Férfi kézilabda Eb

Fizikailag eljött a holtpont Lékaiéknál

megosztom

A Macedónia elleni szombati győzelmet követően vasárnap a regeneráció kapott főszerepet az Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott életében. A mieink konditermi edzéssel, videóelemzésekkel, holnap pedig taktikai tréninggel készülnek a házigazda, Eb-címvédő és vb-ezüstérmes Dánia elleni, hétfő esti mérkőzésre.

Megnyugtató volt a macedónok elleni győzelem. MTI Fotó: Kovács Tamás

"Minden világversenyen bekövetkezik a játékosok fizikai állapotában egy holtpont, úgy érezzük, ez most jött el - mondta el Mocsai Lajos szövetségi kapitány a Magyar Kézilabda Szövetség internetes oldalának. - Éppen ezért vasárnap a taktikai elemzés mellett a regenerációé a főszerep, a csapat konditermi edzésen vesz részt a videózások mellett. Mivel hétfőn későn, este fél kilenckor lépünk pályára, ezért délelőtt intenzív taktikai edzést tartok a csapatnak, aztán nekiugrunk a dánoknak. Nagyon komoly eredményt értünk el azzal, hogy a rendkívül nehéz csoportból nagy küzdelem árán továbbjutva pontot is hoztunk magunkkal a torna második szakaszába, majd biztos győzelmet arattunk Macedónia ellen. Ahhoz, hogy a legjobb hat közé kerüljünk, további pontra, pontokra van szükségünk a hátralévő két mérkőzésen. Már most látszik, hogy rendkívül jó eséllyel pályázunk a legjobb nyolc közé kerülésre, azaz megőrizhetjük helyünket a kontinens legjobbjai között. Ez rendkívül örvendetes, azon dolgozunk, hogy amennyire csak lehet, még előrébb lépjünk."

A csapat több játékosán keresztülment egy felső légúti vírusos betegség, amely szombaton már Lékai Mátét is kínozta. Az Európa-bajnokságon eddig remeklő irányítónak estére hőemelkedése lett. "Kezeljük Mátét, reméljük, nála sem tartanak 1-2 napnál tovább a panaszok. Rajta kívül egy-két játékos kapott ütéseket a macedónok ellen, de ezek kezelhető, kisebb sérülések" - téjékoztatott dr. Erdélyi Gábor csapatorvos.

"Sajnos szombatra lebetegedtem kissé, a közérzetem is rossz volt, és hőemelkedésem lett, de a kezelések hatására vasárnapra javult a helyzet – hangsúlyozta Lékai Máté. - Nagyon remélem, hogy Dánia ellen pályára léphetek, mindent megteszünk, hogy a játékunkban látott folyamatos javulás tovább folytatódjon."

"Örülök, hogy Macedónia ellen végre hozzá tudtam tenni a csapat teljesítményéhez – tekintett vissza a szombati, 31-25-ös magyar győzelemre Nagy Kornél, aki a középdöntő első találkozóján négy gólt szerzett. - Fontos, hogy balátlövő poszton Putics Barnával mindketten jól teljesítsünk. - Dánia következik, az eddigi legkeményebb ellenfél, a címvédő, egyben házigazda válogatott. Tavaly a világbajnokság negyeddöntőjében találkoztunk a dánokkal, akkor rossz első félidőt követően végül megszorítottuk őket, a tavalyi barcelonai második félidőből kell építkeznünk. A házigazdák sem verhetetlenek, mindent megteszünk, hogy ezt bebizonyítsuk."

Ahogy a magyar válogatott összes Európa-bajnoki mérkőzéséről, úgy a hétfői, Dánia elleni mérkőzésről (20:30) is élő, szöveges közvetítés formájában számol be a hatharom.com

A Magyar Kézilabda Szövetség szponzorává váló Unibet számos tippelési lehetőséget kínál az Európa-bajnokságra, a magyar válogatott mérkőzéseinek kapcsán pedig speciális fogadásokat is köthetünk. A házigazda elleni meccset illetően az iroda 1.11-szeres oddsot kínál a dánok sikerére, a mieink bravúrja  9.25-szörös szorzóval bír.

megosztom