igokeán. Igaz, eddig a Siroki csarnokában vagy semleges pályán találkoztak, ami nem túl jó előjel a vendégek számára, hiszen házon kívül még nyeretlenek az Adria Ligában…

Bár a hazaiak pocsék formában vannak, simán elbukták a legutóbbi öt tétmeccsüket, igaz, a vendégek sincsenek túlságosan jó passzban, de a Zadar elleni legfontosabb mérkőzésüket három hete megnyerték. Ezzel pedig elérték azt, hogy ha szombaton nyernek, akkor a másik találkozó eredményétől függetlenül bennmaradnak az Adria Ligában.

A másik – kiesés szempontjából - fontos vasárnapi meccs a Zadar-Olimpija Ljubljana lesz, ahol egyértelműen a hazaiaknak van veszíteni valójuk. A korábbi Adria Liga-győztes zadariak bűn rossz szezont futnak, pocsékul teljesítenek az utóbbi időkben, míg a Ljubljana mostanára érte el az üzemi hőfokot és bárkit, bárhol meg tud verni.

A horvátoknak nincs más választásuk nyerniük kell, ha benn akarnak maradni, továbbá szurkolniuk kell az Igokeának, hogy nyerjen, hiszen a Zadar egymás elleni eredményekben gyengébb, mint a Siroki Brijeg. Az biztos, hogy a hazaiak mindent egy lapra feltesznek majd és megpróbálnak nyerni, amiben nem biztos, hogy partner lesz a Ljubljana, amely együttes vélhetően meg akarja tartani a nyolcadik pozícióját. Persze, ettől függetlenül lehet, hogy a szlovénok is rápihennek inkább a hazai bajnokságukra, és nem veszik komolyan a vasárnap ütközetet…

Papíron rangadóra van kilátás Zágrábban, ahol a Cibona fogadja a Crvena zvezdát. A vendégek már megnyerték az alapszakaszt - amivel azt is eldöntötték, hogy az Adria Liga Final Fourját Belgrádban rendezik -, míg a hazaiak szintén bejutottak a rájátszásba, ám még kérdéses, hogy a harmadik vagy a negyedik helyen.

A felek jó passzban várják a meccset, hiszen a horvátok zsinórban háromszor nyertek, míg a szerbek szerdán hosszabbítás után bejutottak az Eurocup elődöntőjébe. Aminek köszönhetően jövő héten már az UNICS Kazany ellen meccsel a Zvezda, vagyis vélhetően erősen tartalékosan lép pályára a számára teljesen tét nélküli találkozón. Igaz, még így is lehet némi keresnivalója, hiszen a Cibonának nagyjából még mindig csak egy igazi sora van, ráadásul egy horvát-szerb mérkőzésre mindkét fél igazán fel szokott pörögni…

Hétfő

Amíg a Mega Vizura vélhetően komolyan veszi a hétfői találkozót, addig a Buducsnoszt valószínűleg nem teljes erőbedobással lép parkettre  Szmederevóban. Tudniillik a montenegrói alakulat legutóbbi két fordulóban két rangadót elbukott, így biztossá vált, hogy az ötödik helyen végez a bajnokságban, ahonnan se le se fel nem mozdulhat el, míg a hazaiak sikerük esetén, akár a hetedik helyre is felkapaszkodhatnak, ami egy újonc együttestől igazán megsüvegelendő teljesítmény. Az együttesek közt nincs nagy különbség, így annyi szent, hogy akármilyen felállásban is lépjenek pályára az együttesek, az biztos, hogy rengeteg pontot láthatnak a kilátogató nézők.

Rangadóra készülnek Belgrádban, ahol a Partizan néz farkasszemet a Cedevitával. A vendégek biztosan a második helyen végeznek az alapszakaszban, míg a hazaiak győzelmük esetén megtartják harmadik pozíciójukat, viszont ha kikapnak, akkor a sorsuk a Cibona kezében lesz. Igaz, a szerbek már úgy lépnek pályára hétfőn, hogy ismerik a Cibona-Crvena zvezda meccs eredményét, így pedig könnyen lehet, hogy egy gyenge és unalmas mérkőzést láthatnak a Pionirba kilátogató szurkolók, hiszen miért fednék fel a csapatok a titkaikat, ha az elődöntőben vélhetően egymás ellen küzdenek majd meg?

Ám, ha nyerne vasárnap a Cibona, akkor a Cedevita biztosan megnyomja a hétfői találkozót, hiszen Belgrádban kinek lenne majd kedve elődöntőzni a Partizannal? Ha viszont a realitások talaján akarunk maradni, akkor akármennyit is vett ki a hazaiakból a pénteki oroszországi Euroliga-túra, jobb játékoskerettel rendelkeznek, továbbá otthoni környezetükben eddig mindig megverték a zágrábiakat, és vélhetően most is így lesz, hiszen a céljuk nem más, minthogy elkerüljék a Zvezdát az elődöntőben.

Az Adria Liga állása
# Csapat M GY V PK P
1. Crvena zvezda 25 21 4 +283 46
2. Cedevita 25 19 6 +124 44
3. Partizan Belgrád 25 17 8 +151 42
4. Cibona 25 17 8 +91 42
5. Buducsnoszt 25 15 10 +76 40
6. MZT Szkopje 25 12 13 -2 37
7. Igokea 25 12 13 -87 37
8. Krka 25 11 14 -1 36
9. Olimpija Ljubljana 25 11 14 -14 36
10. Mega Vizura 25 11 14 -17 36
11. Radnicski 25 9 16 -130 34
12. Szolnoki Olaj 25 8 17 -138 32
13. Siroki Brijeg 25 6 19 -154 31
14. Zadar 25 6 19 -182 31
A ligából az első négy csapat jut be a rájátszásba, míg az utolsó kiesik.
Adria Liga – 26. (utolsó) forduló
Fogadás a mérkőzés győztesére – a bet365 szorzói
Időpont Mérkőzés 1 2
Szombat, 17:00 Krka-Szolnoki Olaj 1.22 4.00
Szombat, 19:00 MZT Szkopje-Radnicski 1.28 3.50
Vasárnap, 17:30 Igokea-Siroki Brijeg 1.40 2.75
Vasárnap, 17:30 Zadar-Olimpija Ljubljana 1.52 2.45
Vasárnap, 19:30 Cibona-Crvena zvezda 1.88 1.88
Hétfő, 20:45 Mega Vizua-Buducsnoszt 1.57 2.35
Hétfő, 20:45 Partizan Belgrád-Cedevita 1.40 2.75
A „Fogadás a mérkőzés győztesére” típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!
Kosárlabda-tippekért látogass el PROTIPP-rendszerünkbe!
megosztom