NBA

Chicagóban javítana a Thunder

  • th3PR0j3ct0r
megosztom

Az NBA hétfői játéknapján hét mérkőzésre kerül sor, amelyek közül a legpikánsabbnak a Chicago Bulls-Oklahoma City Thunder összecsapása ígérkezik. Lássuk, miért!

A Dallas elleni meccset kihagyta, a Chicago ellen azonban pályára lép Russel Westbrook - Fotó: AFP

A hétfői játéknap rangadója kiemelt fontossággal bír mind a Chicago Bulls, mind az Oklahoma City Thunder naptárában, hiszen előbbi a keleti konferencia harmadik, utóbbi pedig a nyugati főcsoport első helyére hajt. Mivel mindkét fél minimális lemaradást tudhat magáénak riválisával szemben, ezért természetesen egy-egy győzelem vagy vereség óriási téttel bír.

Ha szigorúan az elmúlt tíz mérkőzést vesszük figyelembe, akkor egyértelmű, hogy a Bulls várja jobb formában ezt a találkozót. A hazaiak ugyanis csak három meccset veszítettek el az említett időszakban, ráadásul olyan csapatokat múltak felül - hazai pályán - mint a Miami vagy a Houston.

Ezzel szemben a Thunder 5-5 mérleggel áll az elmúlt hetekben, ami leginkább azért aggasztó, mert becsúszott néhány igazán váratlan vereség is, mint például a Lakers elleni idegenbeli, vagy a Mavericks elleni hazai találkozón.

Chicago Bulls-Oklahoma City Thunder
Fogadási lehetőségek a bet365-nél
Fogadás győztesre
Chicago Bulls 2.25 Oklahoma City Thunder 1.68
Hendikepes fogadás
Chicago Bulls +2.5 1.90 Oklahoma City Thunder -2.5 1.90
Pontok száma
Over 193.5 1.90 Under 193.5 1.90

Utóbbi egyébként azért bír kiemelt fontossággal, mert a visszatérése óta limitált játékperceket kapó Russel Westbrook kihagyta azt a mérkőzést. Az ok egyszerű: pihentették az irányítót, ami a hírek szerint minden back-to-back esetében így lesz az alapszakasz hátralévő részéig. Nos, jó hír a csapat számára, hogy Westbrook Chicagóban már játszhat, ugyanakkor sérültek terén így is rosszabbul áll a Thunder - legalábbis számszerűleg. Ennek oka, hogy Thabo Sefolosha és Kendrick Perkins sem bevethető, ugyanakkor az is egyértelmű, hogy a másik oldalon Derrick Rose hiánya jóval nagyobb jelentőséggel bír.

Rose hiányában egyébként az a Joakim Noah vette hátára a csapatot, akinek játékára szintén érdemes kitérni. A center ugyanis mérkőzésről-mérkőzésre tripla-dupla közelében jár, sőt az elmúlt tíz meccsen kétszer is összejött neki, előbb a Knicks, majd a Heat ellen. Mindezek tudatában teljesen egyértelmű, hogy Noah-ra ezúttal is komoly feladat vár.

A másik oldalon ugyanez a Durant-Westbrook duóról mondható el. Előbbi iszonyatosan jó formában van, előző tíz mérkőzésén hatszor szerzett legalább 30 pontot, utóbbi pedig a limitált játékideje ellenére is képest ontani a pontokat.

Ha rápillantunk az egymás elleni mérlegre, akkor az is kiderül, hogy a Bulls utoljára 2010-ben tudta legyőzni aktuális ellenfelét, azóta pedig négyszer kapott ki. Utoljára tavaly decemberben találkoztak a felek, akkor fordított felállásban a Thunder 107-95-re nyert. Apró adalék: azon az összecsapáson Derrick Rose és Luol Deng már nem játszott, a másik oldalon viszont mindenki bevethető volt, ilyen körülmények között pedig Joakim Noah 29 perc alatt 23 pontot és 12 lepattanót szerzett...

Ilyen előzmények mellett a bukmékerek 2.5 pontos favoritként hozták ki a Thundert, és bár számtalan tényező szól Duranték mellett, Chicagóban nyerni sohasem könnyű.

Ha kíváncsi vagy NBA-tippjeinkre, látogass el a Protipp-rendszerbe!

megosztom