Férfi kézilabda

Örülnénk-e egy Veszprém-Szeged BL-nyolcaddöntőnek? - videó

  • Maruzsa István - Varró Péter - Bíró Dávid

Kedden a déli órákban az Európai Kézilabda Szövetség bécsi központjában tartják meg a férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolását. A sorozat kiírásának értelmében már a legjobb 16 között is összekerülhetnek azonos nemzetbeli együttesek, így előfordulhat, hogy az MKB Veszprém a Pick Szeged csapatával találkozik.

Szeged-Veszprém rangadó a férfi kézilabda BL-ben

Legnagyobb örömünkre szombaton eldőlt, hogy mindkét magyar induló kvalifikálta magát a legrangosabb kupasorozat egyenes kieséses szakaszába. A magyar bajnok MKB Veszprém együttese óriási bravúrt végrehajtva a német THW Kiel valamint a spanyol Atlético Madrid előtt megnyerte a csoportját. Carlos Ortega legénysége ezzel kedvező pozícióba hozta magát, hiszen a csoportelsők kiváltságai még a negyeddöntőben is tartanak, így amellett, hogy a másik három csoportelső egyikével sem találkozhat, a visszavágókat hazai pályán játszhatja.

A Pick Szeged együttese a D jelű hatosban vívta ki a nyolcaddöntős szereplés jogát. Skaliczki László alakulata az utolsó fordulóban pályán kívül jutott tovább, hiszen azzal, hogy szombaton a Croatia Zagreb lemosta a pályáról a svájci Kadetten Schaffhausent (38-30), biztossá vált, hogy a berlini találkozó eredményétől függetlenül a Tisza-partiak a negyedik helyen végeznek. A Szeged így a tavalyi év csalódást keltő szereplése után idén újra ott van a kontinens szűken vett elitjében, igaz, Mikler Rolandéknak biztosan bivalyerős ellenfél jut majd a keddi sorsoláson.

Bajnokok Ligája
Nyolcaddöntő sorsolása
1. kalap 2. kalap 3. kalap 4. kalap
HSV Hamburg (német) Flensburg(német) Csehovszki  (orosz) Ademar León (spanyol)
MKB Veszprém THW Kiel (német) Atlético Madrid (spanyol) Celje (szlovén)
Targi Vive Kielce (lengyel) Metalurg Szkopje (macedón) Gorenje Velenje (szlovén) Bjerringbro - Silkeborg (dán)
FC Barcelona (spanyol) Füchse Berlin (német) D. Minszk (fehérorosz) Pick-Szeged

A kiírás értelmében a nyolcaddöntőkben a csoport első helyén végzett csapatok a negyedik helyen továbbjutó alakulatokkal, míg a második pozícióból kvalifikált gárdák a harmadikokkal találkoznak majd. Mivel az elmúlt évekkel ellentétben idén már nem különböztetik meg az azonos nemzetbeli  együtteseket, ezért az MKB Veszprém a dán Silkeborg, a spanyol Ademar León vagy a Pick Szeged ellenfele lehet. A hispánok felé lenne törlesztenivalója a veszprémieknek, hiszen a tavalyi nyolcaddöntőben egy igen drámaian végződő párharc után ejtették ki őket a spanyolok...

A Tisza-partiak lehetséges ellenfele a Hamburg, a Kielce és a Veszprém alkotta trióból kerül ki, de bármelyik csapat is lesz Skaliczki László tanítványainak riválisa, egyértelműen a párharc esélyesének számít majd.

Természetesen a legizgalmasabb kérdés az, hogy vajon szembekerül-e egymással a magyar férfi kézilabdázás két fellegvára. Az utóbbi években a Szeged és a Veszprém ádáz harcot vív egymással a magyar címekért, de egy nemzetközi kupamérkőzés különösen nagy csatát hozhat.

Ennek apropójából megkérdeztük az érintetteket, örülnének-e egy "magyar" Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőnek!