5 perc SF

Így használj fel egy sportfogadó bónuszt - napi lecke

Naponta jelentkezünk olyan anyagokkal, amelyek hozzásegíthetnek Benneteket ahhoz, hogy jobb fogadóvá váljatok. Igyekszünk fokozatosan belemerülni a témába, így egészen az alapoktól kezdjük. Ebben a leckénkben a fogadóirodák üdvözlő bónuszairól lesz szó!

 

Mit tanultunk eddig?

Az eddigi leckéinkben átvettük a sportfogadás alapjait, vagyis többek közt megtanultuk azt, hogyan vágjunk bele a sportfogadásba, hogyan menedzseljük a bankunkat, vagy például, hogy milyen téttel játszunk.

A második heti tananyagok segítségével képbe kerültünk a leggyakoribb fogadási típusokkal, megtanultuk, hogy mi is az kombi fogadás, és már fény derült arra, hogy mi a különbség a +0-s ázsiai hendikep és a DNB (döntetlen esetén a tét visszajár) fogadási típusok között. Oktatóanyagainkban szó esett az ázsiai hendikepről, megnéztük, mit jelent például a 2.25 gól felett vagy a -0.75-ös ázsiai hendikep.

A harmadik hetet ismételten egy könnyedebb témával kezdtük, megnéztük, mit is jelentenek az oddsok a sportfogadásban, miből keresik meg a napi betevőt a fogadóirodák és megtanultuk, mit jelent az a szó, hogy margin. Érintettünk, egy nagyon fontos témát is, melyben arról volt szó, hogyan győzhetjük le a fogadóirodákat, avagy rávilágítottunk arra, hogy mit is jelent pontosan az, hogy pozitív várható értékű fogadás.

Mostanra elértél arra a szintre, hogy bátran belevághatsz a sportfogadásba, ahhoz azonban, hogy elkezdhess fogadni, nyilván tőkével is kell rendelkezned. Ha megvan a sportfogadásra szánt tőke, akkor már csak fel kell utalni a kiválasztott fogadóirodába.

Korábbi leckéink
Hogyan vágjunk bele a sportfogadásba?
Melyek a bankroll-menedzsment szabályai?
Mit jelent a 10/10-es tipp, hogyan osszam fel a bankrollomat?
Ha túl sokat veszítek a baj, ha túl sokat nyerek, az is baj!
Mi az a ROI és hogyan számoljam ki?
Melyek a leggyakoribb fogadási típusok?
Mi az a kombi fogadás?
Mi a különbség a +0 és a DNB között?
Mi is az az ázsiai hendikep? 
Mi az, hogy ázsiai gólszámra fogadás?
Mit jelent az odds, hogyan használjam a különböző típusokat?
Miből élnek a fogadóirodák, mi az a margin és miért nem szeretjük? 
Így tudhatod meg, hogy jó tippet raktál
Hogyan válassz magadnak fogadóirodát? 
Melyik fogadóirodának mi az erőssége? 
Így tudod feltölteni a számládat
Milyen kezdő bónuszok várnak a fogadókra?



Regisztráció és számlanyitás 

Elsőként értelemszerűen regisztrálnod kell a kiszemelt fogadóirodához. Arról, hogy milyen szempontok alapján érdekes irodát választanod, korábbi leckéinkben már esett szó. Alaposan térképezd fel az iroda sajátosságait és csak azután vágj bele a regisztrációba, ha már minden számodra fontos és lényeges információt megismertél.

 

A számla feltöltése és a bónusz igénylése 

Az üdvözlő bónuszok sajátossága, hogy az új belépőket, vagyis az újonnan regisztrált játékosokat "üdvözli". A bónusz megszerzésének feltétele, hogy a játékosnak eszközölnie kell egy befizetést a számlájára. Arról, hogy milyen lehetőségek érhetőek el a számla feltöltéshez, ebben a leckénkben értekeztünk bővebben. 

Miután meghatároztad, hogy mekkora összeget szeretnél befizetni, tedd meg a szükséges lépéseket. Az üdvözlő bónuszok esetében gyakran előfordul, hogy az első befizetés megtételekor külön igényelnünk kell a bónuszt. Megijedni nem kell, mert a fogadóirodák minden esetben jól látható helyen kérdeznek rá a bónusz igénylésére. Miután megtörtént a befizetés és megkaptad a bónuszt is, kezdődhet a játék. 

 

A bónusz kijátszása 

Előző leckénkben arról tanultunk, hogy a fogadóirodák bónuszai többnyire speciális feltételekhez, vagy szaknyelven szólva forgatási követelményekhez kötöttek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ahhoz, hogy ténylegesen rendelkezhess a bónuszösszeg felett, ahhoz játszanod kell előtte bizonyos összegben. Hogy pontosan mekkora összeget kell megforgatnod, arról a fogadóirodák saját hatáskörben döntenek. 

