Bundesliga

Pénteken folytatódhat a Kane-show!?

Legutóbb ezen a párosításon dőlt el a bajnoki cím sorsa és ugyan most nincs ekkora tét, izgalmakra bőven van kilátás.

Az év utolsó nemzetközi szünetét követően pénteken végre folytatódnak a topligák (is), amelyekben a téli pihenőig már nem is lesz megállás. A német élvonalban a 12. kanyart a Köln-Bayern nyitja, amely első olvasatra és papíron is sima 2-es, a kérdés pedig inkább az, hogy Harry Kane tudja-e folytatni az eszeveszett tempót, amit első müncheni idényében diktál.

Az angol válogatott csapatkapitánya egészen szürreális számokat produkál és elég volt neki pár hónap, hogy rekordot rekordra halmozzon. A pauza előtti meccsen, amelyen a Heidenheim egy pillanatra a frászt hozta a rekordbajnokra, miután 2-2-re egalizált, Kane újfent kétszer volt eredményes. A 4-2-es sikerrel a Bayern továbbra is veretlen, Harry neve mellett pedig már 17 találat díszeleg - sokat mondó, hogy tavaly 16 gól is elég volt a gólkirályi címhez.

A Köln ellen természetesen újra a kezdőbe várható, a Kecskék ellen pedig jól ment az utóbbi években a münchenieknek, hiszen pályájukról az utóbbi kilenc alkalommal győztesen távoztak. A legutóbbi RheinEnergieStadionban lejátszott összecsapásuk igen emlékezetesre, sokaknak felejthetetlenre sikerült, hiszen annak utolsó pillanataiban Musiala gólja biztosította be zsinórban a 11. Salátástálat a bajoroknak. Az előzetesek alapján most simább siker várhat Müllerékre, hiszen

a Köln történelme során csak egyszer szerzett az ideinél kevesebb pontot 11 kör után - ez a 2017/2018-as idényben volt, amikor végül a kiesés sorsára jutott.

A kihagyók tekintetében nincs új a nap alatt - Matthijs de Ligt  térdproblémák miatt továbbra sem bevethető, Raphael Guerreiro viszont már közel 100 százalékos. Várhatóan Musialát sem kockáztatja még Tuchel, míg a hazai oldalon Pentke és Christensen vannak a kérdéses listán.


A Bayern várható kezdője: Neuer (c) - Mazraoui, Upamecano, Kim, Davies - Kimmich, Goretkza - Sané, Müller, Coman - Kane


Mire érdemes fogadni?

12 forduló után még soha egy csapat sem állt 42 találattal, ez remekül mutatja az idei Bayernben lévő potenciált, tehát reszkethetnek a kölni védők is. Főleg, hogy a hazai csapat 19 Bundesliga-találkozó óta nem úszta meg egyszer sem kapott gól nélkül. Steffen Baumgart mérlege is kifejezetten pocsék a rekordbajnokkal szemben (hat vereség, egy döntetlen), de a Bayern amúgy is 16 találkozó óta veretlen a Köln ellen, tehát minden jel egy sima vendég siker fele mutat.

Közkedvelt mondás, hogy a nyertes recepten nem éri meg változtatni, így ezúttal is a gólperces fogadást néztük ki.  A bajorok vezetnek ugyanis a bajnokságban a korai gólok tekintetében - az első 15 percben már kilencnél jár a rekordbajnok, így 1.70-szeres szorzóért nem tűnik rossz üzletnek, hogy ezúttal is már az első fél órában megkezdik a gólgyártást. Természetesen kecsegtetők a hendikepes opciók, illetve a Kane-fogadások is, de a pénteki játéknapok szoktak meglepetést tartogatni, illetve a csapat 9-esének is érik már egy gyengébb nap.


✅ Tipp #1: Bayern első gólja a 30. percig - igen @1.70

Fogadási határidő: november 24. 20:30