Bundesliga

Huszti Szabolcs 20 percet kapott, pontot mentett a Hannover

Mindkét csapat vezetett, de végül 2-2-re zárt egymással a Hannover és a Schalke a német labdarúgó-bajnokság első fordulójának vasárnapi meccsén.

Huszti Szabolcs a hazaiak kispadján kapott helyet, a másik nyári új szerzeményt, Felipét viszont a kezdőcsapatba jelölte Mirko Slomka vezetőedző. Vendégoldalon az újak közül Roman Neustädtert vetette be a Schalke mestere, Huub Stevens.

A Hannover 18 mérkőzés óta veretlen hazai pályán a Bundesligában, az elmúlt évadot tehát veretlenül vívta meg az AWD-Arénában. Ettől függetlenül talán csalódást okozott a hazai drukkereknek azzal, hogy az első 40 percben kizárólag a védekezésre ügyelt. A Schalke többet kezdeményezett, főképp Huntelaar, Marica és Holtby próbálkozott Zieler kapuja előtt, hol a kapus, hol pedig a bekkek mentettek.

Schalke

Aztán a semmiből gólt szerzett a Hannover. A 43. percben Pander balról tekert szabadrúgást a kapu elé, mindenki feje felett átszállt a labda és a túl oldalon üresen érkező Felipe öt méterről a hosszú sarokba bólintotta (1-0). Azonnal élet költözött a hazaiakba, egy perccel később Schlaudraff kígyózott át a vendégvédelmen, jobbról, éles szögből lőtt, Hildebrandon felpattant a labda, Andreasen azonnal a kapu felé fejelte és végül centikkel suhant el a jobb kapufa mellett.

Az 52. percben egyenlített a Schalke: saját 16-osánál labdát szerzett a vendégcsapat, Holtby indította Huntelaart, aki elhúzott a jobb szélen, a 16-osnál befelé cselezett, majd ballal, 17 méterről a jobb sarokba lőtt (1-1). Az 64. percben már a gelsenkircheni egylet vezetett, Jones jobbról, a 16-os sarkáról emelt középre, Holtby pedig hat méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-2).

A 69. percben Da Silva Pinto helyett Huszti Szabolcs lépett pályára a Hannoverben. A magyar játékos 2009 után kapott újra szerepet a Bundesligában. A 77. percben Felipét Nikci váltotta a hazaiaknál és három perccel később ő egyenlített, Schlaudraff passzát öt méterről a hálóba vágta, 2-2-re zárult a meccs.

  • Hannover - Schalke 04 2012-08-26 17:30:00