Sportfogadás

Nagyok nélkül nem leszünk nagyok?

  • mr.blonde
megosztom

A magyar válogatott tét nélküli találkozón, az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában fogadja Szlovákia legjobbjait. A mieink közül Nagy László és Nagy Kornél mellett Mikler Roland is kimaradt a keretből, így tovább bővült a hiányzók listája. Néhány fogadóiroda még nem reagálta le a változtatásokat, ezt próbáljuk meg kihasználni.

Magyarország - Szlovákia
Hatharom-tipp: Szlovákia +5,5
Végeredmény: 30-31
Iroda: Unibet@1.80
Iroda: Fortunawin@1.80
Tipperősség: 7/10
Eddig éri meg: 1.70

A magyar válogatott a szerdán Lettországban elért 25-25-s döntetlennek köszönhetően sikeresen kvalifikálta magát a jövő évi Európa-bajnokságra, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül már biztos résztvevője lesz a kontinenstornának.Mocsai Lajos alakulata szombaton a szegedi sportcsarnokban Szlovákia ellen zárja a selejtezősorozatot és a szezont.

Északi szomszédaink hét közben a horvát gárdától kaptak ki hazai pályán, így szombaton mindenképpen nyerniük kellene a harmadik hely megszerzéséért. Mivel a lettek Zágrábba látogatnak, vélhetően nem szereznek már több pontot, így a szlovákoknak akár egy döntetlen is elég lehet a csoport "bronzérmének" megszerzéséhez.

A magyar csapat teljesítményét igen sok kritika érte a lettek ellen mutatott játék miatt. A szövetségi kapitány elmondása szerint játékosaink mentális és fizikai értelemben is elfáradtak az idény végére, így képtelen voltak felpörögni a szerényebb játékerőt képviselő, de lelkes játékot mutató lett csapat ellen. Császár kvázi időn túli hétméterese megmentette a világraszóló kudarctól a csapatot, amely Szegeden, a szlovák válogatott ellen kiengesztelheti a drukkereket.

Csakhogy...péntek este érkezett a hír, miszerint Mocsai Lajosnak kényszerűségből több poszton is változtatnia kellett. Nagy Kornél vírusfertőzés, Nagy László pedig fogműtétje miatt hagyja ki a szegedi mérkőzést, míg a kapus Mikler Roland pihenőt kapott a szezon utolsó találkozójára. A szövetségi kapitány ezúttal Balogh Zsoltot, Pallag Pétert, Kocsi Andrást és Zdolik Bencét hívta be a keretbe.

A kiesők valamennyien húzóemberek voltak a lettek ellen, a két Nagy például 13 gólt szerzett a 25-ből. A helyükre behívott játékosok közül Balogh a Pick Szegedben már megmutatta, hogy lehet rá számítani, míg Zdolik Bence a horvátok elleni visszavágón mutatkozott be szenzációsan. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy a meggyengült keret miatt megnőttek a szlovákok esélyei.

A válogatott keret
kapusok: Pallag Péter (Csurgó), Tatai Péter (Pick Szeged)
jobbszélsők: Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Szalafai Gábor (B.Braun Gyöngyös)
jobbátlövők: Balogh Zsolt (Pick Szeged), Mocsai Tamás (Hannover Burgdorf)
irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Celje, szlovén)
beállók: Kocsi András (FTC PLER Budapest), Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövők: Lele Ákos (Grundfos Tatabánya), Zdolik Bence (Balatonfüred)
balszélsők: Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)
 
A 4. csoport szombati utolsó fordulójának programja:
Horvátország-Lettország, Umag 18.00
Magyarország-Szlovákia, Szeged 19.00
 
A csoport állása: 1. Horvátország 8 pont (135-111), 2. Magyarország 7 (131-122), 3. Lettország 3 (126-138), 4. Szlovákia 2 (117-138). A csoport első két helyezettje vehet részt a januári Eb-n.

