Tipp

A megtáltosodó Hamburgra fogadunk

  • Tomihmv
megosztom

A Bundesliga 11. fordulójának szombat délutáni mérkőzései közül a Hamburg-Mönchengladbach találkozóból húznánk hasznot. A hazaiak az edzőváltás óta pazarul futballoznak, míg a vendégeknek egyáltalán nem megy házon kívül, így nem kérdés, hogy kire fogadunk.

Van der Vaart szombaton is győzelemre vezetheti a Hamburgot. - Fotó: AFP

Hamburg-Mönchengladbach
Hathárom-tipp: Hamburg 0 (ázsiai hendikep)
Pinnacle @ 1.75
188BET @ 1.74
Eddig éri meg: 1.70
Tipperősség: 4/10

A 12. helyről várja a szombati mérkőzést a Hamburg együttese. A kék-fehérek szakmai irányítását Bert van Marwijk vette át szeptember 24-én, s azóta szárnyal az együttes. A bajnokságban két siker mellett két döntetlen, míg a Német Kupán egy győzelem a vb-ezüstérmes edző mérlege.

Marwijkkal jóval támadóbb lett a Hamburg, s közben a védelme is megszilárdult a kikötővárosiaknak. Gyakorlatilag azt a taktikát alkalmazza az újdonsült mester, amivel vb-döntőig vezette 2010-ben az Oranjét. Az edző jobb keze, ugyanúgy mint három évvel korábban, ezúttal is Rafael van der Vaart, aki a gólpasszok mellett a lőtt gólokból is kivette a részét. Mellette Pierre-Michel Lasogga van elemében, hiszen a német válogatott támadó már hatszor talált be a Bundesligában. Egy szó, mint száz: Marwijk nagyon összerakta a Hamburgot, amely együttes hazai pályán még a Mönchengladbachtot is könnyedén elkaphatja.

[1479085] 2013-11-02 15:30:00 Hamburg - Mönchengladbachx;

Főleg azért, mert a vendégek teljesen kétarcúak. Amíg hazai pályán 100 százalékosak (!), addig idegenben egy döntetlen mellett négy vereség a mérlege a fekete-fehéreknek. Tény, hogy a Bayern Münchenhez és a Leverkusenhez is utaztak már Lucien Favre tanítványai, de az Augsburg, a Hoffenheim vagy az újonc Hertha elleni meccsből egy pontnál illett volna többet is kihozni…

Idegenben mintha nem ugyanaz a csapat lenne a Mönchengladbach, hiszen teljesen más taktikával lépnek pályára a fekete-fehérek. Ez meg is látszik teljesítményükön, mivel a védelmük házon kívül katasztrófa, ráadásul az előre játékuk sem olyan gördülékeny, mint hazai pályán. Gondjaikat tovább nehezíti, hogy több meghatározó emberére, például Álvaro Domínguezre és Havard Nordtveitre sem számíthat Favre a szombati találkozón.

A felek legutóbb februárban találkoztak Hamburg városában. Az akkori mérkőzésen végig a hazaiak játszottak jobban, s Rafael van der Vaart góljával megnyerték az összecsapást.

H2H Hamburg-Mönchengladbach egymás ellen
Év Párosítás Eredmény Esemény
2013 Hamburg-Mönchengladbach 1-0 Bundesliga
2012 Mönchengladbach-Hamburg 2-2 Bundesliga

Nincs nagy különbség a felek közt, ami a játékoskeretet illeti, azonban több dolog miatt is a Hamburgot érezzük a mérkőzés favoritjának. Egyrészt hazai pályán játszik, ami nagy előny, hiszen a Mönchengladbach házon kívül vérszegény produkcióval szokott kirukkolni. Másrészt jobb formában vannak a kék-fehérek, s mivel még Marwijk bő egy hónapja van a csapatnál, így minden játékosa bizonyítani akar neki. Éppen ezért úgy véljük, hogy a Hamburg megnyerheti ezt az összecsapást, azonban ha a kikötővárosiak csak egy döntetlenre lennének képesek, akkor sem kellene szomorkodnunk, mivel a feltett tétünket visszakapnánk.

A két csapat utolsó öt tétmérkőzése
Hamburg Eredmény Mönchengladbach Eredmény
Freiburg-Hamburg 0-3 Mönchengladbach-Frankfurt 4-1
Hamburg-Stuttgart 3-3 Hertha-Mönchengladbach 1-0
Nürnberg-Hamburg 0-5 Mönchengladbach-Dortmund 2-0
Frankfurt-Hamburg 2-2 Augsburg-Mönchengladbach 2-2
Hamburg-Fürth 1-0 Mönchengladbach-Braunschweig 4-1
megosztom