Férfi kézilabda

Mocsaiék elbukták a német kupadöntőt

A THW Kiel együttese szerezte meg idén is a Német Kupát, miután a döntőben legyőzte a Flensburg csapatát.

Mocsaiék (18) nem bírtak a világsztárokkal felálló kieliekkel

A szombati elődöntőben a Bajnokok Ligájában az elődöntőbe jutó Kiel a HSV Hamburgot győzte le két góllal (27-25), míg a Flensburg a Nettelstedt-Lübbecke-t győzte le öt góllal (29-24).

A Bundesliga tabellájának első két helyén álló gárda csatája rendkívül szoros küzdelmet hozott, az első félidőben fej-fej mellett haladtak a gólok, a szünetben 15-15 volt az állás.

A fordulás után a "Zebrák" érvényesítették a papírformát, és ha nem is könnyedén, de megnyerték a finálét, fennállásuk nyolcadik kupasikerét szerezve ezzel. A két csapat legutóbbi tíz találkozójából valamennyit a kieliek nyertek meg.

A flensburgiaknál Mocsai Tamás egy gólt dobott, míg Szilágyi Viktor háromszor mattolta Omeyert.

Német Kupa döntő
THW Kiel - Flensburg-Handevit 33-31 (15-15)
THW Kiel: Omeyer, Palicka; K. Andersson (7), Lundström, Sprenge, Ahlm (1), Kubes, Reichmann, Zeitz, Palmarsson, Narcisse (7), Ilics (2), Klein (5), Jicha (11/7); Vezetőedző: Alfred Gislason
SG Flensburg-Handewitt: M. Andersson, Rasmussen; Karlsson, Eggert (9/2), Mogensen (3), Svan Hansen (3), Dibbert, Djordjics (3), Mocsai (1), Heinl (1), Szilagyi (3), Kaufmann (3), Knudsen (5); Vezetőedőz: Ljubomir Vranjes