Amikor bónuszt és fogadóirodát választasz, mindig ismerd meg a feltételeket. Könnyen lehet, hogy olyan részleteket fedezel fel, amely számodra nem vállalhatóak. A későbbi csalódás elkerülése érdekében tehát már eleve felkészülten és a kellő ismeretekkel a tarsolyban vágjunk bele egy bónusz kipörgetésébe, lehetőség szerint térképezzük fel alaposan a kondíciókat. 

 

Hajtsak rá a bónusz kijátszására vagy kezeljem tőkeként? 

Ezt Te döntöd el. A bónuszok kapcsán kétfajta út vagy nézet népszerű a fogadók körében. Vannak az úgynevezett bónuszvadászok, akik kifejezetten arra specializálják a játékukat, hogy "kiszedjék" a termektől a bónuszpénzeket. Ehhez többnyire kockázatosabb játékot választanak, vagy adott esetben egyszerre két helyen játsszák meg ugyanazon kétesélyes eseményt, ellentétes kimenetellel, így valamelyikkel biztosan nyerni tudnak.

A másik nézet, amikor úgy állunk hozzá egy bónuszhoz, mint a fogadó tőkénk részéhez. Ez azt jelenti, hogy a befizetésünket és a bónuszösszegünket együtt tekintjük a bankrollunknak és ennek megfelelően játszunk. Ha így teszünk, akkor elkerülhetjük, hogy feleslegesen rágörcsöljünk a bónuszra, egyszerűen csak követjük a saját játékunkat.  Ezzel a felfogással jó eséllyel egyébként pluszban tudjuk zárni a történetet.

Vegyük egy példát: úgy döntesz, hogy 50 ezer forinttal belevágsz a sportfogadásba, a kiválasztott irodád pedig 20 000 forint bónuszt kínál fel a számodra, a bónusz feltétele ötszörös megforgatás. 

Mi történik ilyenkor? Összesen van 70 ezer forintnyi tőkéd és van egy 100 ezer forintnyi forgatási követelményed. 

Ha betartod a bankroll-menedzsment szabályait és mondjuk 3500 forintot raksz fel a tippjeidre, akkor 28 tippet követően teljesíted a bónusz forgatási követelményeket, mivel megforgattál 5x20 ezer forintot. 

Ha pusztán egy 50 százalék körüli találati aránnyal vagy 0 közeli eredménnyel számolsz, akkor is pluszban fogod zárni a folyamatot, hiszen a plusz 20 ezer forintnyi bónuszból mindenképpen maradni fog ebben az esetben.

Optimista forgatókönyvek esetén nyilván jobb eredmények is realizálódhatnak, így természetesen az is előfordulhat, hogy az induló 70 ezredet sikerül szépen feltornáznod, miközben "fű alatt" a bónusz forgatási követelményeket is sikerült teljesítened. 

A fentiek miatt érdemes úgy (is) tekinteni a bónuszra, mint egy lehetőségre. Ne hajtsuk megszállottan a bónusz kijátszását, egyszerűen tekintsünk rá úgy, mint a pénzre, amiből tudunk fogadni. 

Milyen stratégiát érdemes választani a bónuszok kijátszására? 

Ennek a kérdésnek a megválaszolása nagyban függ a bónusz típusától illetve követelményeitől. Ha egy iroda például ingyenes fogadási lehetőséget biztosít a számodra, akkor érdemes egy erős tippel nyitnod, vagyis már előre eltervezheted, hogy egy bizonyos tippel próbálod meg elnyerni a bónuszt. Ha bejön a tipped, akkor máris nyert ügyed van, ha pedig elúszott, akkor sem történt tragédia, hiszen a befizetésed megmaradt és folytathatod a játékot. 

Ahol nem ingyenes fogadásokat, hanem bónuszösszegeket kínálnak fel, ott általában megszabnak egy minimum szorzót és egy minimum összeget, amit meg kell forgatni a fogadásainkon keresztül.

Előfordulhat, hogy kötésben kell játszani, ami nyilván nem növeli az esélyeinket. Az ilyen követelményrendszerek nem túl játékos-barátak, az iroda arra játszik, hogy ne tudjuk megszerezni a bónuszt.

Ezeknél a bónuszoknál érdemes előzetesen alaposan átgondolni, hogy óhajtunk-e részt venni ebben a csatában. Ha úgy döntünk, hogy igen, akkor játszhatunk nagyobb szorzókra, kockázatosabb tippekre, amelyeket a saját pénzünkből kevésbé mernénk megtenni. Vagy dönthetünk úgy is, hogy beleállunk a buliba és a legjobb tudásunk szerint válogatjuk meg a tippjeinket. 


A leckék végén a megszokott tesztkérdések helyett ezúttal egy szavazást teszünk közzé, amelyben arra vagyunk kíváncsiak, hogy olvasóink véleménye szerint mely' fogadóirodák bónuszajánlatai a legjobbak és hová érdemes regisztrálni a bónuszok miatt.

Akinek van már erre vonatkozó tapasztalata, annak mindenképpen számítunk a segítségére, akár egy gombnyomással, akár hozzászólás formájában a tapasztalatok megosztásával. 

Tapasztalataid alapján melyik teremnek van a legjobb üdvözlő bónusza?x;