Német Kupa

Óriási szerencsével jutott döntőbe a Dortmund - videó

  • Barcsai Róbert

Óriási izgalmakat hozott a Fürth-Dortmund Német Kupa elődöntő, hiszen a Bundesliga címvédője csak a 120. percben tudta kicsikarni a továbbjutást, méghozzá egy rendkívül szerencsés góllal.

Kedden a Fürth-Dortmund mérkőzéssel kezdetét vették az elődöntők a Német Kupában. A mérkőzés elejét a Dortmund uralta, ám igazán komoly gólhelyzetet csak a 17. percben alakított ki a vendég együttes, amikor egy előnyszabályt követően Grosskreuz lövésébe lépett bele egy védő, így a labda  a kapu fölé pattant.

A 32. percben óriási ziccert hibázott Kagawa, aki egy beívelés utáni visszafejelt labdát juttatott kapu fölé, szintén fejjel.

Dortmund siker az utolsó percben

Az első félidőben inkább a kemény belépők domináltak a szép játékkal szemben, így az eseménytelen első játékrészt követően 0-0-s eredménnyel vonulhattak szünetre a csapatok.
A második félidő elején mindkét csapat pontatlanul játszott, ám az 56. percben a Fürth-iek kapusa óriási bravúrt mutatott be, amikor Grosskreutz fejesét védte. Nem sokkal később Kagawa előtt is gólszerzési lehetőség adódott, ám a Dortmund játékosa a 16-oson belülről mellé pördített.

A Dortmund helyzetein felbuzdulva a Fürth is gólt szerezhetett volna, azonban egy beadást követően Occeannak kissé magas volt a labda, így nem tudta azt irányítani, a kapu fölé fejelt.
A 72. percben Grosskreuz ismét hibázott, egy érdekesen pattanó labdát vett át a vendégek játékosa a 16-os előtt, majd zavartalanul lőhetett, ám a kapu fölé durrantott.

A 74. minutumban egy jobb oldalról érkező beadás után tisztán fejelhetett Occean, ám a hazaiak ismét nem tudták megszerezni a vezetést.

91 percnyi játék után 0-0-t mutatott az eredményjelző, így következhetett a hosszabbítás.
A ráadás második percében egy vendég szögletet követően Barrios sarkazott, ám nem sikerült eltalálnia a kaput. A 96. percben egy jobb oldali Fürth-szabadrúgás tekeredett kapura, a veszélyes lövés azonban elszállt a kapufa mellett.

A 120. minutumban szerencsés gólt szerzett a Dortmund: a 16-os bal oldaláról Gündogan eresztett el minden mindegy alapon egy erős lövést, amely a kapufát találta el, ám a kipattanó a hazaiak kapusának hátáról bepattant, így végül a Bundesliga listavezetője jutott elsőként a Német Kupa döntőjébe.

 

Német Kupa elődöntő
Greuther Fürth-Borussia Dortmund 0-0 h.u. 0-1
Gólszerző: Gündogan (120.)