Tipp

A Vörös Ördögökre és egy korábbi BL-győztesre fogadunk

  • Tomihmv
megosztom

Szombaton a Premier League-en kívül valamennyi bajnokságban megkezdődnek a küzdelmek Angliában. A Championshipben a Nottingham Forest-Huddersfield, míg a League One-ban a Crawley Town-Coventry City találkozó tartogat remek lehetőségeket.

Reményeink szerint ezt a mozdulatsort többször is láthatjuk a Nottingham játékosaitól szombaton. - Fotó: www.dailymail.co.uk

Nottingham Forest-Huddersfield
Hathárom-tipp: Nottingham Forest
Végeredmény: Nottingham Forest-Huddersfield 1-0
Iroda: Unibet @ 1.80
Iroda: Bet365 @ 1.80
Iroda: Pinnacle @ 1.78
Eddig éri meg: 1.75
Tipperősség: 6/10

Nyert!
A Nottingham Forest a mérkőzés teljes egészét figyelembe sokkal jobban játszott, mint a Huddersfield, így teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

A korábbi Bajnokok Ligája- (akkor még Bajnokcsapatok Európa Kupája) győztes Nottingham Forest az elmúlt idényben épphogy lecsúszott a feljutásért vívott rájátszásról. A piros-fehérek a nyolcadik helyen végeztek, de ezt csak az utolsó fordulóban elért eredményüknek köszönhették. A Forest fejlődése 2012 nyarától figyelhető meg igazán, amikor a kuvaiti Al-Hasawi család birtokába került a nagy múltú klub.

Már az előző szezonban is tekintélyes összeget költöttek el az átigazolási szezonban a piros-fehérek, azonban idén nyáron még jobban a zsebükbe nyúltak a tulajdonosok. Megszerezték Jamie Mackiet, Djamel Abdount, Dorus de Vriest, Eric Lichajt, Gonzalo Jarát és Jamie Patersont. Míg távozó oldalon csak Daniel Alaya számít számottevő eligazolónak, igaz az utóbbi időben már nem volt a kezdőcsapat tagja. Összességében a Nottingham még erősebb lett, mint tavaly volt, vagyis a Vörösöknek minden esélyük megvan arra, hogy feljussanak a Premier League-be. Ezt az együttes felkészülési meccsei is alátámasztják, hiszen nagyon jól játszott a felkészülési időszakban, egyszer sem kapott ki a piros-fehér alakulat.

Ami a vendégeket illeti, a Huddersfield tavaly az újonc szerepét töltötte be a Championshipben, és sikerült megragadnia ott, mivel a 19. helyen fejezte be a szezont. Igazából ezt annak köszönhette a kék-fehér együttes, hogy az utolsó három fordulóban hét pontot gyűjtött, amivel a 22., kieső pozícióból ugrott előre három helyet. Ha nem lett volna ez a fantasztikus hajrá, akkor most a harmadik ligában szerénykedne a Huddersfield…

A vendégcsapatnál nyáron nagy volt a jövés-menés, hiszen a főbb távozók között megtalálhatjuk Lee Novakot, Tom Clarke-ot és Scott Arfieldot. Míg számottevő érkezők közül érdemes lehet kiemelni az alábbi neveket: Jonathan Hogg, James Vaughan, Jon Stead és Martin Paterson. Talán egy kicsit erősebb lett a Huddersfield, mint tavaly, igaz ezt a felkészülési mérkőzései nem támasztják alá a csapatnak. A gárda nagyon gólgazdag tesztmérkőzéseken van túl, igaz ezek közül csak a Rotherham United ellenit tudta megnyerni. Ha Mark Robinson együttese nem kapja össze magát, akkor komoly gondba kerülhetnek idén a kék-fehérek…

A két csapat legutóbb februárban találkozott egymással Nottingham városában. A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, hiszen már a 10. percben vezetett a Huddersfield. Azonban ezt követően a hazai csapat két sebességgel feljebb kapcsolt, hiszen háromgólos előnnyel vonult szünetre. A második játékrészben a piros-fehérek még két góllal megtoldották az előnyüket, vagyis technikai KO-val küldték haza a kék-fehéreket. Érdemes megjegyezni, hogy a Forest legutóbbi négy hazai mérkőzésén mindig legyőzte a Huddersfield csapatát.

Nottingham Forest-Huddersfield egymás ellen
Év Párosítás Eredmény Esemény
2013 Nottingham Forest-Huddersfield 6-1 Championship
2012 Huddersfield-Nottingham Forest 1-1 Championship
2008 Nottingham Forest-Huddersfield 2-1 League One
2007 Huddersfield-Nottingham Forest 1-1 League One

Látható, hogy a két csapatnak ellentétes céljai vannak, ami a bajnokságot illeti, hiszen a hazaiak a feljutásért, a vendégek a kiesés ellen küzdenek majd. Ezen kívül a Nottinghamből mindenki Billy Davies rendelkezésére áll, míg a vendégeknél négy kulcsjátékos sem léphet pályára a nyitófordulóban. Továbbá az egymás elleni eredményeikből leszűrhető, hogy a kék-fehéreknek nem igazán megy a City Groundon. Mindent összevetve úgy gondoljuk, hogy a két csapat közti különbségnek szombaton ki kell domborodnia, vagyis a Forestnek minden esélye megvan arra, hogy legyőzze a Huddersfieldet.

Ha többet szeretnél megtudni a Championsipről, olvasd el beharangozó írásunkat!

