Eurochallenge

Az életbenmaradás a tét Szolnokon

  • Tomihmv
megosztom

Hullámzó mérkőzést követően a Szolnoki Olaj négypontos vereséget szenvedett a Tartu Rock otthonában, így az észtek 1-0-ra vezetnek a két nyert mérkőzésig tartó párharcban. A feladat tehát adott a magyar csapat számára, nyernie kell csütörtökön, ha életben akarja tartani továbbjutási esélyeit.

Vojvoda Dávid jó játékára csütörtökön is szüksége lesz a Szolnoknak.

Szolnok Olaj-Tartu Rock
Csütörtök, 18:00
TV: Sport 2

Jól kezdte a keddi mérkőzést a Szolnok, hiszen az ötödik percben már nyolcpontos előnye volt, amiből egyet meg is őrzött az első negyed végére. A folytatásban azonban fellazult a Magyar Kupa-győztes csapat védekezése, így törvényszerű volt, hogy a Tartu átvette a vezetést. Az észtek a szünetre már 12 pontos vezetéssel vonultak, ami a második félidő elején gyorsan 16-ig duzzadt. Ezt követően Vojvoda Dávid vezérletével felállt a padlóról az Olaj, és 16 másodperccel a vége előtt egy pontra zárkózott. A végjátékban azonban már nem hibáztak az észtek, így végül négy egységgel megnyerték a találkozót.

Fogadás a mérkőzés győztesére - az Unibet szorzói
Szolnoki Olaj Tartu Rock
1.40 2.80
A „Fogadás a mérkőzés győztesére” típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!

Az első meccsből egyértelműen leszűrhető, hogy semmivel sem erősebb együttes a Tartu Rock, sőt nagyjából egyforma képességű a két csapat, csak ugye egy negyednyi dekoncentráltság elég volt ahhoz, hogy ne tudjon nyerni a Szolnok. Túl sok támadólepattanót engedélyezett az Olaj a vetélytársának, vagyis Báder Márton nagyon hiányzott a csapatból. Talán, ha játszik a szolnokiak egyik legjobba, akkor holnap nem az életbennmaradásért, hanem a továbbjutásért játszana a magyar kirakatcsapat…

Ami még nagyon szembetűnő volt, az a kispadok közti különbség, hiszen az észtek csereemberei 37 pontot tettek a közösbe, míg ez a mutató szolnoki oldalról mindössze négy egység. A kiegészítő embereknek sokkal bátrabban és koncentráltabban kell pályára lépniük, hiszen ekkor nem csak arra van esélye a magyar gárdának, hogy a visszavágót, hanem arra is, hogy magát a párharcot is megnyerje.

Mindenesetre ennyire ne szaladjunk előre a történetben, mivel a Szolnoknak most minden idegszálával a csütörtöki találkozóra kell koncentrálnia. Arra, amit könnyedén megnyerhet, ha végig koncentrál, és nem enged könnyű kosarakat az észteknek. Máskülönben teljesen felesleges a jövő keddi meccsről beszélnünk…

Eurochallenge – negyeddöntő második mérkőzések
Fogadás a mérkőzés győztesére – az Unibet szorzói
Időpont Mérkőzés A párharc állása 1 2
Csütörtök 16:00 Kraszne Krilja-Reggiana 0-1 1.30 3.25
Csütörtök 16:30 Triumph-Jekatyerinburg 1-0 1.10 6.75
Csütörtök 17:00 Cmoki Minszk-Gaziantep 0-1 1.87 1.87
Csütörtök 18:00 Szolnoki Olaj-Tartu Rock 0-1 1.40 2.80
A „Fogadás a mérkőzés győztesére” típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!
Kosárlabda-tippekért látogass el PROTIPP-rendszerünkbe!
megosztom