Férfi kézilabda

A Veszprém fiatalításba kezd és figyeli a külföldön játszó magyarokat

megosztom

Vasárnap délután az MKB-MVM Veszprém bejelentette, hogy hároméves szerződést köt Lékai Mátéval és Gasper Marguccal.

Marguc a 24-es, Lékai a jól megszokott 66-os mezben szerepel majd Veszprémben - Fotó: vehirsport.hu (Melczer Zsolt)

"Nagyon szimpatikus volt a veszprémi megkeresés" - kezdte Lékai Máté az átigazolás bejelentését követően. "Úgy gondolom, ez egy nagyon nagy lépés a karrieremben. A veszprémieknek komoly céljai vannak, bízom benne, hogy ennek tevékeny részese lehetek." A magyar válogatott irányító jelenlegi és jövőbeli klubtársa, Gasper Marguc elmondta, nagyon jók az első benyomásai. "Nagy csapatban akartam játszani, s Veszprém az egyik legnagyobb Európában. Komoly a színvonal, komolyak az elvárások, igyekszem, hogy a lehető legnagyobb mértékben hozzájáruljak a csapat sikereihez" - fogalmazott a szlovén jobbszélső.

Fonyó Károly, a bakonyi klub elnöke köszönetet mondott a két játékosnak azért, hogy nyártól csatlakoznak hozzánk. "Bízom benne, sikeresek lesznek nálunk is. Örülünk, hogy két ilyen fiatal játékost sikerült igazolnunk. Folyamatosan fiatalítjuk a csapatot, s ezzel együtt minőségi igazolásokkal erősítjük a gárdát. Olyanokkal, akik segítségével a Final Fourba kerülhetünk."

Kálomista Gábor azt is elárulta, a Veszprém folyamatosan figyeli a külföldön játszó magyarokat, és a jól teljesítőket visszahozza Magyarországra. "Máténak az Európa-bajnokságon mondtam, hogy boldogtalan lennék, ha a következő szezont nem Veszprémben kezdené. Ő akkor csak mosolygott, de most itt van, én pedig boldog vagyok" - mondta a Veszprém társelnöke.

A magyar bajnok a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Wisla Plock gárdájával csap össze, az első mérkőzést jövő vasárnap rendezik Lengyelországban. A bet365 a magyar bajnokot tartja a párharc favoritjának, amely már az első találkozón előnyt szerezhet a bukmékerek szerint.

A mérkőzésről élő, szöveges közvetítés formájában számol be a hatharom.com!

Wisla Plock-MKB-MVM Veszprém
Háromesély a BET365 kínálatában
Hazai Döntetlen Vendég
2.80 10.00 1.65
megosztom