Sportfogadás

Az olimpiai bajnok oroszokkal kaszálnánk

  • Nacsa Tamás
megosztom

Péntek kora este kerül megrendezésre az Oroszország-Szerbia férfi röplabda Világliga páros csoportmérkőzés első találkozója Kalinyingrádban. Az összecsapásoknak óriási tétje van, hiszen, amelyik fél ezen meccseket sikerrel veszi, az valószínűleg megnyeri a B csoportot, vagyis kvalifikálja magát az Argentínában rendezendő júliusi szuperdöntőre. A két fél tavaly lejátszott mérkőzései, illetve a játékoskeretek alapján, pedig megéri az olimpiai bajnok Oroszországra fogadni.

Oroszország-Szerbia
Hathárom-tipp: Oroszország
Végeredmény: 3-0
Iroda: Bet365 @ 1.60
Iroda: Pinnacle @ 1.60
Iroda: Betfair @ 1.58
Téterősség: 6/10
Eddig éri meg: 1.50

Mindkét fél jól kezdte a Világligát, hiszen az oroszok kétszer legyőzték Iránt, míg a szerbek szintén kétszer diadalmaskodtak Kuba ellen.

A felek nagyon jól ismerik egymást, hiszen tavaly például ötször találkoztak tétmérkőzésen. Azokon a találkozókon - mint, ahogy az összes orosz-szerb meccsen -, kijött, hogy nagyobb játékerőt képviselnek az oroszok, hiszen négy mérkőzést is meg tudtak nyerni. A legutóbbit épp Londonban, nagyon simán 3-0-ra. Egyébként a Világligában eddig 18-szor találkoztak egymás ellen, mely találkozók közül 14-szer az oroszok diadalmaskodtak…

A két csapat egymás ellen
Év Párosítás Eredmény Esemény
2012 Oroszország – Szerbia 3-0 Olimpia
2012 Szerbia – Oroszország 2-3 Világliga
2012 Oroszország – Szerbia 3-2 Világliga
2012 Szerbia – Oroszország 3-1 Világliga
2012 Oroszország – Szerbia 3-2 Világliga

A szerbeknél nagyjából együtt maradt az olimpiai csapat, míg az oroszoknál több változás is történt. Valószínűleg ezért is emelkedett meg a hazaiak szorzója a kezdeti 1.30-ról a jelenlegi 1.60 körülire. De aggódnunk különösebben nem kell, hiszen már Irán ellen is megmutatták az újak az oroszlánkörmeiket, ráadásul messze az oroszoké a legerősebb röplabda bajnokság a világon, így bőven vannak olyan tehetséges játékosok, akik a korábbi nagyágyúkat pótolni tudják. Gondolunk itt első sorban Nyikolaj Pavlovra vagy Dimitrij Ilinyikra, utóbbi 26 éves létére már olimpiai bajnoknak mondhatja magát.

A vendégeknek az időeltolódással is meg kell küzdeniük a hétvégi találkozókon, hiszen előző héten Kubában szerepeltek, és csak szerdán érkeztek Oroszországba, vagyis igen kevés idejük maradt arra, hogy visszazökkenjenek a régi kerékvágásba.

Ezen kívül, ami mindegyik szerb csapatnál óriási hiba, hiába vannak tehetséges játékosaik, ha ezek a nagy nevek összeállnak, egyszerűen nem tudnak csapatként működni. Ellentétben az oroszokkal, ahol minden nagyágyú zokszó nélkül beáll az igasorba, és mindent a csapat eredményessége alá rendelnek. Ráadásul déli szomszédjaink nagyban függnek Alekszandar Atanszijevics és Nikola Kovacsevics párostól, ha nekik nem megy, akkor azt a mérkőzést valószínűleg nem tudják megnyerni a szerbek.

Összességében úgy gondoljuk, hogy az egymás elleni eredmények, a hazai pálya és a kiegyensúlyozottabb csapatteljesítmény miatt az olimpiai bajnok oroszok megnyerhetik a páros csoportmérkőzések első felvonását, amire nagyon korrekt szorzót kaphatunk, ahhoz képest, hogy röplabdáról beszélünk.

A két csapat a Világligában
Oroszország Eredmény Szerbia Eredmény
Oroszország – Irán 3-1 Kuba – Szerbia 1-3
Oroszország – Irán 3-0 Kuba – Szerbia 1-3

 

megosztom