Sportfogadás

Íme, vasárnapi erős tippjeink!

  • Barcsai Róbert
megosztom

Vasárnap több rangadót rendeznek szerte Európában, ebből pedig mi sem maradhatunk ki, hiszen ezek a mérkőzések óriási lehetőségeket rejtenek magukban. Ezúttal az Arsenal-Tottenham, valamint a Napoli-Inter összecsapást vesézzük ki. Mindkét meccsnél rendkívül erős érveket sorakoztatunk fel a tippjeink mellett, így érdemes velünk tartani.

Arsenal-Tottenham
Hathárom tipp: Mindkét csapat szerez gólt
Iroda: Bwin @1.53
Iroda: Unibet @1.50

A Premier League vasárnapi játéknapját rögtön egy londoni derbi nyitja majd, az Arsenal a Tottenhamet fogadja. Az Ágyúsok két hét alatt gyakorlatilag tönkretették szezonjukat, hiszen a BL-ben a továbbjutási esélyeik gyakorlatilag elszálltak, az FA Kupából pedig már kiestek van Persie-ék.

A Spurs óriási meglepetésre újrajátszásra kényszerül az FA Kupában, hiszen a Stevenage otthonában csak egy 0-0-ra futotta Modric-éktól. A bajnokságban viszont egészen jól megy a Tottenhamnek, elmúlt három mérkőzéséből kettőt nyert a csapat, ezen kívül pedig egy remit könyvelhetett el Liverpoolban.

A hazaiakat továbbra is komoly sérüléshullám sújtja, Koscielny és Gibbs játéka erősen kérdéses, hiányzásuk komoly fejtörést okozhat Wengernek, hiszen a védelem már így is ingatag lábakon áll. A másik oldalon Adebayor, van der Vaart, Modric, valamint Assou-Ekoto is minden bizonnyal visszatérhet, egyedül Ledley King játéka kérdéses.

A tippet három dologra alapozom: Elsősorban kijelenthetjük, hogy mindkét együttes pocsék védelemmel rendelkezik, ellenben gólerős csapatokról beszélünk, ebből pedig egyenesen adódik a mindkét csapat lő gólt opció. Az Arsenal eddigi 25 bajnokijából 15 végződött ezzel a kimenetellel, a Tottenham ide vonatkozó mérlege pedig 25/14.

A másik ok az nem más, mint az idei Premier League-tendencia, hogy a rangadók általában rendkívül sok gólt hoznak, az ilyen összecsapások nagy többségén mindkét csapat eredményes tud lenni.

A harmadik ok a két csapat egymás elleni mérlege: az elmúlt 10 évben összesen 26 alkalommal találkoztak egymással, ebből 21 mérkőzésen mindkét csapat tudott gólt lőni.Úgy véljük, hogy ez a tényező bőven kompenzálni tudja a viszonylag alacsony oddsot, hiszen amint látható, még így is megéri megjátszani a tippet.

Az Ágyúsok két hét alatt gyakorlatilag tönkretették szezonjukat

A két csapat utolsó öt egymás elleni mérkőzése:
Év Párosítás Eredmény
2011 Tottenham-Arsenal 2-1
2011 Tottenham-Arsenal 3-3
2010 Arsenal-Tottenham 2-3
2010 Tottenham-Arsenal 1-4 h.u.
2010 Tottenham-Arsenal 2-1

 

 

 

 

 

 

 

Napoli-Inter
Hathárom tipp: Napoli
Iroda: Betfair @1.91
Iroda: Unibet @1.85
Iroda: Bwin @1.83

Két teljesen ellentétes formában futballozó csapat összecsapása zárja vasárnap este az olasz bajnokság 25. fordulóját.

A Napoli az elmúlt időszakban kimászott a gödörből, hiszen elmúlt két bajnokiját fölényesen nyerte a csapat, de hazai porondon már négy mérkőzés óta veretlenek Mazzarri fiai, ráadásul hét közben magabiztosan verték a BL-ben a Chelsea-t is.

A vendégek ezzel szemben óriási hullámvölgyben vannak. Elmúlt öt bajnokijából négyet elbukott a milánói együttes, ráadásul kedden még a Marseille is megverte őket, idegenbeli gól nélkül pedig elég nehéz visszavágóra számíthatnak Forlánék.

Az ellentétes forma miatt mi a Napolit favorizáljuk ilyen oddson, hiszen az elmúlt időben tényleg megfelelő formát mutattak Lavezziék, ráadásul a Stadio San Paolo igazi oroszlánbarlangnak számít. Idén csak két csapat tudott itt nyerni, ezen kívül öt-öt győzelmet, valamint döntetlent könyvelhetett el a Napoli. Az Inter az elmúlt időszakban csak attól nem kap ki, aki éppen nem akarja megverni őket, idegenben ráadásul 11 mérkőzéséből 5-öt elveszített a csapat, ami szintén nem túl bíztató.

A tippet nagymértékben erősíti az egymás elleni mérleg, az Inter legutoljára 1997-ben nyert Nápolyban, idén ráadásul Milánóban 3-0-ra nyertek Cavaniék, ráadásul ugyanebben a felállásban pont a Napoli búcsúztatta az Intert a Coppa Italiából, akkor 2-0-s eredmény született.

Véleményünk szerint azt sem szabad elfelejteni, hogy a Napoli egy nappal többet pihenhetett, valamint nekik nem kell utazniuk. Ezzel szemben a vendégek szerdán még Marseille-ben vendégeskedtek, most pedig Nápolyba kell majd utazniuk. Óriási kérdés lehet az Inter játékosok regenerálódása, hiszen a Velodrome-ban egy 33 év átlagkorosztályú csapat lépett pályára, nagy kérdés tehát, hogy bírják majd a játékosok ezt a fajta terhelést. Az sem elhanyagolható, hogy az Inter kerete nem elég mély, legalábbis az elmúlt évekhez képest biztosan nem az.

A Napoli utolsó öt bajnokija:
Párosítás Eredmény
Fiorentina-Napoli 0-3
Napoli-Chievo 2-0
Milan-Napoli 0-0
Napoli-Cesena 0-0
Genoa-Napoli 3-2

 

 

 

 

 

 

Az Inter utolsó öt bajnokija:
Párosítás Eredmény
Inter-Bologna 0-3
Inter-Novara 0-1
Roma-Inter 4-0
Inter-Palermo 4-4
Lecce-Inter 1-0

 

megosztom