Tipp

Bogdánéknak ideje megkezdeniük a felzárkózást

  • Tomihmv
megosztom

A hatodik kört rendezik az angol másodosztályban, vagyis a Championshipben, amely fordulóból a Bolton-Leeds találkozóból húznánk hasznot. A hazaiak még nyeretlenek, igaz, ez a nagyon kemény sorsolásuknak köszönhető, míg a vendégek közepesen szerepelnek a ligában. A hazai pálya előnye, és a lényegesen jobb játékoskeret miatt, véleményünk szerint szombaton megszakad Bogdán Ádámék nyeretlenségi szériája.

Véleményünk szerint Bogdán Ádámék szombaton újra megérezhetik a siker ízét.

Bolton-Leeds
Hathárom-tipp: Bolton -0,25 (ázsiai hendikep)
Végeredmény: Bolton-Leeds 0-1
188BET @ 2.05
Bet365 @ 2.03
Eddig éri meg: 1.90
Tipperősség: 4/10

Nem nyert!
A gyors vendéggólnak köszönhetően a Leeds betömörült a kapuja elé, amivel a Bolton nem tudott mit kezdeni...

Amikor a két csapatot elemeztük a Championship-beharangozóban, akkor a Boltont feljutásra esélyesnek tartottuk, míg a Leeds együttesét középcsapatként aposztrofáltuk. Ezen a kijelentésünkön most sem változtatnánk, igaz, a tabella csak félig igazol minket. Ha vetünk egy pillantást a táblázatra, akkor a vendégekkel kapcsolatban telitalálatunk volt, hiszen a 10. helyen tanyáznak. Viszont a hazai csapattal eléggé mellényúltunk, mivel jelenleg az utolsó, vagyis a 24. pozícióban áll Bogdán Ádám együttese. Azonban, nem szabad elfelejteni, hogy a Boltonnak nagyon nehéz sorsolása volt eddig, vagyis a tabella nem ad igazi képet a hazaiak játékerejéről…

Bogdánék a nem is oly’ rég még a Premier League-ben szereplő Burnley otthonából hoztak el egy pontot, majd a tavaly még az élvonalban fickándozó Reading ellen voltak képesek egy döntetlenre a Reebok Stadioban. Ezután három vereség szedtek össze a fekete-fehérek: idegenben a nagyon megizmosodó, feljutásra esélyes Notttingham ellen kapituláltak, majd hazai pályán a Championship legerősebb gárdája, tavaly még élvonalbeli QPR ellen is kikaptak, majd a szintén feljutásra esélyes Blackburn otthonában maradtak alul Bogdánék.

Ezek után jól jött Dougie Freedman csapatának a válogatott mérkőzések okozta kéthetes kényszerszünet, hiszen ez idő alatt rendet rakott a játékosok fejében a fiatal skót mester. A Bolton keretéből Lee Chung-Yong, Jermaine Becford, Medo Kamara és Bogdán Ádám volt távol a klubtól válogatottbeli kötelezettségeik miatt. Azonban a csütörtökön már mindenki edzésre jelentkezett közülük. Chris Eagles felépült és Marc Tierney, illetve Tim Ream játékára is nagy esély kínálkozik. Vagyis a Bolton a legjobb összetételében várja a Leeds csapatát.

[1474900] 2013-09-14 16:00:00 Bolton - Leedsx;

Ami a vendégeket illeti, a Leeds eddig olyan eredményeket ért el, amire számítani lehetett a csapattól. Legyőzte a Brightont az első fordulóban, majd a Leicester otthonában ért el döntetlent. Ezután a nyeretlen Sheffield Wednesday távozott egy ponttal az Elland Roadról, majd az Ipswich otthonában tudtak diadalmaskodni a kék-sárgák. A legutóbbi játéknapon, pedig a QPR-t fogadták, azonban ők sem bírtak a liga legerősebb játékoskeretével rendelkező csapatával, így elszenvedték első vereségüket a bajnokságban.

A kéthetes szünetben Brian McDermott majdnem teljes kerettel dolgozhatott, azonban Ross McCormackre, Paul Greenre és Rodolph Austinra sem számíthatott a válogatottbeli kötelezettségeik miatt. Az előbbi két játékos már csütörtökön visszatért Leedsbe, míg utóbbi csak pénteken érkezett vissza Jamaicából. Érdekes, hogy a boltonos jamaicai válogatott, Beckford már csütörtökön visszatért, míg Austin csak pénteken. Sérültje perpillanat nincs a Leedsnek, vagyis a vendégek is a legerősebb összetételben léphetnek pályára.

A felek legutóbb 2013 első napján találkoztak Leeds városában. Az akkori mérkőzés után a hazai csapat ünnepelhetett, hiszen egy vitatható tizenegyesből szerezték a győztes góljukat a második félidő közepén.

Bolton-Leeds egymás ellen
Év Párosítás Eredmény Esemény
2013 Leeds-Bolton 1-0 Championship
2012 Bolton-Leeds 2-2 Championship
2004 Bolton-Leeds 4-1 Premier League
2003 Leeds-Bolton 0-2 Premier League

Ugyan a hazaiak még nem nyertek mérkőzést, míg a vendégek összességében nem teljesítenek rosszul, de keresve sem találhatnának Bogdánék jobb alkalmat arra, hogy megszerezzék első győzelmüket. Egyrészt hazai pályán játszanak, ami a Championshipben nagy előnynek számít, amire a legjobb példa a Bolton tavalyi szereplése a Reebok Stadioban. Az előző szezonban a 24 csapat közül a másodikak lettek (14 győzelem, hat döntetlen és három vereség 37-20-as gólarány) a fekete-fehérek, ha csak a hazai pályán nyújtott teljesítményeket vesszük figyelembe.

Másrészt Bogdánék játékoskerete szinte semmit sem változott a tavalyihoz képest, vagyis eddig csak a sorsolás szeszélyének tudható be a gyengébb szereplés. Ugyan a Leeds sem a gyenge csapatok közé tartozik, azonban a Bolton eddigi ellenfeleinél lényegesebben gyengébb játékerőt képvisel.

Mindent egybevetve úgy gondoljuk, hogy a Boltonnak reális esélye van arra, hogy legyőzze a Leeds együttesét, s megszerezze az első győzelmét a bajnokságban. Amelyhez a magyar válogatott kapus is sokat hozzátehet, ha azt a formát hozza, amit például a románok ellen nyújtott. Ha Bogdánék nem verik meg azt a vendégcsapatot, amelyet a Fradi is megvert a nyári felkészülési időszakban, akkor Boltonban vélhetően fejek hullanak majd. Azonban, ha döntetlennel zárulna a találkozó, akkor sem kellene harakirit elkövetnünk, hiszen a feltett tétünk felét visszakapnánk.

A két csapat utolsó öt mérkőzése
Bolton Eredmény Leeds Eredmény
Blackburn-Bolton 4-1 Leeds-QPR 0-1
Tranmere-Bolton 2-1 (1-1) Doncaster-Leeds 1-3
Bolton-QPR 0-1 Ipswich-Leeds 1-2
Nottingham-Bolton 3-0 Leeds-Sheffield Wednesday 1-1
Bolton-Reading 1-1 Leicester-Leeds 0-0
megosztom