Sportfogadás

Hihetetlen értékkel kecsegtet a fáradt Hannover vasárnapi bajnokija

  • Barcsai Róbert
megosztom

Vasárnap kerül megrendezésre a Hannover-Mönchengladbach összecsapás, amely a vártnál sokkal nagyobb várható értékkel kecsegtet a fogadók számára. Ha tudni szeretnétek, hogy miért, tartsatok velünk!

Hannover - Mönchengladbach 15.30
Hatharom-tipp:Döntetlen esetén tét visszajár – Mönchengladbach
Iroda: Betfair @1.97
Iroda: PartyBets @1.88
Tipperősség: 6/10
 

Előzmények

A Hannover az elmúlt időszakban hullámzó teljesítményt nyújt, amely elsősorban annak köszönhető, hogy az együttes a hazai pontvadászaton kívül az Európa Ligában is állja a sarat. A Hannover az előző fordulóban a Bayern otthonában vendégeskedett, ott szoros mérkőzésen 2-1-es papírforma vereséget szenvedett a csapat, majd később, csütörtökön EL-meccsre voltak hivatalosak Schlaudraffék, ám az Atlético Madrid otthonában szintén 2-1-re kapott ki a csapat.

A Mönchengladbach formája annak ellenére hullámzó, hogy nekik gyakorlatilag csak a bajnokság maradt. Az előző fordulóban hazai pályán szenvedett vereséget a ’Gladbach, ám nem szabad elfelejteni, hogy előtte pár nappal hihetetlen izgalmas körülmények között a Bayern ellen 11-esekkel búcsúzott a csapat a Német Kupából, így nem csoda, ha Reusék fáradtak voltak.

A várható kezdőcsapatok

 

Egymás elleni eredmények:

A két együttes egymás elleni mérlege rendkívül kiegyensúlyozott, legutoljára ősszel például a ’Gladbach tudott nyerni 2-1-re, viszont döntetlent például legutoljára 2006-ban játszottak egymással a csapatok.

Hannover - Mönchengladbach
egymás ellen
Év Párosítás Eredmény
2011 Mönchengladbach-Hannover 2-1
2011 Hannover-Mönchengladbach 0-1
2010 Mönchengladbach-Hannover 1-2
2010 Hannover-Mönchengladbach 6-1
2009 Mönchengladbach-Hannover 5-3 

Analízis

A mai játéknapról nehezebben tippelhető mérkőzést nem is választhattam volna, azonban ez a tipp számomra hihetetlen értéket tartalmaz, lássuk miért!

Először is, le kell, hogy szögezzem, jelen pillanatban a ’Gladbach rendkívüli módon alul van értékelve. Komolyan úgy néz ki, hogy az irodák már réges-régen elfelejtették, hogy ez a csapat nem is olyan rég még három gólt rúgott a Bayernnek, vagy éppen a Schalkének. Valóban, azóta kissé leeresztett a ’Gladbach, azonban ha jobban megvizsgáljuk az elmúlt időszakot, akkor két vereséget láthatunk. Az első a Nürnberg elleni idegenbeli 1-0-s betli, ahol a 87. percben talált be a hazai együttes, míg a másik a múlt heti, Hoffenheim elleni hazai 2-1-es zakó volt, ahol a ’Gladbach rendkívül fáradt volt, hiszen előtte nem sokkal 11-esekkel bukták el a Bayern elleni Német Kupa elődöntőt. Ha a múlt heti vereséget nem vesszük figyelembe (azt gondolom, hogy ilyen előzményekkel egy ilyen meccset bárki el tud veszíteni), akkor rögtön láthatjuk, hogy a ’Gladbachnak csupán egy botlása (Nürnberg, 87.p 1-0) volt tavasszal, viszont ezzel szemben a Bayernt, a Schalkét, vagy például a Stuttgartot magabiztosan verték úgy, hogy minden meccsen három gólt lőttek Lucien Favre mester fiai.

A másik oldalon úgy gondolom, hogy hasonló helyzet állhat elő, mint múlt héten a Mönchengladbach esetében. A Hannover ugyanis az előző fordulóban még a Bayern ellen játszott egy kiélezett mérkőzést, majd csütörtökön az Atlético szögezte 90 percen át a kapujuk elé Mirko Slomka játékosait. Nos, ez a tényező bizony nem elhanyagolható, főleg úgy, hogy a Hannovernek ilyen jellegű tapasztalatai gyakorlatilag nincsenek, mivel ennyire messzire ritkán jut a csapat bármilyen nemzetközi sorozatban.

Fotó:www.n-tv.de

Kicsit jobban beleásva magam a dolgokba, megvizsgáltam a hazaiak idei bajnokijait, amelyet közvetlenül egy idegenbeli EL-mérkőzés után rendeztek. Az eredmény a várakozásoknak megfelelően alakult, egy győzelem, három döntetlen, két vereség. Mindehhez még „ajándékként” hihetetlenül nehéz sorsolást kapott az együttes, így nem hinném, hogy ezt képesek lesznek kezelni a játékosok.

A tipp persze nem veszélytelen, mivel a Hannover hazai bajnokin még nem szenvedett vereséget, ám a mai ellenfél, a Mönchengladbach a német pontvadászat harmadik legjobb idegenbeli mérlegével rendelkezik, ezért úgy gondolom, hogy ilyen körülmények között ez sem jelenthet majd akadályt a vendégeknek.

Összességében úgy gondolom, hogy ilyen tippet ritkán lehet találni, mivel nem szimplán arról van szó, hogy egy együttest alulértékeltek, hanem ehhez egy olyan ellenfél társul, akik minden bizonnyal korábban még sosem tapasztalhatták meg az ennyire kemény sorsolás hátrányait, így egy ilyen tipp mellett nem tudok elmenni tét nélkül. Persze megfelelő biztosítékkal, mivel egy esetleges döntetlen esetén a feltett összeget visszakapom a számlámra.

A Hannover utolsó öt bajnokija
Párosítás Eredmény
Bayern-Hannover 2-1
Hannover-Köln 4-1
Bremen-Hannover 3-0
Hannover-Augsburg 2-2
Dortmund-Hannover 3-1

  

megosztom