Bundesliga

A Dortmund ott folytatta, ahol májusban abbahagyta

A címvédő Borussia Dortmund egy látványos, két gólt hozó első félidővel, és egy unalmasabb, kiegyenlített másodikkal, és 3-1-es győzelemmel kezdte a német elsőosztályú labdarúgó-bajnokság 2011-2012-es szezonját. A fekete-sárgák jelezték, hogy Sahin távozása, Barrios sérülése ellenére is bombaformában futballoznak, és készen állnak a címvédésre.

Götze (11) volt a Borussia legjobbja a nyitányon

A Dortmund ott folytatta, ahol az előző szezon végén abbahagyta: a Hamburg védelme kis túlzással átjáróház volt az első félidőben, csak a szerencsének, no meg a Borussia rossz helyzetkihasználásnak köszönhették a vendégek, hogy "csak" kétgólos hátrányban vonulhattak szünetre. A 17. percben Götze szolgálta ki Grosskreutzot, aki jobbal átvette, ballal pedig középről a bal alsóba gurította a labdát (1-0). 

A 29. percben Kagawa indította Götzét a kezdőkörnél, aki kitette a labdát balra Lewandowskinak, utóbbi sarokkal adta vissza, majd a csatár nem hibázta el a ziccert (2-0). Félóra után kilátástalan helyzetbe került a HSV, és kínszenvedései a második felvonásban sem csökkentek. A 48. percben Grosskreutz egy szöglet után megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját (3-0).

A harmadik Dortmund-találat után kissé leült a mérkőzés, a hazaiak nem szakadtak meg az újabb találatért, a 79. percben aztán Robert Tesche egy kapu előtti kavarodásban szépített (3-1). Az újabb góltól Weidenfeller bravúrja mentette meg a Dortmundot, ez aztán felébresztette Jürgen Klopp csapatát. A hajrában debütált az új szerzemény Ivan Perisic is a Borussiában. Több gól már nem esett, a Borussia Dortmund 3-1-re verte a Hamburgot a 2011-2012-es idény nyitányán, és játékával a riválisoknak is megüzente, készen áll a címvédésre, valamint idén sem lesz leányálom a Signal-Iduna Parkban vendégszerepelni.

Sindzsi Kagawa súlyos, hosszú sérülése után parádés játékkal tért vissza, Grosskreutz és Götze is villogott, előbbi duplázott, utóbbi mindhárom találatban benne volt.

A megfiatalított Hamburg szerényen muzsikált, a reform nem hozta magával az eredményesebb futballt. A HSV emellett 2004 óta először vesztett el nyitómérkőzést.

Bundesliga, 1. forduló:
Borussia Dortmund-Hamburger SV 3-1 (2-0)
Gólszerző: Grosskreutz (17., 48.), Götze (29.), illetve Tesche (79.)
A további program:
Szombat:
Werder Bremen-Kaiserslautern 15:30 ó
Hannover-Hoffenheim 15:30
Stuttgart-Schalke 15:30
Köln-Wolfsburg 15:30
Augsburg-Freiburg 15:30
Hertha-Nürnberg 18:30
Vasárnap:
Mainz-Bayer Leverkusen 15:30 ó
Bayern München-Borussia Mönchengladbach 17:30