Férfi kézilabda BL

Húszezer néző előtt porolták el Nagy Lászlóékat

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájának pénteki negyeddöntőjében a dán AG Köbenhavn 29-23-ra legyőzte a címvédő Barcelonát a Parken Stadionban, ahol 21.300 néző tekintette meg a mérkőzést.

Hansen (24) tarthatatlan volt, nyolc gólig jutott

A legrangosabb európai sorozat legkiélezettebb párharcának első felvonásán azt kapták a szurkolók, amire számítani lehetett, mivel remek hangulatú és színvonalú találkozót vívott egymással a két csapat. 

A külön erre a mérkőzésre átalakított futballstadionban több, mint 21 ezer ember láthatta, amint a dán sztárcsapat Mikkel Hansen vezetésével a katalán gárda torkának esik. Az első 10 perc végén Xavi Pascualnak időt is kellett kérnie (6-3), a spanyol szakember nem tűrtőztette magát, alaposan helyre rakta övéit. Az edzői intelmek után valamelyest magára talált a Barca (7-8), de Kasper Hvidt kapusnak köszönhetően újra erőre kaptak a dánok (13-11). A fantasztikusan védő veterán portásnak hatalmas szerepe volt abban, hogy a félidőben ötgólos előnyben voltak az északiak - a világ legjobb csapatának tartott alakulatot 11 gólon tartani több, mint szenzációs teljesítmény.

A fordulás után is magas hőfokon izzott a találkozó, de amíg a dánoknál többen is bátran vállalkoztak, addig a vendégeknél sokáig csak Nagy László jelentette a "gólt". A magyar átlövőn kívül a második félidőben 14 percig senki más nem szerzett találatot a Barcelonából, a hosszú szériát végül Raul Enterrios törte meg. A Köbenhavn támadásban továbbra is hengerelt - volt, hogy a bírók is fújták a hazai pályát -, így a hajrá előtt már hétgólos előnybe kerültek (25-18). A legvégén még volt egy páros piroslap - Hvidt és Nöddesbo kakaskodott egymással -, majd Tomás két gyors gólja után az utolsó percben valamelyest kozmetikázott az eredményen a címvédő.

A hatgólos hátrány így sem tűnik kevésnek, főleg annak tükrében, hogy a Köbenhavn már a csoportkörök során megmutatta, hogy idegenben is képes a jó játékra.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés
AG Köbenhavn (dán) - Barcelona-Intesport (spanyol) 29-23 (16-11)
Az eredmény alakulása: 3-0, 6-3, 7-7, 10-9, 13-11, 16-11 (félidő); 19-14, 15-12, 22-17, 25-18, 26-20, 29-23
AG Köbenhavn: Hvidt (Henriksen); Ottesen (-), Atlason (3), René Toft Hansen (-), Jorgensen (-), Sigurdsson (4), Gudjonsson (1), Olafur (3), Henrik Toft Hansen (3), Ekberg (3, 2p.), Malmagro (-), Hundstrup (-), Larsen (3), Boldsen (1), Mikkel Hansen (8).
FC Barcelona: Saric (Sjostrand); Noddesbo (1), Juanín (1), Víctor Tomás (3), Entrerríos (4), Sorhaindo (1), Sarmiento (-), Ugalde (-), Nagy (6), Jernemyr (-), Aguirrezábalaga (-), Rutenka (4), Rocas (2, 1p.), Viran Morros (1), Igropulo (-).