Sportfogadás

Két holland sztárfocista kerülhet bajba illegális sportfogadás miatt

Benzinkúton kapták meg a nyereményüket a játékosok, ha nyertek az illegális bukinál.

Két korábbi válogatott holland sztárfocista, Dirk Kuyt és Wesley Sneijder is érintett lehet egy most zajló nyomozásban Hollandiában. A rendőrségi vizsgálat célkeresztjében az Edobet nevű illegális iroda áll, amelyet a Piet-család üzemeltetett, akiket szóba hoztak korábban többek között illegális drogügyletekkel is. A hírekből az is kiderül, hogy Sneijder szerencsejáték-függősége és tartozásai miatt életveszélyes fenyegetéseket is kapott.

Csatlakozz a Logibet egyre növekvő táborához, kaszálj úgy, ahogyan a profik is teszik!

Mint arról a holland lapok beszámolnak, a két játékos neve egy titkosított kommunikációs csatornán merült fel, amelyet figyelt a hatóság is, így kerültek fókuszba a futballisták is. Az üzenetek között arról is olvashattunk, hogy mindkét játékos súlyosan függő, Sneijderen pedig hiába próbálják már egy ideje behajtani a tartozást.

"Elegünk van abból, hogy próbáljuk behajtani rajta a pénzt, inkább kórházba juttatjuk. Nem érdekel ki, a nagymama, az anyuka, a feleség vagy a sógornő, de valaki ezért felelni fog" - áll a fenyegetőzésben a korábbi Inter-játékossal kapcsolatosan.

Habár Sneijder tagadta, hogy valaha is kapcsolatban állt a szervezettel, a bizonyítékok egyértelműek.

Az ügy másik játékosa, Dirk Kuyt nem tagadta a dolgot, ám azt hangsúlyozta, csak aktív játékoskarrierje után kezdett fogadni. "Néha ott hagytam a pénzt a bukinál, néha kikértem azt. Amikor kifizetésre került sor, azt általában egy benzinkúton intéztük valakivel, így megmaradt az anonimitásom. Nem a pénzért játszottam, csak élveztem" - mondta Kuyt, akiről úgy hírlik, naponta akár 25 ezer eurót is feltett.

Ugyan a két futballista törvényt sértett cselekedetével, vélhetően nem kerülnek komoly bajba, hiszen segítenek felszámolni egy illegális termet.

És hogy mi ebből a tanulság? Csak megbízható, korrekt fogadóirodáknál érdemes fogadni!

netherlandsnewslive