Rajtrács

A Mclaren is bevetheti a "szuper DRS-t" ?!

Könnyen elképzelhető,hogy a Lotus után a Mclaren is lemásolja a Mercedes AMG innovatív találmányát,amit a csapatok csak Szuper DRS-nek hívnak.

A Mercedes AMG már a szezon elejétől kezdve használja a rendszert,ami az egyenesben jóval nagyobb végsebességet garantál,a kanyarkijáratokban pedig sokkal stabilabb tőle a W03-as gép.

A Lotus F1 Team először tiltakozott a rendszer ellen,majd mikor az FIA többszörösen is jóváhagyta,a csapat nekilátott saját megoldásának kifejlesztésébe.A rendszert már a Német és a Magyar nagydíjon is tesztelte a csapat éllovasa,Kimi Räikkönen.Az Enstone-i gárda azonban csak Belgiumban veti be a szuper DRS-t.

A Mclaren lehet a következő csapat,akik energiát fordíthatnak a dupla drs-be,amit egyébként a 2013-as szezonban már nem lehet használni.

"Nem olyan mint a Lotusé,de nekünk is van egy hasonló rendszerünk."– mondta Sam Michael, a wokingi istálló sportigazgatója.

„Azt még nem tudom, hogy mik az esélyei annak, hogy pályára visszük az idei évben. A teljes fejlesztési programunkat áttekintjük majd, és meglátjuk, hogy lehetséges-e. Sokat kell ugyanis dolgozni vele, és akarva-akaratlanul elvesz a többi fejlesztésből. Nehéz működésre bírni, ahogy azt a Lotusnál is tapasztalják.”

„Ha viszont látunk egy új ötletet a bokszutcában, akkor értelemszerűen a srácok azonnal rávetik magukat, kielemzik, ha pedig úgy döntünk, hogy előnyös lehet számunkra, akkor alkalmazzuk.”

A szakember elismerte, az is szerepet játszik majd a rendszer használatát illető döntésben, hogy jövőre már nem alkalmazhatják a technológiát. A McLarennél kíváncsian várják azt is, mire megy a szuper DRS-sel a Lotus.

„Fel kell tennünk a kérdést, hogy nem pazaroljuk-e feleslegesen az energiát rá. A Lotus pedig már eddig is pokolian gyors volt, ennek hála pedig még jobbak lehetnek.”