Dortmund

Nagy álmom valósult meg, de ez csak az első lépés volt - Bajner Bálint

  • Drégelyvári Anna

A címvédő Borussia Dortmund 1-1-es döntetlent ért el a Mönchengladbach vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnapi játéknapján. A fekete-sárgáknál először lépett pályára a felnőttek között Bajner Bálint, aki a 71. percben állt be. A támadó tegnapi élményeiről és további céljairól beszélt a hathárom.hu-nak.

"Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam az első csapatban. Amikor Jürgen Klopp odajött a kispadhoz és szólt, hogy becserél, akkor nagyon izgultam, és az első percekben is a pályán. Aztán szépen lassan belendültem, a többiek is biztattak néhány jó szóval. Úgy éreztem, folyamatosan lekötöttem a védőket, a termetem miatt is. Amikor beálltam, hallottam, hogy Lucien Favre (a Mönchengladbach vezetőedzője - a szerk.) odakiabált a játékosainak, hogy figyeljenek rám. Úgy vélem, ez a teljesítmény kezdésnek jó volt" - idézte fel a vasárnap történteket Bajner Bálint a hathárom.hu.nak.

A 22 éves támadó a múlt héten került be először a Dortmund meccskeretébe Robert Lewandowski eltiltása miatt. Akkor, az Eintracht Frankfurt ellen (3-0) Julian Schiebert is kiállították, így mindkét csatárát elveszítette Jürgen Klopp vezetőedző. Bajner a Mönchengladbach otthonában a 71. percben, 1-1-es állásnál lépett pályára.

"Pár szót váltottunk a mérkőzés előtt Jürgen Kloppal, felkészített arra, mi lesz, ha esetleg pályára lépek. A társak nagyon rendesek voltak, egytől-egyig gratuláltak, elmondták, hogy ahhoz képest, hogy most debütáltam, meglepően jól megtartottam a labdákat. Visszaemlékeztek, hogy amikor ők az első meccsüket játszották, mennyire meg voltak illetődve, izgultak, féltek labdába érni, és mondták, hogy én milyen nyugodtan játszottam. Én azért hozzátettem a srácoknak, jobb, hogy az első három-négy percben nem láttak belém, akkor érdekes képet kaptak volna rólam."

"Az estém ugyanúgy telt, mint minden meccs után. Hazajöttem, pihentem, a srácokkal playstation-öztünk. Egyedül lakom, de gyakran csapunk valakinél egy nagy playstation-partyt, vagy nálam, vagy az ausztrál csapattársaimnál, vagy Mortiz Leitnernél, éppen ki a soros, kinek a lakását tegyük tönkre - mesélte nevetve Bajner. - Egész este nagyon sokat gondolkodtam a meccsen, nehezen aludtam el."

"Ezen a héten is az első csapattal edzem. Úgy néz ki, hogy holnap utazom velük Münchenbe. Bízom benne, hogy a Bayern ellen is számolnak velem" - mondta a továbbiakról a légiós. A Dortmund szerdán a nagy rivális bajorokkal csap össze a Német Kupa negyeddöntőjében. A párharc egy mérkőzésen dől el.

"Nem foglalkozom különösebben azzal, mi lesz a folytatásban. Nekem egy dolgom van, végezni a feladatomat, minél többet kihozni magamból az edzéseken, ha pályára lépek egy percre, akkor egy perc alatt a maximumot nyújtani - mondta a folytatásról Bajner. - Úgy érzem, az első csapatnak is hasznára válhatok, de a második együttesnek is szüksége van rám. Ezt sem szabad elfelejteni, ott nagyon bíznak benne, hogy sikerül bent tartani a csapatot a harmadosztályban, ezt velem együtt képzelik el. Természetesen most az első csapat a fontosabb az életemben, és úgy érzem, van lehetőségem arra, hogy akár már a tavasszal megragadjak a keretben. Ez is a célom, szerencsére úgy tűnik, még jó darabig itt leszek."

A 22 esztendős futballista a Sopron színeiben bemutatkozott az NB I-ben. Később légióskodott a román Liberty Oradeánál, és az angol West Ham Unitednél is, ahonnan 2009-ben tért haza Kispestre. A Honvédban két év alatt mindösszesen 25 meccsen jutott szóhoz, ezeken hét gólt jegyzett. Legutóbb az olasz negyedosztályban szereplő Sulmona Calcio játékosa volt. Nyáron több NB I-es csapattal tárgyalt, aztán szeptemberben szerződtette a Borussia Dortmund második együttese - fél évvel később pedig már a nagyoknál debütált.

"Magamban mindig bíztam. Nagy álmom valósult meg tegnap este, de ez csak az első álmom volt - hangsúlyozta. - Ez csak a kezdet, rengeteg mindent szeretnék még elérni. Egész életemben soha senki nem tudott megfutamítani, nem tudott semmi és senki sem eltántorítani a céljaimtól. Bárki bármit is mond nekem, nem fordulok vissza, főleg most, az út elején. Amit elterveztem az eddigi rövid karrierem során, szeretném véghezvinni."

"Óriási önbizalmat ad, hogy egy európai élcsapat ajtaján kopogtatok, nagyon örülök ennek. Viszont egy hajszálnyit se szeretném elbízni magam. Boldog vagyok, és a családomat, rokonaimat is boldoggá tudtam tenni, remélem sok más embernek is örömet okozhatok Magyarországon. Voltak, akik nem bíztak bennem, amikor tavaly ősszel kikerültem Dortmundba a második csapathoz. Ezért hangsúlyozom, hogy nekem akármit mondhatnak, nem tántorítanak el. Itt megkaptam a lehetőséget, megbecsülöm azt, ami körülvesz, az első perctől kezdve."