Bundesliga

Guardiola nyártól a Bayern München vezetőedzője lesz - hivatalos

Szerda délután eldőlt, hogy a spanyol Barcelona korábbi sztáredzője, Josep Guardiola lesz Jupp Heynckes utódja a Bayern Münchennél.

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője A Bayern München labdarúgócsapata ma délután 16.50-kor kiadott sajtóközleményében bejelentette, hogy nyártól a Barcelona korábbi sikeredzője, Josep Guardiola lesz a tréner. A hír már korábban is szárnyra kelt, azt azonban kedden az érintett klub határozottan cáfolta. A tavaly BL-döntőt játszó klub beszámolója szerint Guardiola 2016 nyaráig írt alá a Bayernhez. A tervek szerint a müncheni klub vezetői már pénteken bemutathatják az új szakvezetőt.

A 41 esztendős szakember tavaly nyárig a katalán kirakatcsapat vezetőedzője volt, 2008 és 2012 között három bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját, két Spanyol Király Kupát, három Spanyol Szuperkupát, két Európai Szuperkupát és két klubvilágbajnoki címet nyert, ám a múlt évben bejelentette: elég volt, pihenni akar, kifárasztotta a négy esztendő. Számos ajánlatot utasított vissza a pihenésre hivatkozva, igaz a napokban éppen arról beszélt, hogy az angol bajnokság lenne az álma, ahol mindenképpen dolgozni szeretne karrierje során. A Bayern München vezetői (legalábbis korábbi állításuk szerint) a jelenlegi szakvezető, Jupp Heynckes megtartásában gondolkoztak, ám mivel a 67 éves mester végül szerdán délutánra a nemleges válasz mellett döntött, és mivel kétéves szerződése a szezon végén lejár, így a hamarosan edző nélkül maradó bajor klub vezetőinek döntési helyzete megváltozott.

A Bayern München hivatalos honlapján jelentette be, hogy Josep Guardiola lesz 2013 nyarától a gárda vezetőedzője

"Nagyon örülünk annak, hogy egy ilyen kaliberű edzőt sikerült igazolnunk a csapathoz, mint Pep Guardiola, akit sok neves klub udvarolt körbe az utóbbi időszakban. Egy ilyen konkurenciaharcban tudtuk őt az FC Bayern Münchenhez csábítani. Guardiola a világ egyik legsikeresebb edzője, így abban bízunk, hogy nem csak a klubunknak, de az egész német labdarúgásnak dicsfényt és hírnevet hozhat az ő szerződtetése" - nyilatkozta a bajor klub igazgatótanácsának tagja, Karl-Heinz Rummenigge.