[1474112] 2013-08-03 16:00:00 Nottingham Forest - Huddersfieldx;
A két csapat utolsó öt mérkőzése
Nottingham Forest Eredmény Huddersfield Eredmény
Motherwell-Nottingham Forest 1-1 Oldam-Huddersfield 3-2
Walsall-Nottingham Forest 1-2 Huddersfield-Betis 2-4
Nottingham Forest-Antwerp 2-2 Guiseley-Huddersfield 2-2
Chesterfield-Nottingham Forest 1-1 York-Huddersfield 1-1
Mansfield-Nottingham Forest 0-1 Chesterfield-Huddersfield 2-1

A Coventry City-nél hatalmas gondok vannak. - Fotó: churchdoorandback.blogspot.com

Crawley Town-Coventry City
Hathárom-tipp: Crawley Town -0,25 (ázsiai hendikep)
Végeredmény: Crawley Town-Coventry City 3-2
Iroda: Pinnacle @ 1.79
Iroda: Bet365 @ 1.77
Eddig éri meg: 1.70
Tipperősség: 6/10

Nyert!
A hazai csapat kétgólos előnyre tett szert, mely a 80. percre elolvadt. Azonban a hajrára összekapta magát a Crawley Town és megnyerte a mérkőzést.

A Crawley Town tavaly újoncként szerepelt a harmadik vonalban, és az előkelő 10. helyezést csípte el. Sokáig még a rájátszást érő helyekéért is versenyben volt, azonban az utolsó három fordulóban csak négy pontot tudtak szerezni a Vörös Ördögök. A nyáron nem volt nagy változás, ami a csapatot illeti, hiszen talán csak Mustapha Dumbuya nevezhető fontosabb távozónak. Míg érkező oldalon Andy Drury leigazolásával nagyot húztak a piros-fehérek.

A tavalyi sikercsapat tehát együtt maradt, de a felkészülés felemásra sikeredett, igaz többnyire felsőbb ligás csapatokkal csaptak össze. A piros-fehérek főpróbája viszont nagyon jól sikerült, hiszen hazai pályán a Premier League-es Crystal Palace-t verték meg 3-0-ra. Ha a Crawley Town tudja hozni azt a masszív teljesítményt, amit a Broadfield Stadionban nyújtott, akkor idén még előrébb léphetnek a Vörös Ördögök.

Anglia egyik legrégibb klubjánál, vagyis a Coventry City-nél évről-évre komoly problémák vannak. A 2011-2012-es szezonban az Égszínkékek kiestek a Championshipből, míg tavaly a League One-ban csak a 15. helyet szerezték meg. Igaz, 10 pontot levontak tőlük a klubot körülövező anyagi gondok miatt. A helyzet nyáron sem fordult jobbra, hiszen továbbra is csődeljárás alatt van a klub, ráadásul ismét 10 bajnoki pont levonással sújtotta a szövetség a Coventry Cityt.

A vendégek ennek megfelelően nem tudtak igazolni, csak az U18-as csapatból érkezett hat játékos, akik egyáltalán nem nevezhetők erősítésnek. Távozó oldalon viszont elég veretes a névsor, hiszen 12 játékos is eligazolt, akik közül többen meghatározó futballisták voltak, vagyis a kezdőcsapatban kaptak helyet. Ennek köszönhetően a gárda felkészülése nem sikerült túl rózsásra, hiszen a jobb csapatokkal szemben rendre alulmaradtak az Égszínkékek, míg a gyengébbeket azért sikerült legyőzniük. Ha nem oldódik meg a klub helyzete a közeljövőben, akkor a nagy múltú Coventry City bizony nagyon könnyen kipottyanhat a League Two-ba…

A két csapat legutóbb áprilisban találkozott egymással Crawley városában. A Vörös Ördögök mindkét játékrész első negyedóráját megnyomták, amikor is egy-egy gólt szereztek, vagyis nagyon könnyedén legyőzték a szebb napokat látott Coventry City együttesét.

Crawley Town-Coventry City egymás ellen
Év Párosítás Eredmény Esemény
2013 Crawley Town-Coventry City 2-0 League One
2012 Coventry City-Crawley Town 3-1 League One

A Vörös Ördögök már tavaly is legyűrték hazai pályán az Égszínkékeket, ám azóta a vendégeknél fontos játékosok távoztak, s pótlásukat nem sikerült megoldani, míg a hazaiak nagyjából ugyanazzal a kerettel rendelkeznek. A Coventry Cityt körülvevő gondok miatt úgy gondoljuk, hogy a hazai pályán már tavaly is jól teljesítő Crawley Town bizony képes lehet arra, hogy ismét legyőzze ellenfelét. Ha a mérkőzés döntetlennel zárulna, akkor sem kellene szomorkodnunk, hiszen a feltett tétünk felét visszakapnánk.

[1474115] 2013-08-03 16:00:00 Crawley - Coventryx;
A két csapat utolsó öt mérkőzése
Crawley Town Eredmény Coventry City Eredmény
Crawley Town-Crystal Palace 3-0 Mansfield-Coventry City 2-3
Crawley Town-Brighton 0-2 Fleetwood-Coventry 2-0
Whitehawk-Crawley Town 0-0 Cheltenham-Coventry City 0-2
Crawley Town-Millwall 0-2 Heracles-Coventry City 1-1
Crawley Town-Ipswich 1-2 Nuneanton-Coventry City 1-4
megosztom