A válogatotton érződő tompaság nem biztos, hogy Szegeden nem üti fel a fejét. A húzóembereink közül Császár Gábor teljesen leeresztett az idény második felére, így tőle aligha várhatunk látványos feltámadást, átlövőposzton pedig az a Mocsai Tamás a legnagyobb nevünk, aki a lettek ellen 0 góllal zárt. Korábban már Ilyés Ferenc, Ancsin Gábor és Putics Barna játékáról is le kellett mondanunk - vagyis lövőerőben igen erős visszaesés tapasztalható a magyar oldalon.

Ejtsünk néhány szót az ellenfélről is. A szlovák csapat legnagyobb sztárja a Barcelonát erősítő Martin Stranovsky, a kiváló szélső a horvátok elleni hat góljával a gárda legjobbjának bizonyult. Nemzetközi szinten is jegyzett játékosnak számít a kapus, Richard Stochl. A Csehovszki Medvegyi portása évekig a Dunaferr csapatában játszott, így igen jól ismeri a magyar játékosokat, ebből kifolyólag vele több ízben is meggyűlt már a bajunk. A szlovák gárda elsősorban a bajnok Tatran Presov alakulatára épít, az eperjesiek közül Rados Antl és Michal Kopco nevét kell kiemelnünk. A Schaffhausenben légióskodó Peter Kukucka mozgatja a szlovák együttest, korábban a Gyöngyös csapatában is megforduló irányítóval szintén vigyáznunk kell. Szomszédaink keretében több olyan kézist is találhatunk, akik nálunk, Magyarországon keresik a kenyerüket: Tomas Urban és Franstinek Sulc Szegeden, Mazák Martin pedig az FTC-PLER csapatában profiskodik.

A szlovák válogatottban akadnak minőségi játékosok, igaz a kispad erőssége már közel sem kifogástalan, nagyrészt ennek tudható be, hogy északi szomszédjaink csak elvétve kvalifikálják magukat a világversenyekre.

A két válogatott az utóbbi időben többször is megmérkőzött egymással, az összecsapások többnyire magyar győzelemmel záródtak, de kiütéses sikert csak két ízben sikerült elérnünk. Közös ebben a két találkozóban, hogy sztárjaink parádéztak, szombaton viszont ezek a játékosok nem lesznek a pályán. Jellemzően szorosabb eredmények születtek az egymás elleni meccseken, ráadásul a szlovák keret régen volt ennyire erős a magyar csapat ellen.

Mindent összevetve úgy gondoljuk, hogy a magyar válogatott győzelemmel búcsúztathatja a 2012/2013-as idényt, de a tartalékos keret valamint a szlovák csapat szívóssága miatt úgy véljük, ez egy szorosabban alakuló találkozón jöhet össze a mieinknek.

A 19:00-kor kezdődő találkozóról élő szöveges tudósításban számolunk be a hatharom.com-on.

A két csapat egymás ellen
2013.01.06 Barátságos Szlovákia Magyarország 25 : 31
2012.11.04 Eb-sel. Szlovákia Magyarország 24 : 28
2012.01.04 Barátságos Magyarország Szlovákia 33 : 24
2011.12.20 Barátságos Szlovákia Magyarország 25 : 29
2011.01.07 Barátságos Magyarország Szlovákia 32 : 27
2009.06.20 Eb-sel. Szlovákia Magyarország 19 : 30
2009.06.10 Eb-sel. Magyarország Szlovákia 29 : 30
2009.01.09 vb Magyarország Szlovákia 24 : 24
A két csapat utolsó öt mérkőzése
Eb-sel. Lettország Magyarország 25 : 25
Eb-sel. Horvátország Magyarország 30 : 26
Eb-sel. Magyarország Horvátország 20 : 18
vb Dánia Magyarország 28 : 26
vb Magyarország Lengyelország 27 : 19
       
Eb-sel. Szlovákia Horvátország 21 : 32
Barátságos Szlovákia Egyiptom 26 : 27
Eb-sel. Szlovákia Lettország 27 : 25
Eb-sel. Lettország Szlovákia 28 : 24
Barátságos Szlovákia Magyarország 25 : 31

 

megosztom